X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Hexia
    Dopiero zaczyna
    • 2016
    • 32

Hdr - eos 100d

Cześć, właśnie nabyłem EOS'a 100D z obiektywem kitowym i stałką 50mm. Chciałbym zacząć robić zdjęcia typu HDR z ręki, jednak kompletnie nie wiem jak się za to technicznie zabrać.
    Wiem jedynie, że to zlepek trzech odpowiednich zdjęć z różnym naświetleniem. W jaki sposób to zrobić?
  • mateu-sz
    Bywalec
    • 2015
    • 102

Odp: Hdr - eos 100d

ok więc tak
    instrukcja obsługi

strona chyba 78

--- Kolejny post ---

zresztą najpierw instrukcja przedmiotu bo okazać się może że bateria nie pasuje albo obiektyw nie taki ....
    Ostatnio edytowany przez mateu-sz; 55189.
    Eos 7d II + GRIP +100-400 IS II USM + 50 1.4 + 10-22 3.5, + 90 2.8 + 18-200 3.5 + 500 6.3 + 430EXIII-RT
    a reszta to już dodatki

Komentarz

• Hexia
      Dopiero zaczyna
      • 2016
      • 32

Oczywiście instrukcje przeczytałem, jednak nie ma lepszej rady jak rada od doświadczonych osób :P

Komentarz

• RobertON
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 2190

Zamieszczone przez Hexia
        Oczywiście instrukcje przeczytałem, jednak nie ma lepszej rady jak rada od doświadczonych osób :P
        A jeszcze lepiej poczytać samemu. Zobacz propozycje nszego Kolegi z forum CB.

SNS-HDR
        https://500px.com/robowert26

Komentarz

• salas
          Pełne uzależnienie
          • 2012
          • 3000

Darmowy photomatix wystarczy. W menu ustawiasz bracketing z roznica naświetlania taka jaka Cie interesuje i w zaleznosci od scenerii w jakiej focisz, ustawiasz serie zdjec w aparacie i walisz seria 3 foty, jak masz statyw to mozesz sam naswietlac roznie kilka klatek i skladac w calosc. Wrzucasz Rawy do programu i laczysz w calosc, potem dalsza obrobka jak potrzeba i tyle.
          SONY

Komentarz

Pracuję...