X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DuDi87
    Dopiero zaczyna
    • 2016
    • 43

Następne body.

Witam. Korzystam teraz z C1100D zrobione już nim kilka tysięcy fotek i przymierzam się może nie już teraz ale w najbliższym czasie do wymiany body (chyba już ten czas na coś lepszego ). co byście mi drodzy forumowicze polecali ? zdjęcia głównie krajobrazy, imprezy, codzienne focenie, raczej rzadko portrety. szkła i lampa takie jak w stopce.nie mam żadnego konkretnego modelu upatrzonego.
    Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX II
  • Tom77
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2874

Odp: Następne body.

Zamieszczone przez DuDi87
    Witam. Korzystam teraz z C1100D zrobione już nim kilka tysięcy fotek i przymierzam się może nie już teraz ale w najbliższym czasie do wymiany body (chyba już ten czas na coś lepszego ). co byście mi drodzy forumowicze polecali ? zdjęcia głównie krajobrazy, imprezy, codzienne focenie, raczej rzadko portrety. szkła i lampa takie jak w stopce.nie mam żadnego konkretnego modelu upatrzonego.
    W jaki sposób ogranicza cie 1100D ?

Komentarz

• DuDi87
      Dopiero zaczyna
      • 2016
      • 43

Zamieszczone przez Tom77
      W jaki sposób ogranicza cie 1100D ?
      no i tą odpowiedzią chyba rozwaliłeś system. w sensie takim, że nie ogranicza mnie w niczym tylko myślałem o czymś "lepszym" z lepszą matrycą, lepszym AF oczywiście nie chodziło mi o pełna klatkę również. ale twoja odpowiedź daje dużo do myślenia.
      Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX II

Komentarz

• Tom77
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2874

no i tą odpowiedzią chyba rozwaliłeś system. w sensie takim, że nie ogranicza mnie w niczym tylko myślałem o czymś "lepszym" z lepszą matrycą, lepszym AF oczywiście nie chodziło mi o pełna klatkę również. ale twoja odpowiedź daje dużo do myślenia.
        Czyli masz kasę do wydania i szukasz pomysłu

Komentarz

• DuDi87
          Dopiero zaczyna
          • 2016
          • 43

Zamieszczone przez Tom77
          Czyli masz kasę do wydania i szukasz pomysłu
          no w sumie to nie za bardzo mam nie dawno kupiłem rybie oko :] ale dobra po twojej odpowiedzi chyba usiądę na tyłku i nie będę kombinował z wymianą puszkiale zapytam przy okazji czy jest sens stosowania filtra UV firmy no name przy moim tamronie ?

Komentarz

• r_m
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 2418

czy jest sens stosowania filtra UV firmy no name przy moim tamronie ?
            Tak. Nie. Zależy
            Tak: jeśli robisz w warunkach, w których musisz się liczyć z ryzykiem mechanicznego uszkodzenia soczewki, nie mówię tylko o wyścigach na żużlu z bliska, ale choćby plaża i powiewy wiatru mogą pozostawić "niespodzianki" ma szkle.
            Nie: kupiłeś dobry obiektyw, i chcesz pogarszać obraz najtańszym możliwym szkiełkiem?
            Zależy - patrz wyżej.

Komentarz

• DuDi87
              Dopiero zaczyna
              • 2016
              • 43

Zamieszczone przez r_m
              Tak. Nie. Zależy
              Tak: jeśli robisz w warunkach, w których musisz się liczyć z ryzykiem mechanicznego uszkodzenia soczewki, nie mówię tylko o wyścigach na żużlu z bliska, ale choćby plaża i powiewy wiatru mogą pozostawić "niespodzianki" ma szkle.
              Nie: kupiłeś dobry obiektyw, i chcesz pogarszać obraz najtańszym możliwym szkiełkiem?
              Zależy - patrz wyżej.
              no tak mi się właśnie wydawało, że raczej będzie zbędny chyba, że tak jak napisałeś jakieś warunki "pyłowe" a filtr był razem z obiektywem także nic na tym w sumie nie straciłem.

Komentarz

• becekpl
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 4304

następne jest 1200d
                kliknij pomógł
                Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• DuDi87
                  Dopiero zaczyna
                  • 2016
                  • 43

Zamieszczone przez becekpl
                  następne jest 1200d
                  kliknij pomógł
                  z 1100D mam się przesiąść na 1200 D ? chyba trochę tak nie bardzo

Komentarz

• Tom77
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2874

z 1100D mam się przesiąść na 1200 D ? chyba trochę tak nie bardzo
                    małymi kroczkami do przodu

Komentarz

• DuDi87
                      Dopiero zaczyna
                      • 2016
                      • 43

Zamieszczone przez Tom77
                      małymi kroczkami do przodu
                      ja myślałem o czymś trochę poważniejszym ale tak jak napisałeś wcześniej nie ogranicza mnie to co mam na razie więc odpuszczę trochę. ale korzystając z okazji nie pisząc nowego wątku możesz mi odpowiedzieć czy jak robię zdjęcia z lampą na puszcze zawsze muszę się trzymać ekspozycji na "0" ? i drugie jaką ty masz technike robienia zdjęć pod słońce?
                      Ostatnio edytowany przez DuDi87; 56333.

Komentarz

• becekpl
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 4304

jak sie czujesz bardziej pro to kup 1300d
                        Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                        Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• DuDi87
                          Dopiero zaczyna
                          • 2016
                          • 43

Zamieszczone przez becekpl
                          jak sie czujesz bardziej pro to kup 1300d
                          nie no póki co sprawa zamknięta z nową puszką.

Komentarz

• PRZEMOLO79
                            Bywalec
                            • 2012
                            • 155

Jak chcesz delikatnie podskoczyć weź 650d 700d 750d.....
                            Jak trochę bardziej 60d 70d 80d bądź 7d....
                            O pełnej klatce nie wspominam bo musisz wymienić całą szklarnię a tego nie chcesz robić z tego co czytałem :-) Sprzedaj 75-300 i 18-55 i kup jakąś stałkę 50 1,8 stm albo 85 f1,8 zyskasz na jakości zdjęć :-) A tak w ogóle to nie wiem po co Ci to rybie oko korzystasz tyle z tego? tak generalnie na dole to wziąłbym zamiast Samyanga Canona 10-18 STM (plastki fantastik) albo dużo lepszego C 10-22 f3,5-4,5 i masz krajobrazy załatwione i rodzinne imprezy w ciasnych pomieszczeniach za jednym zamachem bardzo wdzięczne szkło :-)

Komentarz

• michalab
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1580

Zamieszczone przez PRZEMOLO79
                              A tak w ogóle to nie wiem po co Ci to rybie oko korzystasz tyle z tego?
                              Super porada. Słyszałem, że są tacy co umieją zrobić użytek z rybiego oka, ale jak widać są też tacy co nawet wyobraźnią go nie ogarniają.
                              Zapraszam

Komentarz

Pracuję...