To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mandej
    • 2006
    • 7

Brand New Canonier...
    ...mówię Wam:Hello...

Komentarz

• marcinssdd
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 28

W takim układzie ja także się przywitam :smile:

Wpadam tutaj do Was od jakiegoś czasu i sprawdzam co tam w środowisku kanonierów słychać. Uznałem że pora się oficjalnie zarejestrować i przywitać.
      Moje zdjęcia - zapraszam
      Fotogalicja.pl

Komentarz

• newday
        Coś już napisał
        • 2006
        • 69

Co prawda nie pierwszy post tutaj, ale się nie wpisałem do powitalnego wątku. Witam wszystkich.
        My Web Site

Komentarz

• Jeanette & Arturo

Zamieszczone przez Sebian
          Oto przykład szczęśliwego męża, który nie będzie musiał kombinować przed zakupem kolejnego szkła Witajcie Jak Was rozpoznawać, gdy będziecie pisać posty? Czy poprostu pisać w komunistycznym stylu per Wy?
          Będziemy się odpowiednio podpisywać pod postami
          Per Wy, jasne że tak Co do kombinowania z zakupami, to już mamy koncepcję... będziemy kupować wszystko po sztuce, więcej obiektywów różnych będzie, a i na te droższe łatwiej uzbierać
          Dzięki za tak miłe przywitanie, od razu widać że dobry człowiek z Ciebie

Pozdrawiamy
          Jeanette & Arturo.

Zamieszczone przez Jac
          Witamy, wspolczyjemy wydatkow x2 bo jestem przekonany ze wkrotce lista sie rozmnozy i beda dwie tak wiec wytrwalosci zycze ;-)

ps. sygnaturka powinna miec max 3-4 linijki ;-) (cos wymyslicie - w koncu co dwie glowy to nie jedna )
          Dziękujemy za rewelacyjne przywitanie!

Co do zakupów, to ja (Artur), głównie makro artystyczne fotografuję, więc mój zestaw już dzisiaj został osiągnięty(patrz podpis), dzięki Stodole w Warszawie. Ale chcę fotografować śluby itd, więc będzie dalej trza kupować.

Żanetce musimy sprawić portretówkę "Canon EF 50 mm f/1.8 II" oraz teleobiektyw "Canon EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM". Bo robi dobre fotki ludziom, a dodatkowo robi fajne makro więc potem będzie coś do makro.

Potem w planach są:
          "Canon MP-E65 f/2.8 1-5x Macro" - dla nas.
          "Tair 300 mm" - dla mnie (Artek).
          "Canon EF 75-300 mm f/4-5.6 III USM" - dla mnie.
          "Sigma APO 50-500mm F4-6.3 EX DG / HSM" - dla nas.
          być może: "Canon EF 85 mm f/1.8" - dla nas.

Pozdrawiamy serdecznie!
          J&A

ps.
          Witamy Wszystkich
          Ostatnio edytowany przez Gość; 5897.

Komentarz

• Słonko
            • 2006
            • 3

Witam wszystkich..
            Od dłuższego czasu śledzę forum, nawet na zlocie w Krakowie byłam z mężem ;-) , teraz pora na pisanie..

Pozdrawiam ciepło

Komentarz

• Sebian
              Bywalec
              • 2006
              • 102

Zamieszczone przez Jeanette & Arturo
              Będziemy się odpowiednio podpisywać pod postami
              Per Wy, jasne że tak Co do kombinowania z zakupami, to już mamy koncepcję... będziemy kupować wszystko po sztuce, więcej obiektywów różnych będzie, a i na te droższe łatwiej uzbierać
              Dzięki za tak miłe przywitanie, od razu widać że dobry człowiek z Ciebie

Pozdrawiamy
              Jeanette & Arturo.
              I ja dziękuję za te ciepłe słowa. Bardzo sympatyczna z Was para. Do zobaczenia tu na forum i w rzeczywistości :-)

Canon EOS 20D w ręku, w torbie lub na statywie...
              ... to tylko narzędzie wspomagające (lub nie) umiejętności pstrykacza

Komentarz

• vilk

Witam ponownie
                Po kilku miesiacach (2006.06 sprzedany A620) przerwy i niewiernosci (Lumix FZ30) wracam do canona (350D) i jest mi bardzo miło

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

teleobiektyw "Canon EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM"(...)
                  "Tair 300 mm" - dla mnie (Artek).
                  "Canon EF 75-300 mm f/4-5.6 III USM" - dla mnie.
                  "Sigma APO 50-500mm F4-6.3 EX DG / HSM" - dla nas.
                  Po co ci az tyle obiektywow posiadajacych 300mm w zakresie lub wrecz nakladajacych sie zakresem?

