X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dajt
    Coś już napisał
    • 2013
    • 68

Statyw + lampa.

Witam,
    Pewnie już było milion tematów - wiem - ale nie potrzebuję czytać zapytań - wole raczej konkretne odpowiedzi z przykładami.
    Od pewnego czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Canona 60d + 50mm 1.8 i chciałbym do tego zestawu dokupić lampę + statyw - jak w tytule. Statyw do zdjęć miasta nocą, krajobrazów i w przyszłości makro. Myślę, że do 2,5-3kg musi trzymać bez problemów. Lampa do portretów, zdjęć w pomieszczeniach i tak dalej. Wszystko razem do 1000zł, może troszkę więcej.

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam !
    NIEPOWTARZALNY IDENTYFIKATOR.
  • marie21mk
    Dopiero zaczyna
    • 2011
    • 41

Odp: Statyw + lampa.

Jeśli ma to być niedroga lampa, to mogę polecić Tumaxa 383 AFZ (tumax). Mam tę lampę od ponad roku, używam często, bo najczęściej robię zdjęcia dzieciom w mieszkaniu lub większych pomieszczeniach. Ma odbłyśnik, można obracać niemal we wszystkie strony. Gdybym miała kupić drugi raz, to bym kupiła.

Komentarz

• dajt
      Coś już napisał
      • 2013
      • 68

Rozumiem. A jeżeli chodzi i statyw ? Juz mieszcząc się w tej granicy 600zł ?

++ mogłabyś, droga Marie pokazać jakieś sample z użyciem tej lapmy ?

Komentarz

• salas
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 3000

ktoś pytał o lampy to polecali tą
        Wholesale yn 568 - Buy Low Price yn 568 Lots on Aliexpress.com

a statyw ostatnio ktoś w podobnej cenie brał i dobry zestaw mu koledzy złożyli
        Ostatnio edytowany przez salas; 47223.
        SONY

Komentarz

• dajt
          Coś już napisał
          • 2013
          • 68

Ze statywu i głowicy chyba skorzystam, na lampę bedę musiał poczekać troszkę. Dziękuję za pomoc !

Komentarz

• slavek_g
            Coś już napisał
            • 2007
            • 98

Zamieszczone przez marie21mk
            Jeśli ma to być niedroga lampa, to mogę polecić Tumaxa 383 AFZ (tumax). Mam tę lampę od ponad roku, używam często, bo najczęściej robię zdjęcia dzieciom w mieszkaniu lub większych pomieszczeniach. Ma odbłyśnik, można obracać niemal we wszystkie strony. Gdybym miała kupić drugi raz, to bym kupiła.
            Z czystym sumieniem również polecił bym tę lampę jeszcze miesiąc temu
            Faktycznie niezawodna - nie mam pojęcia ile razy przebłyskałem nią przez ostatnie dwa lata, ale było to bardzo dużo.
            Jednakże plastikowa stopka i strach że w końcu się ukruszy towarzyszyły mi na każdej sesji.
            Do tego lampa nie specjalnie chce współpracować z wyzwalaczami...

Natomiast obecnie próbuję swoich sił z lampami YN i okazuje się że 568EX jest naprawdę świetnym wyborem! Polecam
            6D, 5DII, 50D, S35 1.4, S24 1.4, C85 1.8, C50 1.4

[B]Sprzedam Samyang 8mm

Komentarz

• dajt
              Coś już napisał
              • 2013
              • 68

@slavek_g też się chyba na tą lampę zdecyduję. Czytałęm troszku, i bardzo dobre recenzje zbiera. Został tylko jeszcze statyw, bo każdy oferuje coś innego . Dziękuję mocno za pomoc !

Komentarz

Pracuję...