X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • torek
    • 2014
    • 5

D60 - time- lapse

Witam wszystkich serdecznie,

Jakiś czas temu przesiadłem się z canona 450D na 60D.
    Ostatnio chciałem pobawić się funkcją time-lapse w nocnych zdjęciach, ale pojawia się problem. Mianowicie, aprata podpinam do kompa, ustawiam tam wszystkie paramatry - ilość zdjęć, czas itp.. ale.. za każdym razem aparat robi 51 zdjęć i koniec, (mimo że ustawiony jest np na 400).
    I teraz moje pytanie, czy jest gdzieś w oryginalnym programie canon'a (dołączonym do aparatu) na którym wszystko ustawiam jakaś ukryta opcja, która ma w sobie właśnie jakieś zadane ograniczenia np, 51 strzałów? no bo nie mogę tego przeskoczyć :/

Będę wdzięczny za pomoc.
  • zdebik
    Pełne uzależnienie
    • 2013
    • 4065

Odp: D60 - time- lapse

A aparata ma wystarczajaca duza karta pamieci?
    https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• torek
      • 2014
      • 5

sęk w tym że na karcie nic się nie zapisuje, bo wszystko ląduje z automatu na dysku twardym w laptopie. a karta to 32GB Toshiba High speed.

Komentarz

• zdebik
        Pełne uzależnienie
        • 2013
        • 4065

Moze warto sprobowac zmienic dysk na karte. Albo cos z prawami usera w windowsie.
        https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• torek
          • 2014
          • 5

no właśnie, nawet zmieniłem kompa, na laptopa kolegi i jest to samo.. hm.. ale może faktycznie da radę zapisywać na kartę a nie na dysk, muszę znaleźć w takim razie ścieżkę zapisu pliku.

Komentarz

• PawelB
            Uzależniony
            • 2005
            • 578

Wężyk za 40 zł Shoot RS 60E3 Timer Remote Control Shutter Release EOS 650D 550D 600D 60D 1100D | eBay i sporo podobnych i robisz tyle zdjęć ile chcesz
            Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
            Moje gnioty 2

Komentarz

• piast9
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3267

Czy problem nie jest prozaiczny i nie wynika z usypiania komputera po określonym czasie?
              650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• torek
                • 2014
                • 5

no właśnie o dziwo nie już myślałem też o tym , że może aparat się usypia.. ale też nie.. bo po prostu w pewnym momencie przestaje cykać zdjęcia i tyle.. :/

Komentarz

• torek
                  • 2014
                  • 5

Problem rozwiązany kupiłem wężyk spustowy i wszystko działa jak należy

Komentarz

Pracuję...