Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • janmar
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 3468

Nie można fotografować w kolorze i oczekiwać dobrych efektów, nie posiadając podstawowej wiedzy o nim.
    Temp.barwowa ,balans bieli to elementarz.Sam aparat w auto w wielu sytuacjach sobie nie poradzi.
    Lustrzanka jest zaawansowanym aparatem wymagającym pewnej porcji wiedzy .

Komentarz

• najeli
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 992

Zamieszczone przez szambonur
      A ja zawsze marzyłem o takim aparacie co posiada automatyczny program "Wygraj konkurs National Geographic"
      W takich momentach żałuję, że na forum nie ma czegoś takiego jak "lubię to" ;-)
      www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
      C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Komentarz

• artirus
        Dopiero zaczyna
        • 2011
        • 44

Zamieszczone przez szambonur
        A ja zawsze marzyłem o takim aparacie co posiada automatyczny program "Wygraj konkurs National Geographic"
        Bezcenne

Czytaj instrukcję do bólu, a jak już się znudzisz to forum i wszystkie książki, które wpadną w ręce, a w międzyczasie rób zdjęcia. Nie tylko teoria jest ważna :-) Trening czyni mistrza

Komentarz

• andymis
          Bywalec
          • 2007
          • 113

Ale sie ludziska rozpisali, a ja mam wrażenie, że to prowokacja do dyskusji była....
          ... a jeśli nie to tak jak koledzyalbo dłuuuuugie czytanie, albo nauka na błędach i kiedyś sie dojdzie do perfekcji, lub nie

Komentarz

• Tomeksad2
            Bywalec
            • 2008
            • 211

Odnoszę wrażenie, że podjęłaś decyzję o kupnie na podstawie mylnego wyobrażenia o lustrzankach. Jeżeli wcześniej robiłaś zdjęcia kompaktem to niestety, ale udział fotografa w zrobieniu poprawnego zdjęcia w przypadku lustrzanki jest większy niż robiąc kompaktem. Kompakt tuszuje błędy, lustrzanka je obnaża. Tak jak napisano instrukcja, zdjęcia, powrót do instrukcji i znowu zdjęcia i tak wiele razy, by zrozumieć zależności co z czym i jak się je. Do tego literatura i wątki na forum i pewnie jeszcze wiele pytań. By zaoszczędzić trochę czasu czekając na odpowiedzi poszukaj używając tego

To też może się przydać

bo nieraz na podstawie opisu trudno zgadnąć w czym problem.
            Może czujesz rozczarowanie, ale nie zniechęcaj się. Wiesz od czego zacząć by to miało ręce i nogi.
            W planach 5D Mk VII, 35 1,4L Mk IV, 85 1,2L Mk V, 135 2L Mk IV.

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18766

Rady padły. Wydaje mi się że koleżanka zdobyła wiedzę jak ma dalej postępować w związku z tym zamykam.
              Jeśli chodzi o szczegółowe sprawy zapraszam do lektury wątków na forum i zadawane tam ewentualnych pytań .
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...