X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pikczer
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2578

Poza tym, mozesz przeciez ef-50 zrobic zdjecie na czas, ustawiajac aparat na biurku, przy ustawieniu takich parametrow (nawet w domu) aby czas wyszedl min 1/100 a jeszcze lepiej 1/125.

Komentarz

• gawryl
      Uzależniony
      • 2004
      • 810

moze lapiesz centralnym punktem ostrosc i przekadrowywujesz? to tez moze wplynac na efekt koncowy....najlepiej posluchac wczesniejszych postow i zrobic test statyczny w lepszym oswietleniu.
      350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• czeredrecki
        Coś już napisał
        • 2005
        • 90

Zamieszczone przez gawryl
        moze lapiesz centralnym punktem ostrosc i przekadrowywujesz? to tez moze wplynac na efekt koncowy....najlepiej posluchac wczesniejszych postow i zrobic test statyczny w lepszym oswietleniu.

tak czasami łapię centralnym i kadruję a czasami nie tylko ustawiam i klikam i efekt mydlenia podobny ...

Komentarz

• gawryl
          Uzależniony
          • 2004
          • 810

Zamieszczone przez czeredrecki
          tak czasami łapię centralnym i kadruję a czasami nie tylko ustawiam i klikam i efekt mydlenia podobny ...
          proponuje w celach testowych wyeliminowac element przekadrowywania - ustawic aparat na statywie (lub z samowyzwalaczem na biurku) i cyknac jakas statyczna scenke... informuj o wynikach

Komentarz

• czeredrecki
            Coś już napisał
            • 2005
            • 90

proponuje w celach testowych wyeliminowac element przekadrowywania - ustawic aparat na statywie (lub z samowyzwalaczem na biurku) i cyknac jakas statyczna scenke... informuj o wynikach
            czyktoś może podesłać fotki z 50mm 1.8 bez obróbki czego można się spodziewać jeśli chodzi o ostrość w 50mm ...

Komentarz

• Diodak
              Uzależniony
              • 2005
              • 696

Miałem to samo z 50-tką Canona, FF na zdjęciach i to trochę większy niż tutaj. Kita akurat był idealnie zestrojony z body więc nie przypuszczałem, że z 50-tka akurat będzie problem. Test wykazał spory FF, pomogła regulacja AF w body za pomocą kluczyka czterokątnego - poszedłem na kompromis i ustawiłem ostość pomiędzy KITa a 50-tkę i teraz mam bardzo mały FF na 50-tce (akceptowalny) i mały BF na 18-55 przy czym w 18-55 tego aż tak nie widać z wiadomych przyczyn .
              Ostatnio edytowany przez Diodak; 2436.
              EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Komentarz

• Madroz
                Początki nałogu
                • 2005
                • 254

Daj ISO 1600 lub 3200 jak masz hackowany sprzęt, spokojnie z 50 uzyskasz czas 1/125.
                EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
                PLFOTO

Komentarz

• Madroz
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 254

czyktoś może podesłać fotki z 50mm 1.8 bez obróbki czego można się spodziewać jeśli chodzi o ostrość w 50mm ...
                  Pierwsza lepsza
                  Tylko kontrast dodany. f2
                  EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
                  PLFOTO

Komentarz

• czeredrecki
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 90

test

test z 50mm

Host your images online with an easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

test z tamrona

Host your images online with an easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

.. na moje oko czarno to widzę a wy ??

Komentarz

• Madroz
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 254

FF jak nic, do kalibracji.
                      PLFOTO

Komentarz

• gawryl
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 810

test z 50mm

test z tamrona

.. na moje oko czarno to widzę a wy ??
                        nie jestem specem w tych FF/BF - sa tu fachowcy co wida przesuniecia 0.01mm :> a serio: jest FF, ale to IMO nie tlumaczy tego mydla z Twoich pierwszych fot, jakie pokazales

Komentarz

• czeredrecki
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 90

nie jestem specem w tych FF/BF - sa tu fachowcy co wida przesuniecia 0.01mm :> a serio: jest FF, ale to IMO nie tlumaczy tego mydla z Twoich pierwszych fot, jakie pokazales

ja myślę teraz że to mydło to FF i trochę moja wina ...

jak usuwa się FF ?? w moim przypadku ??
                          Ostatnio edytowany przez czeredrecki; 1514.

Komentarz

• gawryl
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 810

ja myślę teraz że to mydło to FF i trochę moja wina ...

jak usówa się FF ?? w moim przypadku ??
                            o usUwaniu FF duzo jest na forum - przydatna funkcja szukaj

Komentarz

• czeredrecki
                              Coś już napisał
                              • 2005
                              • 90

o usUwaniu FF duzo jest na forum - przydatna funkcja szukaj

sorki ... ale tak się przejąłem ... tym FF ...

Komentarz

• czeredrecki
                                Coś już napisał
                                • 2005
                                • 90

[QUOTE=Madroz]Pierwsza lepsza
                                Tylko kontrast dodany. f2

ładna wręcz piękna ostrość na lewym oku ...

jezu szukam na forum i szukam jak ustawić RF i FF i kiedyś jak nie potrzebowałem to był a teraz niema ... PROSZĘ podajcie linka ...

Komentarz

Pracuję...