Witam. Korzystam teraz z C1100D zrobione już nim kilka tysięcy fotek i przymierzam się może nie już teraz ale w najbliższym czasie do wymiany body (chyba już ten czas na coś lepszego
). co byście mi drodzy forumowicze polecali ? zdjęcia głównie krajobrazy, imprezy, codzienne focenie, raczej rzadko portrety. szkła i lampa takie jak w stopce.nie mam żadnego konkretnego modelu upatrzonego.
X
-
Następne body.
Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX IITagi: Brak -
Odp: Następne body.
W jaki sposób ogranicza cie 1100D ?Witam. Korzystam teraz z C1100D zrobione już nim kilka tysięcy fotek i przymierzam się może nie już teraz ale w najbliższym czasie do wymiany body (chyba już ten czas na coś lepszego
). co byście mi drodzy forumowicze polecali ? zdjęcia głównie krajobrazy, imprezy, codzienne focenie, raczej rzadko portrety. szkła i lampa takie jak w stopce.nie mam żadnego konkretnego modelu upatrzonego. -
no i tą odpowiedzią chyba rozwaliłeś system. w sensie takim, że nie ogranicza mnie w niczym tylko myślałem o czymś "lepszym" z lepszą matrycą, lepszym AF oczywiście nie chodziło mi o pełna klatkę również. ale twoja odpowiedź daje dużo do myślenia.Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX IIKomentarz
-
Czyli masz kasę do wydania i szukasz pomysłu
Komentarz
-
no w sumie to nie za bardzo mam nie dawno kupiłem rybie oko :] ale dobra po twojej odpowiedzi chyba usiądę na tyłku i nie będę kombinował z wymianą puszki
ale zapytam przy okazji czy jest sens stosowania filtra UV firmy no name przy moim tamronie ?
Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX IIKomentarz
-
Tak. Nie. Zależy
Tak: jeśli robisz w warunkach, w których musisz się liczyć z ryzykiem mechanicznego uszkodzenia soczewki, nie mówię tylko o wyścigach na żużlu z bliska, ale choćby plaża i powiewy wiatru mogą pozostawić "niespodzianki" ma szkle.
Nie: kupiłeś dobry obiektyw, i chcesz pogarszać obraz najtańszym możliwym szkiełkiem?
Zależy - patrz wyżej.Komentarz
-
no tak mi się właśnie wydawało, że raczej będzie zbędny chyba, że tak jak napisałeś jakieś warunki "pyłowe" a filtr był razem z obiektywem także nic na tym w sumie nie straciłem.Tak. Nie. Zależy
Tak: jeśli robisz w warunkach, w których musisz się liczyć z ryzykiem mechanicznego uszkodzenia soczewki, nie mówię tylko o wyścigach na żużlu z bliska, ale choćby plaża i powiewy wiatru mogą pozostawić "niespodzianki" ma szkle.
Nie: kupiłeś dobry obiektyw, i chcesz pogarszać obraz najtańszym możliwym szkiełkiem?
Zależy - patrz wyżej.Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX IIKomentarz
-
następne jest 1200d
kliknij pomógłNie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
ja myślałem o czymś trochę poważniejszym ale tak jak napisałeś wcześniej nie ogranicza mnie to co mam na razie więc odpuszczę trochę. ale korzystając z okazji nie pisząc nowego wątku możesz mi odpowiedzieć czy jak robię zdjęcia z lampą na puszcze zawsze muszę się trzymać ekspozycji na "0" ? i drugie jaką ty masz technike robienia zdjęć pod słońce?Ostatnio edytowany przez DuDi87; 56333.Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX IIKomentarz
-
jak sie czujesz bardziej pro to kup 1300dNie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!Komentarz
-
Komentarz
-
Jak chcesz delikatnie podskoczyć weź 650d 700d 750d.....
Jak trochę bardziej 60d 70d 80d bądź 7d....
O pełnej klatce nie wspominam bo musisz wymienić całą szklarnię a tego nie chcesz robić z tego co czytałem :-) Sprzedaj 75-300 i 18-55 i kup jakąś stałkę 50 1,8 stm albo 85 f1,8 zyskasz na jakości zdjęć :-) A tak w ogóle to nie wiem po co Ci to rybie oko korzystasz tyle z tego? tak generalnie na dole to wziąłbym zamiast Samyanga Canona 10-18 STM (plastki fantastik) albo dużo lepszego C 10-22 f3,5-4,5 i masz krajobrazy załatwione i rodzinne imprezy w ciasnych pomieszczeniach za jednym zamachem bardzo wdzięczne szkło :-)Komentarz
-
Komentarz