Witam, powyższy model mam od 1,5 miesiaca. Mialam dołączone instrukcję w innych językach niż polski, więc zapytam tutaj. Po zrobieniu kilkunastu zdjęć z lampą, pojawia mi się napis "busy" i muszę czekać jakiś czas, żeby ponownie zrobić jedno zdjęcie i tak w kółko. Wiecie dlaczego tak się dzieje?
X
-
Tagi: Brak
-
-
Odp: Canon Eos 550d
Ale co to znaczy? Prosze o wytlumaczenie, bo nie znam sie na tym i co z tym zrobić?Komentarz
-
A po co Ci wiedzieć co to znaczy? Nic z tym nie zrobisz - musisz odczekać na opróżnienie bufora/naładowanie kondensatora w lampie*
*niepotrzebne skreślić.Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpisKomentarz
-
-
A co Ty chcesz z tym robić?:rolleyes: Łopatologicznie oznacza to to samo, co "myślenie" np. komputera podczas jakiegoś zadania.
Proszę bardzo, 10 sekund i masz instrukcję po polsku - wystarczy użyć google KLIKNIJ TUTAJ :rolleyes:✜ 550D ✜ C EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS ✜ C EF 50mm f/1.8 II ✜Komentarz
-
Tyle odpowiedzi na temat i nic konkretnego, a ostatni użytkownik to już pojechał po maksie.... Do czego zatem służy to forum, skoro wszystkich wyrzuca się na Google? Tak w ogóle, to trzeba przyznać, że pytanie o problem jest bardzo trafne. Korzystam niejednokrotnie z aparatów ogólnie bez lampy wbudowanej, ale tak się złożyło, że w moje ręce dostał się Canon 600D i finalnie okazało się, że to całkiem dobry aparat, poza właśnie jednym mankamentem - żarnik lampy błyskowej przegrzewał się średnio po 20-30 zdjęciach wykonywanych w średnio 1-2sekundowych odstępach. Lampa błyskowa w tych aparatach jest bliska temu by nazwać ją atrapą, niemniej działa dobrze, ale po coś więcej, to trzeba nabyć lampę dedykowaną zewnętrzną.Komentarz
-
Zewnętrzną lampę też można przegrzać, to całkiem normalne.
Dużo też zależy od mocy błysku.Komentarz
-
Oczywiście że tak. Po to jest ten dział żeby tu zadawać najbardziej podstawowe pytania. Znudzonych odpowiedziami na "te same pytania" zapraszamy do innych działów
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
@ekrowa z tą atrapą przesadziłeś. Fakt, wbudowana lampa to nie to samo co dobra lampa studyjna. Ale co Ty byś chciał od lampy w aparacie która jest tylko jego częścią i jak ogólnie body jest warte nie wiele więcej co taka lampa.
A co do tematu to już wszystko wyjaśnione - po prostu trzeba poczekać aż się kondensatory naładują.Komentarz
-
Nie pojechałam po Tobie, sama jestem świeżakiem ale na litość boską, jeśli szukasz instrukcji do aparatu w języku polskim to serio wystarczy to wpisać w google. Tutaj Ci raczej nikt jej nie przekopiuje i nie wklei jej do posta.✜ 550D ✜ C EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS ✜ C EF 50mm f/1.8 II ✜Komentarz
Komentarz