X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

Zamieszczone przez Drozdi
    A tak z czystej ciekawosci, to jakie ma 350D zagrzebane funckje/opcje w menu?
    SET (definiowalny), AF mode, WB, ISO, Light Metering, FEC.
    Przyciski to tylko skróty do menu.
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• akustyk
      gajowy
      • 2004
      • 12158

Zamieszczone przez gwozdzt
      300D nie leży ergonomicznie! (no chyba, że nie rozumiesz co to jest ergonomia). Jedyne, co można mu zarzucić pod względem ergonomii, to brak kółka na plecach :-)
      OK, sorki! oczywiscie, ze po wasi czy innym upgradzie jest to juz uzywalne
      www albo tez flickr

Komentarz

• Raff
        Uzależniony
        • 2005
        • 778

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
        Hehe, ustawiasz w menu na ON, potem na korpusie możesz włączyć/wyłączyć przez zmianę drive z single na continuous.
        No tak - szczwane Czysta pięćdziesitka tego nie potrafi :neutral:

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez akustyk
          a aparat dla 15-latki nawet z gripem, w kadrach poziomych jest niewygodny i juz

Piszesz o konkretnym przypadku czy bezpodstawnie a subiektywnie (choc nie jestes 15latka ) uogolniasz ?

Mojej siostrze (27 lat) 350D bez gripa BARDZO sie podoba, bardzo chwali jego niewielkie wymiary i wygode uzytkowania. Szkla: 18-55, Tamron 28-75, Canon 100-300, Canon 50 1.8 - zadnego narzekania na wygode od niej nie uslyszalem.

Tak wiec uogolnienie ci obalilem, jesli piszesz subiektywnie to wolna wola, tylko nie rozumiem skad wtracenie o 15latkach ?

Komentarz

• marabut199
            Początki nałogu
            • 2006
            • 269

Zamieszczone przez Vitez
            Piszesz o konkretnym przypadku czy bezpodstawnie a subiektywnie (choc nie jestes 15-latka ) uogolniasz ?

Mojej siostrze (27 lat) 350D bez gripa BARDZO sie podoba, bardzo chwali jego niewielkie wymiary i wygode uzytkowania. Szkla: 18-55, Tamron 28-75, Canon 100-300, Canon 50 1.8 - zadnego narzekania na wygode od niej nie uslyszalem.

Tak wiec uogolnienie ci obalilem, jesli piszesz subiektywnie to wolna wola, tylko nie rozumiem skad wtracenie o 15latkach ?
            A ja ma 3x po 15-scie i dokupilem sobie 350D specjalnie dla rozmiarow i STRASZNIE jestem zadowolony - tak samo jak z "pelnowymiarowego". Takze tez prosze, pisz o sobie Akustyk...
            Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Komentarz

• Raff
              Uzależniony
              • 2005
              • 778

A jak 15 latka ma takie wieeeeeeeeeelkie grabie????

Komentarz

• akustyk
                gajowy
                • 2004
                • 12158

Zamieszczone przez Vitez
                tak, pisze subiektywnie ten aparat jest zwyczajnie za maly dla doroslego faceta. i wiem, ze mozna sie przyzwyczaic. do mieszkania w 3 osoby na 30 m.kw. tez mozna. ale nie oszukujmy sie - nikt nie pogardzi jesli bedzie wiecej
                www albo tez flickr

Komentarz

• Raff
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 778

tak, pisze subiektywnie ten aparat jest zwyczajnie za maly dla doroslego faceta. i wiem, ze mozna sie przyzwyczaic. do mieszkania w 3 osoby na 30 m.kw. tez mozna. ale nie oszukujmy sie - nikt nie pogardzi jesli bedzie wiecej
                  Pewnie, że nie pogardzi, hehe. W sumie bym wolał zeby 350D miał gabaryty 300D (choć wtedy bym nie kupił gripa) ale teraz przynajmniej jest puszka pionowa i ładnie mi wchodzi do torby (Tenba). A laski na 350D z gripem lecą (sprawdzone na studniówce, drugi koleś miał 10D)

Komentarz

• akustyk
                    gajowy
                    • 2004
                    • 12158

Zamieszczone przez Raf_1975
                    Pewnie, że nie pogardzi, hehe. W sumie bym wolał zeby 350D miał gabaryty 300D (choć wtedy bym nie kupił gripa) ale teraz przynajmniej jest puszka pionowa i ładnie mi wchodzi do torby (Tenba). A laski na 350D z gripem lecą (sprawdzone na studniówce, drugi koleś miał 10D)
                    to ten zwierzecy urok

EDIT: buee... a on powiedzial, ze na moj aparat laski nie leca
                    www albo tez flickr

Komentarz

• marabut199
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 269

Widac nie doroslem... Kiedys polubilem Pentaxa ME Super (nawet mniejszy od 350D) a dzis lubie 350D kiedy mi sie niechce targac czegos wielkiego.

Komentarz

• Raff
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 778

EDIT: buee... a on powiedzial, ze na moj aparat laski nie leca
                        Jak dołożysz jakiś dłuuugi obiektyw to polecą, spoko

Komentarz

• akustyk
                          gajowy
                          • 2004
                          • 12158

Jak dołożysz jakiś dłuuugi obiektyw to polecą, spoko
                          hehe... cos w tym jest choc poki co, na 10D z przykrecona "lufa" (bez szalenstw, bo raptem Sigma 70-300) to sciagalem wzrok... Hindusow w Singapurze. a to nie do konca to o co by mi chodzilo
                          www albo tez flickr

Komentarz

• Raff
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 778

E tam, nie narzekaj. Liczy się zainteresowanie

Komentarz

• akustyk
                              gajowy
                              • 2004
                              • 12158

E tam, nie narzekaj. Liczy się zainteresowanie
                              no to ja mowie jednak pas

ale pociesza mnie, ze poki co, moja najmlodsza laska w rodzinie (coreczka, 1 miesiac i 1 dzien) bardzo leci na 10D i to jakby co wystarczy

chyba EOT, bo coby nie mowic, lekko zeszlo z tematu
                              www albo tez flickr

Komentarz

• marabut199
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 269

no to ja mowie jednak pas

ale pociesza mnie, ze poki co, moja najmlodsza laska w rodzinie (coreczka, 1 miesiac i 1 dzien) bardzo leci na 10D i to jakby co wystarczy

chyba EOT, bo coby nie mowic, lekko zeszlo z tematu

AMEN

EOT

Komentarz

Pracuję...