X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • raladan
    Dopiero zaczyna
    • 2011
    • 30

Gwarancja na 600D

"2lata gwarancji polskiej tzn realizowanej przez polski serwis canona"
    Moje pytanie na szybko odnosi sie do tego zdania - Canon Polska daje dwa lata gwarancji na swoj sprzet (w tym przypadku EOS 600D) ?
  • krisnrj
    Początki nałogu
    • 2010
    • 365

według mnie daje rok, natomiast odpowiedzialność sprzedawcy z ustawy wynosi dwa lata.
    czyli rok nosisz na żytnią, a kolejny rok do sprzedawcy a on już wysyła tam gdzie może.
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Komentarz

• raladan
      Dopiero zaczyna
      • 2011
      • 30

Szukalem na poslkiej stronce Canona i nie moglem znalzezc zadnej wzmianki co do tego ile daja gwarancji na tego EOS 600D. W "PasazFoto" daje mi gwarancje dwa lata, dokladnie napisal "2lata gwarancji polskiej tzn realizowanej przez polski serwis canona - nie bedzie najmniejszych problemow z gwaracją."

Pytam dlatego, bo gdzies czytalem na forum, ze ktos mial problem odnosnie gwarancji na obiektyw w tym sklepie... Nie wiem jak jest dokladnie z ta gwarancja na 600D dlatego pytam sie, moze ktos z was wie...

Komentarz

• Bolek02
        Pełne uzależnienie
        • 2010
        • 3225

Zamieszczone przez krisnrj
        według mnie daje rok, natomiast odpowiedzialność sprzedawcy z ustawy wynosi dwa lata.
        czyli rok nosisz na żytnią, a kolejny rok do sprzedawcy a on już wysyła tam gdzie może.
        Jest dokladnie tak jak napisałes, nie inaczej
        Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• mlody911
          Bywalec
          • 2005
          • 121

Z tego co się dowiedziałem jest tak:
          - przy zakupie na paragon obowiązuje 1 rok gwarancji + 1 rok rękojmi.
          - przy zakupie na fakturę 1 rok gwarancji.
          Informacje mam od osób sprzedających na co dzień różne rzeczy przez internet.
          Doradzali abym brał na paragon.

Komentarz

• MC_
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 3444

Co jak co, ale rękojmia to z całą pewnością to nie będzie.

Komentarz

• mlody911
              Bywalec
              • 2005
              • 121

Może i nie rękojmia ale na pewno " z tytułu niezgodności towaru z umową "

Komentarz

• MC_
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3444

Czyli "może i nie samochód, ale na pewno rower"

Komentarz

• raladan
                  Dopiero zaczyna
                  • 2011
                  • 30

Zamieszczone przez krisnrj
                  W wiadomosci bylo dokladnie takie zapytanie i potwierdzil. No coz, wyglada jednak na to, ze dowiemy sie przy zakupie, ale dzieki za chec pomocy...

Komentarz

• krisnrj
                    Początki nałogu
                    • 2010
                    • 365

to cóż mogę więcej powiedzieć, chyba tylko życzyć bezawaryjności sprzętu - oby gwarancja nigdy się nie przydała i zżółkła w spokoju w pudełku położonym gdzieś w piwnicy, pod workiem ziemniaków

Komentarz

• raladan
                      Dopiero zaczyna
                      • 2011
                      • 30

Sadze, ze kazdy by tak chcial... :wink:

Ale jak to mowia "Przezorny, zawsze ubezpieczony"

Komentarz

• raladan
                        Dopiero zaczyna
                        • 2011
                        • 30

"pucha" juz jest :grin:

Co do sprzedawcy, to nie mam zastrzezen wedlug mnie wzorowo. Co do gwarancji to jest tak jak wspomnial @ krisnrj - rok daje Canon a prawo Polskie zobowiazuje sprzedajacego do udzielenia dwuletniej gwarancji. Tak jezeli cos sie dzieje, to on jest zobowiazany do podjecia dalszych dzialan...

Temat mozna zamknac.

Komentarz

• krisnrj
                          Początki nałogu
                          • 2010
                          • 365

Baw się dobrze - jest czym! Ja bym zaczął od makra np. kwiatków - po coś ten uchylny ekran jest! :]

przepraszam za OT
                          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                          p.s. ach to drżenie przy zakupie nowego - i w szczególności przy 'unboxingu' - bezcenne! aż się chyba wybiorę w sobotę na zakupy
                          Ostatnio edytowany przez krisnrj; 37510. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Bolek02
                            Pełne uzależnienie
                            • 2010
                            • 3225

Zamieszczone przez raladan
                            "pucha" juz jest :grin:

Co do sprzedawcy, to nie mam zastrzezen wedlug mnie wzorowo. Co do gwarancji to jest tak jak wspomnial @ krisnrj - rok daje Canon a prawo Polskie zobowiazuje sprzedajacego do udzielenia dwuletniej gwarancji. Tak jezeli cos sie dzieje, to on jest zobowiazany do podjecia dalszych dzialan...

Temat mozna zamknac.
                            Najważniejsze, że jesteś zadowolony i oby gwarancja wogóle nie była potrzebna
                            Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• Bangi
                              Moderator
                              • 2010
                              • 5117

należy pamiętać o jednym, a mianowiecie gwarancji udziela gwarant, czyli zazwyczaj producent (nie spotkałem dotychczas innej sytuacji) danego sprzętu i jej warunki są określone w dokumencie gwarancji, z tego co wiem dla Canona standardem jest 12 miesięcy - wszystko jest opisane w karcie gwarancyjnej,
                              jak można zauważyć w praktyce sprzdawcy częstokroć stosują różne zabiega marketingowe, aby uaktrakcyjnić swoją ofertę, np. ściemniają , że jest 2 lata...
                              najprostrza droga do sprawdzenia takiej informacji to po prostu poprosić sprzedawcę o okazanie dokumentu gwarancji...
                              SAMOLOTY CB
                              SAMOLOTY lotnictwo.net
                              SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

Pracuję...