X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arek_foto
    • 2011
    • 2

grip BG-E2N

witam na forum

i mam od razu takie troche dziwne pytanie.

chce kupic gripa Canon BG-E2N w sklepie internetowym, rzut oka na ceneo i cos dziwnego. w tanszych sklepch kosztuje ok 391, 395 zl + przesylka 15-20zl, ale wylamuje sie jeden- fotolik.pl 345zl + 12zl przesylka. dosc dziwnie to wyglada.

kupowaliscie kieds w tym fotoklik.pl, bo ja nie mam zadnych doswiadczen z nimi. jak myslicie- ten grip napewno jest oryginalny? bo wiem ze byly produkowane podrobki ze znaczkami canona.
    cena dosc dziwna bo o okolo 50 zl tanszy niz u reszty najtanszych tj 20% taniej.

co radzicie?
  • OrzelPiotr
    Początki nałogu
    • 2009
    • 350

Sklepu nie znam ale...

Sprawa wydaje sie prosta - najpierw telefon i pytanie o dostępność. Następnie zamówienie za pobraniem - sprawdzić przy kurierze i temat załatwiony.
    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Komentarz

• Bono74
      Coś już napisał
      • 2008
      • 68

Ostatnio ceny BG-E2N mocno spadły bo nie sprzedaje się nowych aparatów do których jest on dedykowany (ostatnim był 50D). Kupując w grudniu w Saturnie 50D właśnie dostałem ten grip do zestawu z 50d, szkłem 50mm 1.8 i torbą. Sporo ich właśnie na rynku je pojawia jako nowe. Myślę że cena dobra, jeszcze 2 lata temu BG-E2N kosztował coś koło 6 stówek, jeśli potrzebujesz gripa to bym brał.

Komentarz

• dziobolek
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2634

Przecież wyraźnie piszą, że ORYGINAŁ

Pozdrówka!
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        P.S.

Poza tym polecam - http://maciejko.net/cbsearch/

wynik - http://canon-board.info/showthread.php?t=46995&page=16
        Ostatnio edytowany przez dziobolek; 20044. Powód: Automerged Doublepost
        "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
        Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
        tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• baldhead_72
          Coś już napisał
          • 2011
          • 89

Ja o sklepie mam pozytywną opinię. Kilkakrotnie już robiłem tam zakupy.
          Co prawda zawsze odbierałem osobiście ale to chyba nie ma większego znaczenia.
          Ostatnim moim zakupem w tym sklepie były akumulatorki Eneloop, których cena bije wszystkie inne sklepy.

Komentarz

• arek_foto
            • 2011
            • 2

dzieki za informacje, ale cos jeszcze zauwazylem. w opisie napisane jest ze chodzi o normalny grip BG-E2N, a na zdjeciu produktu wyraznie jest (chyba starsza wersja) BG-E2. ona byla bez uszczelnien? czy czym sie roznily?

Komentarz

• baldhead_72
              Coś już napisał
              • 2011
              • 89

Odpowiedz jest tu:

Ale ja bym zadzwonił do sklepu i dopytał bo może tylko zdjęcie jest stare.

Komentarz

• Bolek02
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 3225

Piszą że to oryginał i na zdjęciu tez jest oryginał - co tu dumać ? Nie widziałem nigdy Gripa z logo Canona który byłby nieoryginalny
                Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

Pracuję...