X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • N00bek
    Zablokowany
    • 2010
    • 734

tadpaw, ma sporo racji odnośnie 18-135. Jeśli myślimy o czymś co przyda się na dłużej, bo jakoś nie wyobrażam sobie by ogarnąć robienie zdjęć tylko za pomocą 70-200.

Jeśli chodzi o kwestie korpusu, to jednak nadal celowałbym w korpus xxD nie jak kolega powyżej twierdzi. Odnośnie różnic pomiędzy 40D, a 500/550d można wyczytać z tego forum.

Ja bym polecił Ci inny zestaw - o ile by pasowało Ci przepinanie szkieł ?
    Zestaw 40D + Canon 28/2.8 i Canon 85/1.8 - te szkła są oba stało-ogniskowe. By przybliżyć musisz i Ty się przybliżyć, ale obrazek z nich jest jak malowany

Teraz po krótkim przemyśleniu dochodzę do wniosku, że oprócz psiaka i portretów będziesz robić jeszcze widoczki i kilka innych spraw. Wtedy możesz podjąć się zestawu 40D + 18-135 + 85/1.8

Komentarz

• Zoe_
      • 2011
      • 2

Dziękuję bardzo, w takim razie moje wątpliwości zostały rozwiane:-D Biorę 40d, muszę tylko teraz znaleźć coś w dobrym stanie i z małym przebiegiem.
      Niestety jestem z Zabrza, byłam już w większości śląskich pasaży handlowych, wszędzie mówią to samo, 40d nie ma i nie będzie, nie mam na co liczyć...

Właśnie nie będę robić tylko portretów własnemu psu:-D Chodzi raczej głównie o psie sporty i zawody, jednak będę daleko od psa który jest na ringu i skacze przez hopki czy biega za frisbee:-D Próbowałam się jakoś zorientować i rzeczywiście ten 70-200 f/4 L powinien sprostać moim wymaganiom (chociaż trochę ciemny, dobrze zrozumiałam?), baaaardzo dziękuję, raczej się na niego zdecyduję, mam już dosyć szukania :razz:
      Już wcześniej słyszałam że 85/1.8 jest świetny i chyba będę szukać tak aby go kupić i zmieścić się ze wszystkim w tych 5tys, najwyżej trochę przekoczę, chyba warto

Komentarz

• dariusz_32
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 22

Zdecydowanie lepiej zainwestuj w dobre szkła, kosztem body. Moim zdaniem warto rozważyć nawet 30D, który możesz znaleźć za 1000 PLN, a uważam, że w jakości zdjęć nie odbiega od 40D, czy nawet 50D.
        50D+Sigma 10-20+Tamron 17-50+Canon 50 1.8 II+Sigma 50 1.4+Canon 85+430 EXII

Komentarz

• xxkomarxx
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1456

Zamieszczone przez dariusz_32
          Zdecydowanie lepiej zainwestuj w dobre szkła, kosztem body. Moim zdaniem warto rozważyć nawet 30D, który możesz znaleźć za 1000 PLN, a uważam, że w jakości zdjęć nie odbiega od 40D, czy nawet 50D.
          Ano nie odbiega. No może jak się ciut ciemnawo zrobi to AF będzie sobie słabiej radził.

Komentarz

• ppit
            • 2010
            • 9

[QUOTE=tadpaw;937539]
            Polecam Ci obiektyw 18-135 mm z IS - jest bardzo szybki, nadaje się do obiektywów w ruchu, względnie niedrogi i daje dobre zdjęcia.
            Mam ten obiektyw i do fotografowania psa w ruchu nie bardzo sie nadaje(za ciemny)Wlaczona stabilizacja tez nie pomoze bo stabilizuje ruchy reki a nie poruszajacego sie obiektu

Komentarz

Pracuję...