X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robhary
    Bywalec
    • 2012
    • 130

adobe photoschop

Mam pytanie , po otwarciu kilunastu zdjeć w photoschopie za każdym razem musze po kolei klikać na każde z nich aby je zapisać , czy jest możliwosć zaznaczyć wszystkie otwarte zdjęcia i zapisać jednocześnie do wybranego katalogu
  • gerbil
    Bywalec
    • 2009
    • 115

Odp: adobe photoschop

File -> Scripts -> Image Processor

Komentarz

• robhary
      Bywalec
      • 2012
      • 130

Zamieszczone przez gerbil
      File -> Scripts -> Image Processor
      Zapytam inaczej .... mam otwarte ok 30 zdjęć --- nagrane operacje-zapisz do internetu --- i zaczyna się zabawa że musze klikać na każde zdjęcie i wybierać nagranie . Jak można to zrobić jednym naciśnięciem myszki dla wszystkich zdjec równoczesnie
      Ostatnio edytowany przez robhary; 46025.

Komentarz

• Kuba1
        Uzależniony
        • 2010
        • 960

Zamieszczone przez robhary
        Zapytam inaczej .... mam otwarte ok 30 zdjęć --- nagrane operacje-zapisz do internetu --- i zaczyna się zabawa że musze klikać na każde zdjęcie i wybierać nagranie . Jak można to zrobić jednym naciśnięciem myszki dla wszystkich zdjec równoczesnie
        Na pierwsze pytanie kolega powyżej odpowiedział Ci dokładnie. Jeśli natomiast masz do wykonania akcję z "save for web & devices", to: File -> Automate -> Batch. Tam ustawiasz w sekcji "Play" twoją akcję. Sekcja "Source" - wybierasz "opened files". Sekcja "Destination" - dajesz "none". Klikasz OK.

p.s. Weź może szturchnij moderatora żeby poprawił tytuł wątku, bo ten byk aż razi.

Komentarz

• meg83
          Coś już napisał
          • 2010
          • 65

Zamieszczone przez robhary
          przetwarzanie wsadowe (wybierasz albo otwarte fotki albo np folder ze zdjęciami do przetworzenia) - wybierasz nagraną akcję i już
          Facebook | Instagram | Twitter

Komentarz

• robhary
            Bywalec
            • 2012
            • 130

Bardzo dziękuje za pomoc

Zamieszczone przez meg83
            przetwarzanie wsadowe (wybierasz albo otwarte fotki albo np folder ze zdjęciami do przetworzenia) - wybierasz nagraną akcję i już

Komentarz

• sweetek
              Bywalec
              • 2009
              • 166

a`propos pracy moderatorów... - może warto poprawić tytuł w tym temacie - jak ktoś będzie szukał chłopa to znajdzie photoschopa..
              gg: 6096145

Komentarz

Pracuję...