X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • saba11
    Dopiero zaczyna
    • 2011
    • 45

karta do 450d

Proszę o pomoc w wyborze karty pamięci do 450d. Ostatnio robię dużo zdjęć ptaków, seryjnych i w RAW. Jakie parametry powinna mieć karta, żeby optymalnie wykorzystać możliwości mojego aparatu.
  • McMelassa
    Bywalec
    • 2010
    • 201

Korzystam od dłuższego czasu z kart firmy Sandisk. Nie zanotowałem jak na razie żadnej wpadki. Wystaczą te z z przesyłem 20 MB/s (30MB/s też będą ok). Nie ma sensu pakować się w kary z transferem 45MB/s. Aparat tego na pewno nie wykorzysta, a kupować osobny czytnik z takim transferem, to bezsensownie wydawanie pieniędzy. Nie kupuję kart wiekszych niż 8GB - wolę kilka kart mniejszych niż jedną dużą z której mogę stracic wszystkie dane.
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Komentarz

• saba11
      Dopiero zaczyna
      • 2011
      • 45

Która z tych dwóch kart będzie lepsza. Parametry porównywalne i cena też. Toshiba SDHC 8GB class 10 i SanDisk SDHC Extreme 8GB class 10

Komentarz

• morlight
        Coś już napisał
        • 2010
        • 78

Nie ma większej różnicy, ale bierz SanDisk
        Cyfrowo i tradycyjnie.

Komentarz

• HuleLam
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1641

Zamieszczone przez saba11
          Proszę o pomoc w wyborze karty pamięci do 450d. Ostatnio robię dużo zdjęć ptaków, seryjnych i w RAW. Jakie parametry powinna mieć karta, żeby optymalnie wykorzystać możliwości mojego aparatu.
          Zwykla Sandisk Extreme Class 6 (tzw "20MB/s")powinna wystarczyc:

zdRAWki
          Fotograf platoniczny

Komentarz

• allcon
            • 2009
            • 14

Ja korzystam od jakiegoś czasu wyłącznie z sandiska i jestem zadowolony - od 3 lat nie mialem z nimi zadnego problemu.

Komentarz

Pracuję...