X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KuchateK
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 4895

Nie wiem co napisac... Widac kolega wie lepiej od wiekszosci na forum, nie mowiac o inzynierach Canona

Lekarstwem by bylo zapewne ogladniecie tych fot (z exifami do sprawdzenia co on tam magicznego ustawil), ale nie wiadomo czy kolega zechce je zaprezentowac.
    ...

Komentarz

• agaj666
      Bywalec
      • 2005
      • 172

Inżynierowie Canona po to zapodali po pare guzików w każdym sprzeci żeby można było z nich korzystac w rozmaitych ustawieniach.Robie tak jak mi wygodnie i jak sie klientom podoba ,a że mi się to od 5 lat sprawdza to nie widze powodów do zmian na gorsze.Nie wiem co to są "exify"?Fotki mogę wstawic oczywiście jak będe miał zrobione dla porownania.Opisze je dokladnie co ,jak ,kiedy i jakie miałem tętno,bo przy czasie 1/20 to ważne.
      Tu była zakazana reklama

Nie podoba Ci się mój styl jazdy?
      Zejdź z chodnika !!!

Komentarz

• mxw
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2315

Zamieszczone przez KuchateK
        Nie wiem co napisac... Widac kolega wie lepiej od wiekszosci na forum, nie mowiac o inzynierach Canona
        he, he, zupełnie nie wiem dlaczego, absolutnie, ale przypomniała mi się pewna anegdotka informatyka:

jakaś baba w biurze trochę denerwowała informatyka nie-naj-mąrzej-szymi pytaniami, więc gdy po raz setny został wezwany - tym razem do awarii komputera, w którym zgasł monitor po kilku minutach bezczynności - wytłumaczył jej ze śmiertelną powagą:
        - jeżeli monitor zgaśnie i miga na nim żółta lampka, to jest tylko jeden patent, żeby to naprawić: trzeba mocno uderzyć pięścią w stół - ten typ tak ma - to jakas wadliwa sztuka i nie ma innej rady...
        po walnięciu w blat monitor oczywiście się włączał, a cały dział miał prawie przez rok ubaw słysząc co jakiś czas walenie w biurko. i na 100% ta kobitka dałaby sobie rękę uciąć, że do włączania jej monitora służy uderzanie stołu.

oczywiście podkreślam: to było całkowicie bez związku i Off Topic!
        pozdro.,
        m.

Komentarz

• KuchateK
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 4895

Ano fakt... Nie przeczytalem tego posta z lista sprzetu.
          ...

Komentarz

• maku
            Uzależniony
            • 2004
            • 563

Zamieszczone przez mmsza
            Kuchatek, ale jeszcze inżynierowie Canona nie wymyślili analoga co by EXIFy produkował
            Mój jednak produkuje.

Komentarz

• maku
              Uzależniony
              • 2004
              • 563

Cóż. Wspomniani inżynierowie coś pewnie jednak wymyślili w międzyczasie.

Komentarz

• ukasz
                Uzależniony
                • 2004
                • 595

Tak sobie czytam o tych synchronizacjach... I tak mi przyszło do głowy: Jaki pomiar błysku ma EOS 5? A-TTLa chyba... To co prawda bez sensu, ale może inaczej reaguje na synchro na drugą kurtynę niż puszki z E-TTL? Sam sporo używałem 50 z Metzem 54 MZ3 w której to konfiguracji można wybrac sposób pomiaru błysku, i w A-TTL aparat sprzęt zachowywał sie inaczej niż w E.

Komentarz

Pracuję...