Za te 4 wyzej wymienione szkla zaplacisz ok 8500zl.
                  Za jednego Canona 100-400 4.5-5.6 IS L ktory smialo zastapi wszystkie te szkla - ok 6600zl, wiec wystarczy jeszcze na jedno tele (np Canona 75-300) i Taira 300mm - na drugie body i by sie manualna stalka pobawic...

Komentarz

• grze.ch

ok
                    po raz pierwszy biore udzial w forum, nie wiem jak sie poruszac w nim, a mam problem ze swoim ' całujacym rebeliantem '.
                    jakis czas temu przestal ostrzyc na af, bylo to nieco upierdliwe, ale dalo sie zyc.
                    dzisiaj, po strzale, okazalo sie, ze 3/4 jest czarnego tla, reszta ok, a co najdziwniejsze af zaczal dzaialac.
                    jak rozwiazac ten problem?
                    co z tym robic? - gwarancja okazal sie byc mitem, (kupowalem na alegro), a wolalbym nie wydac zbyt duzo kasy...
                    łudzę sie, ze cos nieopatrznie poprzestawialem...
                    bede wdzieczny za pomoc
                    grze.ch

Komentarz

• szpindek

Ja również nie miałem się jeszcze okazji przywitać, więc Witam wszystkich, mam nadzieję na owocną wspołpracę na forum.

Komentarz

• Jeanette & Arturo

Zamieszczone przez Vitez
                        Po co ci az tyle obiektywow posiadajacych 300mm w zakresie lub wrecz nakladajacych sie zakresem?

Za te 4 wyzej wymienione szkla zaplacisz ok 8500zl.
                        Za jednego Canona 100-400 4.5-5.6 IS L ktory smialo zastapi wszystkie te szkla - ok 6600zl, wiec wystarczy jeszcze na jedno tele (np Canona 75-300) i Taira 300mm - na drugie body i by sie manualna stalka pobawic...

Bo jest nas dwoje.
                        Jeanette

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Bo jest nas dwoje.
                          Podalem wam trzy szkla w tej samej cenie, co najmniej tej samej uzytecznosci a chyba lepszej jakosci co wymienione 4 szkla. Szczerze watpie byscie nagle, w tym samym momencie oboje MUSIELI uzyc np 100-400 IS L.

Komentarz

• wilus
                            • 2006
                            • 7

Witam jestem tu pierwszy raz, i nawet mi się podoba, znalazłem u Was sporo wiedzy.
                            której zamierzam używać praktycznie (-:

Pozdrawiam wszystkich
                            pudełka na zdjęcia

Komentarz

• Jeanette & Arturo

Zamieszczone przez Vitez
                              Podalem wam trzy szkla w tej samej cenie, co najmniej tej samej uzytecznosci a chyba lepszej jakosci co wymienione 4 szkla. Szczerze watpie byscie nagle, w tym samym momencie oboje MUSIELI uzyc np 100-400 IS L.
                              Widzisz, każdy ma swoje "widzi mi sie". Poza tym w ciagu przegladania propozycji obiektywów, były tez takie, które z jakis powodów nam sie nie podobaly,... Poza tym nigdy nie napisaliśmy ze chcemy też dokladnie dwa takie same obiektywy.. A "100-400 IS L" bylo Twoja propozycja dla nas

Zamieszczone przez Vitez
                              Za jednego Canona 100-400 4.5-5.6 IS L ktory smialo zastapi wszystkie te szkla - ok 6600zl, wiec wystarczy jeszcze na jedno tele (np Canona 75-300) i Taira 300mm - na drugie body i by sie manualna stalka pobawic....
                              Poza tym może łatwiej nam jest wydać jednorazowo 2-3 tys. potem znow kilka-kilkanascie stówek, a nie 6.600 od razu???
                              Myśle, że ile ludzi, tyle gustów i wymagań a najważniejsze dla nas jest to, że sami się ze sobą potrafimy dogadać i zgadzamy sie w związku z tymi i innymi tematami.

Pozdrawiam
                              Jeanette

Komentarz

• Vitez
                                zło konieczne
                                • 2004
                                • 19804

Poza tym może łatwiej nam jest wydać jednorazowo 2-3 tys. potem znow kilka-kilkanascie stówek, a nie 6.600 od razu???
                                Moze i tak wam wygodniej... tylko nie piszcie za pol roku/rok "trzeba bylo wydac od razu raz a dobrze" .
                                Sam to przeszedlem i setki razy cos takiego juz czytalem tu, w emailach, na grupach dyskusyjnych, na innych forach.
                                No ale widac jestescie w typie ze dopoki sam sie nie oparzy to nie uwierzy ze gorace .
                                Tak wiec powtorze puente - uwazam ze zle dobraliscie sobie zestaw obiektywow i ze bedziecie tego pozniej zalowac, tracac na wymianach tych obiektywow kolejne pieniadze.
                                Ale to takie tylko moje marudzenie - i tak dobrze wam zycze i obym sie mylil.

Komentarz

Pracuję...