Witam poszukuje tele ktore ma mozliwość wylączenia stabilizacji w poziomie ( moj obecny 70-300 vc nie ma
) czy istanieje cos sensownego w przedziale do 1800 ( poza 70-300 IS USM bo czytałem nieprzychylne komentarze na jego temat)
X
-
Tagi: Brak
-
Za te pieniądze raczej nie kupisz nic Najbliżej to chyba jest 70-200/4 IS... Ale to inne pieniądze do wydania. -
-
W tej cenie są obiektywy bez IS - zaleta: nic nie trzeba wyłączać ;-)
Do panoramowania?
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
Komentarz
-
tani 55-250mm IS wykrywa panoramowanie i można nim działać z włączonym IS400D -> 60D -> D300s -> D50 -> D600Komentarz
-
A tak z czystej, mojej, ciekawości w czym Ci przeszkadza IS podczas panoramowania? Żeby nie było of topicznie to ... za Januszem 70-200/4 doskonsłe szkiełko i nic nie trzeba wyłączać.
Sent from my GT-I9100 using TapatalkKomentarz
-
-
Tak, to pytanie było do autora wątku. Nie zgodzę się, że nie pomaga. Rzuć okiem do mojej galerii, wszystko robione z IS nierzadko na ogniskowej 1000mm przy czasie 1/20s z ręki. Trzeba tylko odpowiedni tryb IS wybrać w obiektywie.
pzdr
Sent from my GT-I9100 using TapatalkKomentarz
-
Tylko w "lensach" amatorskich dedykowanego, funkcyjnego trybu działania stabilizacji nie ma. Jest ON/OFF więc tego typu porada jest mało przydatna.
Do autora:
Czy aby na pewno trzeba zmienić szkło? Być może jest coś nie tak ze szkiełek. Poproś kolegów/znajomych/forumowiczów by wsparli Cię w potrzebie i wypożycz inne szkiełko lub to samo. Być może szkło jest źle skonfigurowane pod kątem body?
Ostatnia opcją jest wina użytkownika, może to Ty robisz coś źle. Pamiętaj:
Sprzętu kupa, a fotograf d***a|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|Komentarz
-
Komentarz
-
Przy właczonym VC jak i wyłaczonym nie widze roznicy w zdjęciach , próg poruszenia jest ten sam ( lub rozni sie w niezauwazalny sposob)Komentarz
-
-
Pierwszy post sie kłania , nie wyłączany IS tylko manualnie przestawiane tryby stabilizacji ( jak krowie na rowie - potrzebuje obiektywu gdzie da się włączyć stabilizację w tryb "2")Komentarz
-
ludzie czytajcie ze zrozumieniem jemu chodzi właśnie o szkiełko które ma możliwość włączenia IS w tryb 2
W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.Komentarz
Komentarz