X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • samis1
    Dopiero zaczyna
    • 2014
    • 18

Canon eos 600d

Witam wszystkich to znowu ja, znowu w podobnej sprawie. Nadal szukam aparatu do kupienia ale tym razem zacząłem oglądać się za 600d. Znalazłem pare ofert i moja prośba do was to ocenić, który aparat najlepiej kupić.

Canon EOS 600D + dodatki SkarĹźysko-Kamienna • OLX.pl (dawniej Tablica.pl) ta aukcja przemawia do mnie najbardziej, świetny kontakt z miłym sprzedawcą. Odległość duża i tutaj także pytanie czy nie bać się wysyłki bez wcześniejszego obejrzenia aparatu?

Canon EOS 600D obiektyw Canon karta 16GB ładowarka etui jak nowy Szczytno • OLX.pl (dawniej Tablica.pl) jest jeszcze taka oferta.
    Miałem pisać jeszcze o trzeciej ale właśnie się okazało, że już nieaktualna. Z góry dzięki za pomoc
  • cobalt
    Pełne uzależnienie
    • 2012
    • 1513

Odp: Canon eos 600d

Zamieszczone przez samis1
    Witam wszystkich to znowu ja, znowu w podobnej sprawie. Nadal szukam aparatu do kupienia ale tym razem zacząłem oglądać się za 600d. Znalazłem pare ofert i moja prośba do was to ocenić, który aparat najlepiej kupić.

Canon EOS 600D + dodatki SkarĹźysko-Kamienna • OLX.pl (dawniej Tablica.pl) ta aukcja przemawia do mnie najbardziej, świetny kontakt z miłym sprzedawcą. Odległość duża i tutaj także pytanie czy nie bać się wysyłki bez wcześniejszego obejrzenia aparatu?

Canon EOS 600D obiektyw Canon karta 16GB ładowarka etui jak nowy Szczytno • OLX.pl (dawniej Tablica.pl) jest jeszcze taka oferta.
    Miałem pisać jeszcze o trzeciej ale właśnie się okazało, że już nieaktualna. Z góry dzięki za pomoc
    Szukaj 50D w podobnym zakresie cenowym i z małym przebiegiem.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• samis1
      Dopiero zaczyna
      • 2014
      • 18

Zamieszczone przez cobalt
      Szukaj 50D w podobnym zakresie cenowym i z małym przebiegiem.
      50D? Wybrałem już 600D, pięćdziesiatką nie ma opcji nagrywania wideo z tego co przeczytałem przed chwilą.

Komentarz

• salas
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 3000

jak mi opłacisz przejazdy to Ci to mogę obejrzeć w Skarżysku (z Kielc mam piękny dojazd ekspresówką) chyba że koleś bywa w Kielcach to wtedy, bez żadnego problemu mogę wszystko obejrzeć i sprawdzić
        SONY

Komentarz

• samis1
          Dopiero zaczyna
          • 2014
          • 18

Że opłace dojazd to wątpie ale o to czy bywa w Kielcach mogę zapytać

Komentarz

• salas
            Pełne uzależnienie
            • 2012
            • 3000

w razie czego to pisz na priv. Jak to nie dojdzie do skutku to umawiaj się na allegro albo wysyłka pocztą polską za pobraniem ze sprawdzeniem zawartości, NIE PRZELEWAJ KASY W CIEMNO ani nie kupuj normalnie za pobraniem, bo też możesz cegłę dostać czy coś a najpierw za to zapłacisz i dopiero zobaczysz.
            SONY

Komentarz

• samis1
              Dopiero zaczyna
              • 2014
              • 18

Wiem, przelew wykluczyłem odrazu. Sprzedający sam zaproponował nawet opcje sprawdzenia zawartości na poczcie. Myślę, że to uczciwy facet ale ostrożności nigdy za wiele.

