X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • August
    Dopiero zaczyna
    • 2014
    • 25

Canon 600D - Awaria

Witam forumowiczów.
    Mam problem z niedawno zakupionym aparatem, mianowicie zdarza się że po włączeniu aparatu na ekranie nastaw oraz podczas LV pozostają widoczne niektóre ikony (nie powinny być widoczne) - półprzezroczyste napisy : usuń, czas naświetlania i menu. Czy jest to spowodowane nasiąknięciem styków w śroodku puszki czy ekran po jakimś czasie może pokazywać podobne rzeczy? Dodam również że aparat zakupiłem używany, miałem tydzień gwarancji rozruchowej i wszystko śmigało jak należy.
    Z góry dziękuję za pomoc
  • daris
    Coś już napisał
    • 2014
    • 95

Odp: Canon 600D - Awaria

Zrób foto. W 450d też czasami mi ekran wariował po włączeniu, ( raz na kilka miesięcy ).
    Canon 7D mk2, Sigma 10mm 2.8, Sigma A 18-35 1.8, Sigma 35 1.4, Canon EF 70-200 2.8L, Canon 580 EX II

Komentarz

• August
      Dopiero zaczyna
      • 2014
      • 25

Zamieszczone przez daris
      Zrób foto. W 450d też czasami mi ekran wariował po włączeniu, ( raz na kilka miesięcy ).
      To po jakiejś chwili zanika albo jak wyłączę i włączę aparat. Według instrukcji obsługi takie zjawisko zachodzi jeżeli aparat nie jest używany przez dłuższy czas, sęk w tym że robię zdjęcia codziennie.

--- Kolejny post ---

Przepraszam jeśli zamieściłem wątek w nieodpowiednim miejscu

Komentarz

• jelcyk
        Uzależniony
        • 2013
        • 592

Akurat w 600D dostep do stykow jest b. prosty , trzeba byc b. ostroznym przy rozlaczaniu zlacza linkowego ( jak otworzysz to rozpoznasz) - wydmuchac (albo wymyc izopropanolem i wydmuchac) i porzadnie zamontowac , to samo z tasiemka, ale raczej tam mycie nie bedzie potrzebne. Jak nie przejdzie to pewnie beda jakies problemy z plyta, nic wiecej tam nie ma ( no , chyba, ze jeszcze cos wewnatrz ekranu).

Komentarz

• August
          Dopiero zaczyna
          • 2014
          • 25

Póki co, problem zażegnany więc lepiej będzie jak nie będę w nim grzebał.
          Dziękuję za odpowiedź
          Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...