X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Usjwo
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 1055

Odp: Canon EOS 6D

Ja kupilem sama puszke z zestawu. sprzedawca przy mnie rozpakowal kit'a i sprzedal mi sama puszke. To raczej w niczym nie przeszkadza, co najwyzej pozwoli komus kupic obiektyw z kita taniej. Ja nie widze problemu.

Komentarz

• Usjwo
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 1055

Ja kupilem sama puszke z zestawu. sprzedawca przy mnie rozpakowal kit'a i sprzedal mi sama puszke. To raczej w niczym nie przeszkadza, co najwyzej pozwoli komus kupic obiektyw z kita taniej. Ja nie widze problemu.

Komentarz

• adawro
        Pełne uzależnienie
        • 2011
        • 1075

Zamieszczone przez Bangi
        W momencie w którym kupowałem, ku mojemu zaskoczeniu fotojoker był najtańszy przy zamówieniu przez neta, odbiór miałem w M1, miły Pan obsługiwał, oczywiście przed odbiorem pełen przegląd pudełka i próbne uruchomienie.
        Jedne co, mam pudełko z zestawu 6D + C 24-105 f4 L
        Body było rozdzielone ze szkłem
        Canon chyba tak dystrybuuje sprzęt - ma po prostu pudełka zestawowe gdzie jest tylko sam aparat.
        A obiektywy "KITowe" (czyli 17-85 , 24-105) dystrybuowane są w takich białych kartonowych opakowaniach zastępczych.
        Przy mnie w Fotojokerze jak kupowałem kiedyś EOS 50D rozcinano nietknięte stickery producenta gdzie był sam aparat.
        R3 + RF85LDS

Komentarz

• igor58
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1861

ludzie, czym wy się zajmujecie, jakimiś pudełkami?

Bangi, jak możesz, spróbuj napisać jakieś ogólne podsumowanie 6d - plusy, minusy itp.
          Chętnie się zapoznam z rzetelną oceną użytkownika tej puszki

Komentarz

• olaf1985
            Dopiero zaczyna
            • 2013
            • 39

Ja kupiłem w fotoit, sprzedawca rozpakował aparat przy mnie i miałem możliwość przetestowania. Cena była jedna z niższych na rynku a do aparatu dostałem Adobe Photoshop Ligthroom 5 + Adobe Premiere Elements 11 gratis.

Komentarz

• igor58
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1861

ludzie, czym wy się zajmujecie, jakimiś pudełkami?

Bangi, jak możesz, spróbuj napisać jakieś ogólne podsumowanie 6d - plusy, minusy itp.

--- Kolejny post ---

sorry, ta powtórka to wina "systemu" CB

Komentarz

• Usjwo
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 1055

Zamieszczone przez igor58
                Przeciez to juz bylo, tu jest kilkset stron:

Komentarz

• igor58
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1861

wiem, że było, ale chaotycznie i na fali emocji
                  teraz można już na spokojnie; tamci nabywcy zdążyli się już solidnie pobawić sprzętem i na pewno mają bardziej całościowe i wyważone sądy na jego temat

Komentarz

• pan.kolega
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2817

Zamieszczone przez adawro
                    Canon chyba tak dystrybuuje sprzęt - ma po prostu pudełka zestawowe gdzie jest tylko sam aparat.
                    A obiektywy "KITowe" (czyli 17-85 , 24-105) dystrybuowane są w takich białych kartonowych opakowaniach zastępczych.
                    Przy mnie w Fotojokerze jak kupowałem kiedyś EOS 50D rozcinano nietknięte stickery producenta gdzie był sam aparat.
                    Nie jest tak: kit to kit i jest w pudle kitowym a samo body to samo body i jest w pudle samobodowym.

