Poza tym, mozesz przeciez ef-50 zrobic zdjecie na czas, ustawiajac aparat na biurku, przy ustawieniu takich parametrow (nawet w domu) aby czas wyszedl min 1/100 a jeszcze lepiej 1/125.
X
-
-
moze lapiesz centralnym punktem ostrosc i przekadrowywujesz? to tez moze wplynac na efekt koncowy....najlepiej posluchac wczesniejszych postow i zrobic test statyczny w lepszym oswietleniu.350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.plKomentarz
-
Zamieszczone przez gawrylmoze lapiesz centralnym punktem ostrosc i przekadrowywujesz? to tez moze wplynac na efekt koncowy....najlepiej posluchac wczesniejszych postow i zrobic test statyczny w lepszym oswietleniu.
tak czasami łapię centralnym i kadruję a czasami nie tylko ustawiam i klikam i efekt mydlenia podobny ...Komentarz
-
proponuje w celach testowych wyeliminowac element przekadrowywania - ustawic aparat na statywie (lub z samowyzwalaczem na biurku) i cyknac jakas statyczna scenke... informuj o wynikachZamieszczone przez czeredreckitak czasami łapię centralnym i kadruję a czasami nie tylko ustawiam i klikam i efekt mydlenia podobny ...350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.plKomentarz
-
czyktoś może podesłać fotki z 50mm 1.8 bez obróbki czego można się spodziewać jeśli chodzi o ostrość w 50mm ...Zamieszczone przez gawrylproponuje w celach testowych wyeliminowac element przekadrowywania - ustawic aparat na statywie (lub z samowyzwalaczem na biurku) i cyknac jakas statyczna scenke... informuj o wynikachKomentarz
-
Miałem to samo z 50-tką Canona, FF na zdjęciach i to trochę większy niż tutaj. Kita akurat był idealnie zestrojony z body więc nie przypuszczałem, że z 50-tka akurat będzie problem. Test wykazał spory FF, pomogła regulacja AF w body za pomocą kluczyka czterokątnego - poszedłem na kompromis i ustawiłem ostość pomiędzy KITa a 50-tkę i teraz mam bardzo mały FF na 50-tce (akceptowalny) i mały BF na 18-55 przy czym w 18-55 tego aż tak nie widać z wiadomych przyczyn
.
Ostatnio edytowany przez Diodak; 2436.EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mmKomentarz
-
-
Pierwsza lepszaZamieszczone przez czeredreckiczyktoś może podesłać fotki z 50mm 1.8 bez obróbki czego można się spodziewać jeśli chodzi o ostrość w 50mm ...
Tylko kontrast dodany. f2
EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
PLFOTOKomentarz
-
test
test z 50mm
Host your images online with an easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
test z tamrona
Host your images online with an easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
.. na moje oko czarno to widzę a wy ??Komentarz
-
-
nie jestem specem w tych FF/BF - sa tu fachowcy co wida przesuniecia 0.01mm :> a serio: jest FF, ale to IMO nie tlumaczy tego mydla z Twoich pierwszych fot, jakie pokazalesZamieszczone przez czeredreckitest z 50mm
test z tamrona
.. na moje oko czarno to widzę a wy ??350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.plKomentarz
-
Zamieszczone przez gawrylnie jestem specem w tych FF/BF - sa tu fachowcy co wida przesuniecia 0.01mm :> a serio: jest FF, ale to IMO nie tlumaczy tego mydla z Twoich pierwszych fot, jakie pokazales
ja myślę teraz że to mydło to FF i trochę moja wina ...
jak usuwa się FF ?? w moim przypadku ??Ostatnio edytowany przez czeredrecki; 1514.Komentarz
-
o usUwaniu FF duzo jest na forum - przydatna funkcja szukajZamieszczone przez czeredreckija myślę teraz że to mydło to FF i trochę moja wina ...
jak usówa się FF ?? w moim przypadku ??350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.plKomentarz
-
Zamieszczone przez gawrylo usUwaniu FF duzo jest na forum - przydatna funkcja szukaj
sorki ... ale tak się przejąłem ... tym FF ...Ostatnio edytowany przez czeredrecki; 1514.Komentarz
-
[QUOTE=Madroz]Pierwsza lepsza
Tylko kontrast dodany. f2
ładna wręcz piękna ostrość na lewym oku ...
jezu szukam na forum i szukam jak ustawić RF i FF i kiedyś jak nie potrzebowałem to był a teraz niema ... PROSZĘ podajcie linka ...Ostatnio edytowany przez czeredrecki; 1514.Komentarz

Komentarz