X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gagorski
    • 2011
    • 1

Canon EF 35-80mm i EOS 350D

Witam,
    od jakiegoś czasu używałem EOS 350D z kitowym obiektywem, niestety ten obiektyw się zepsuł i teraz szukam na szybko czegoś taniego na zastępstwo.
    Mam możliwość zakupu obiektywu Canon EF 35-80mm. Czy to połączenie zadziała i czy warto dać 150 zł za ten obiektyw.

Używam aparatu głównie do pstrykania fotek narzeczonej na spacerach, czasem jakieś zabytki na wycieczce.
  • HuleLam
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1641

Zamieszczone przez Gagorski
    Witam,
    od jakiegoś czasu używałem EOS 350D z kitowym obiektywem, niestety ten obiektyw się zepsuł i teraz szukam na szybko czegoś taniego na zastępstwo.
    Mam możliwość zakupu obiektywu Canon EF 35-80mm. Czy to połączenie zadziała i czy warto dać 150 zł za ten obiektyw.

Używam aparatu głównie do pstrykania fotek narzeczonej na spacerach, czasem jakieś zabytki na wycieczce.
    Nie warto, za 150zł kupisz praktycznie nowego 18-55 bez IS albo możesz trafić używanego 18-55IS.

zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Komentarz

• N00bek
      Zablokowany
      • 2010
      • 734

Może warto rozważ zakup heliosa (40zł) + przejściówka do m42 (170zł). Wtedy w Go się pobawisz, tylko stracisz AF

35-80 to szkła używane za czasów analogów. Jeśli byłeś przyzwyczajony do 18mm, to przy tych 35 byś się strasznie irytował

Komentarz

• Matt_K-K
        Początki nałogu
        • 2008
        • 322

Lepiej dołozyć te kilkadziesiąt złotych do używanego 18-55 IS, znacznie lepszą jakość obrazu zyskasz niż ze starego 18-55 czy nijakiego 35-80.. A i tanią stałeczkę na dopełnienie zestawu warto rozważyć.

Komentarz

Pracuję...