Tylko że te pudła są tych samych rozmiarów, maja na wierzchu zdjecie z obiektywem i wyglądają tak samo. Różnią się tylko drobnymi szczegółami, np. napisem "Lens not included" na jednym albo nazwą obiektywu i "KIT" na drugim. Oto zdjęcie pudła samobodowego, którego ponad polowa objetości jest pusta:

Ostatnio edytowany przez pan.kolega; 16861.
                    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• Bangi
                      Moderator
                      • 2010
                      • 5117

Odnośnie zakupu w fotojoker – na pudełku widniał zestaw i zielona (prawie fluoroscencyjna) naklejka, że tylko body.
                      Aparat nie nosił żadnych śladów wcześniejszego dotykania. Był zapakowany, jeśli dobrze pamiętam w taką „kieszeń” z folii bąbelkowej i jeszcze w zaklejoną folię zwykłą.
                      Nie miałem żadnych wątpliwości co do jego sklepowego stanu, oryginalna bateria nawet nie ruszyła i trzeba było rozruch zrobić z innej, do tego jak w domu foty robiłem to numeracja też leciała od początku (wiem, że można to ustawić) niemniej żadnych oznak, że był wcześniej bezpośrednio macany nie było.

Odnośnie podsumowania – to w sumie nie wiem co mam napisać, ponad to co napisałem dotychczas w innym wątku. Aparat ani razu mnie nie zawiódł, AF (środkowy) lepszy niż w 60d (moja 50-tka i 85-tka nabrały drugiego życia), ISO do 1600 dla mnie mega lepsze niż w 60d, możliwość edycyjne RAW-a (to piszę przez pryzmat focenia samolotów dużo lepsze niż z cropa).
                      Jedyne co mnie trochę boli to brak „kukułki”, która naprawdę czasem by się przydała – nawet do sterowania zewnętrzną lampą.

Dla mnie w tym momencie to jest docelowe body i nie myślę już o żadnej zmianie puchy, do momentu aż padnie... Miejmy nadzieję, że nie szybko
                      Ostatnio edytowany przez Bangi; 34794.
                      SAMOLOTY CB
                      SAMOLOTY lotnictwo.net
                      SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18766

Zamieszczone przez Pietrek
                        taka jest prawda ale piszę z linii ludzi którzy pracują tym sprzętem,
                        Zamieszczone przez Pietrek
                        No nie muszę, uwielbiam wypowiedzi ludzi którzy aparat uzywają od święta albo w studio w sterylnych warunkach pstrykną sobie fotę. Idź na reportaż gdzie coś się dzieje dopiero oceniaj.
                        Problem tylko właśnie jest w tym, że 6D to zupełnie nie jest aparat do "ciężkich" zastosowań i wytykanie że amatorskie body nie jest pancerne i nie nadaje się do reporterki jest najdelikatniej mówiąc grubym nieporozumieniem.
                        Po prostu kup Dxa i tu nie marudź .

Zamieszczone przez pan.kolega
                        Ja nie chcę magnezianych, tylko plastikowe. Po 2, max 3 latach i tak kupuję następny. Mam nadzieję, że któryś się w odpowiednim momencie sam rozpadnie i będę mógł pokazać żonie, że nie mam czym zdjęć robić. Ale jak na złość żaden jeszcze się nie rozpadł i muszę się tłumaczyć, że jest przestarzały, co jest mało wiarygodne.
                        Niestety Canony nawet te plastikowe potrafią działać latami bez zarzutu - jak choćby moja 350-tka.
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• banan82
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1165

moja siostra ma 350D od prawie 5 lat, kupiony jako uzywka, za okolo 600zl, szok jak to ciagle dziala.
                          5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
                          Crazy Apple Fanboy
                          Ex Linux User

Komentarz

• pawel13a
                            Coś już napisał
                            • 2013
                            • 96

Zamieszczone przez banan82
                            moja siostra ma 350D od prawie 5 lat, kupiony jako uzywka, za okolo 600zl, szok jak to ciagle dziala.
                            może mało używany ?

Komentarz

• Bolek02
                              Pełne uzależnienie
                              • 2010
                              • 3225

Bez przesady, aparat nie jest do rzucania tylko do w miarę kulturalnego użytkowania. Jak mówi przysłowie " kto dba, ten ma "
                              Nie popadajmy w skrajności - aparat się używa i ma prawo się zarysować czy otrzeć, ale uderzenia o schody bym nie ryzykował nawet tym magnezowym korpusem
                              Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• igor58
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1861

do posiadaczy 6D
                                jakie macie teraz plany zakupowe?
                                kolejne szkła?
                                jakiś bezlusterowiec?
                                osprzęt (statywy itp)?
                                bez kupowania trudno wytrzymać