Komentarz

• słowiczek
                Uzależniony
                • 2014
                • 759

50D? Wybrałem już 600D, pięćdziesiatką nie ma opcji nagrywania wideo z tego co przeczytałem przed chwilą.
                50d filmuje, musisz tylko wgrać na kartę soft Magic Latern

Komentarz

• samis1
                  Dopiero zaczyna
                  • 2014
                  • 18

Zamieszczone przez słowiczek
                  50d filmuje, musisz tylko wgrać na kartę soft Magic Latern
                  No ok, ale przejrzałem oferty i ciekawych nie znalazłem. Pozatym już chyba wybrałem tego 600d na dobre. Na pierwszy aparat to chyba nie jest zły wybór?

Komentarz

• salas
                    Pełne uzależnienie
                    • 2012
                    • 3000

Zly nie jest ale podejrzewam ze jak bys wzial do reki 50d to bys nie chcial 600d ;p
                    SONY

Komentarz

• samis1
                      Dopiero zaczyna
                      • 2014
                      • 18

Zamieszczone przez salas
                      Zly nie jest ale podejrzewam ze jak bys wzial do reki 50d to bys nie chcial 600d ;p
                      Możliwe, ale w tej cenie co 600d aktualnie 50d nie znalazłem. Jakby tak myśleć to zaraz w ogóle będe szukał 5d mkIII bo jak wezme go do ręki to nic innego nie będę chciał Na mój budżet, umiejętności i potrzeby 600d raczej wystarczy :d

Komentarz

• RobertON
                        Pełne uzależnienie
                        • 2012
                        • 2190

Możliwe, ale w tej cenie co 600d aktualnie 50d nie znalazłem. Jakby tak myśleć to zaraz w ogóle będe szukał 5d mkIII bo jak wezme go do ręki to nic innego nie będę chciał Na mój budżet, umiejętności i potrzeby 600d raczej wystarczy
                        W zupełności wystarczy - miałem 50D (fajny aparat), mam 600D i ma on swoje zalety, zwłaszcza wyższe używalne ISO niż 50D i gibany ekranik - jak ktoś potrzebuje.
                        https://500px.com/robowert26

Komentarz

• samis1
                          Dopiero zaczyna
                          • 2014
                          • 18

Zamieszczone przez RobertON
                          W zupełności wystarczy - miałem 50D (fajny aparat), mam 600D i ma on swoje zalety, zwłaszcza wyższe używalne ISO niż 50D i gibany ekranik - jak ktoś potrzebuje.
                          Gibany ekran się przyda, będe sporo nagrywał. Pytanie też w tej sprawie, przeczytałem, w którymś temacie, że nagrywanie szybko zużywa matryce itd. to prawda?

Komentarz

• RobertON
                            Pełne uzależnienie
                            • 2012
                            • 2190

Pytanie też w tej sprawie, przeczytałem, w którymś temacie, że nagrywanie szybko zużywa matryce itd. to prawda?
                            Zapewne nie ma jednoznacznej odpowiedzi, bo jest kilka warunków "zajechania matrycy", głównym to pewnie czas i "intensywność" nagrywania.
                            W amatorskim używaniu jakoś bym się tym nie przejmował.

Warto poczytac:

Filmowanie lustrzankami - czy warto i jak zacząć? [poradnik] | Fotoblogia.pl
                            https://500px.com/robowert26

Komentarz

• samis1
                              Dopiero zaczyna
                              • 2014
                              • 18

Zamieszczone przez RobertON
                              Zapewne nie ma jednoznacznej odpowiedzi, bo jest kilka warunków "zajechania matrycy", głównym to pewnie czas i "intensywność" nagrywania.
                              W amatorskim używaniu jakoś bym się tym nie przejmował.

Warto poczytac:

Filmowanie lustrzankami - czy warto i jak zacząć? [poradnik] | Fotoblogia.pl
                              Ok, dzięki za pomoc. Już "kupiłem" tego canona, tzn. sprzedawca wyśle go albo dziś albo w poniedziałek. Przesyłka za pobraniem ze sprawdzeniem zawartości. Mam nadzieję, że jest warty tych pieniędzy

Komentarz

Pracuję...