X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dentharg
    Uzależniony
    • 2005
    • 867

Na Velbon Sherpa 600R i C350D+Tammie obiektyw jest ok 12 cm nad podłogą. Wystarczy?
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• JSK
      Początki nałogu
      • 2006
      • 318

Polecam 055NAT3. Jest tak zrobiony, że nie szkodzi mu woda. Sprawdziłem na swoim, jest OK. Do tego super clamp 035 mocowany do nogi lub obniżonej kolumny środkowej. Jako głowica 155RC. Tesowane z zestawem o wadze ~2,2kg. Trzyma się diabelnie sztywno. Do tego pewnie jeszcze nie zaszkodzi 454, ale jeszcze nie kupiłem więc gdybam.
      W sklepie sprawdzałem ramię 244RC mocowane poprzez 035 do nogi statywy. I to wydaje mi się rozwiązaniem prawie doskonałym.

Komentarz

• jotes25
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3608

Zamieszczone przez Ramirez
        Jedynie moje zastrzeżenia dotyczązakończenia nóg. W otrzymanej wersji są kolce z nakręconymi gumowymi stopkami, które są osadzone przez wcisk w nogi statywu. Rozwiazanie dobre i proste. Moja watpliwość dotyczy szczelności osadzonych na wcisk stopek. Bo w przypadku stawiania na podmokłym gruncie, lub w wodzie, jeśli do rurki dostanie się woda, to bedzie miała problem z wyschnięciem. Chyba że jest szczelne. Tego nie wiem.
        Mam GoldPhoto, jest OK, nawet bardzo. Te zakończenie nóżek to jedyna wada, potrafią niestety wypaść i się zgubić

Komentarz

• Toffic
          Bywalec
          • 2005
          • 235

Zamieszczone przez dentharg
          Na Velbon Sherpa 600R i C350D+Tammie obiektyw jest ok 12 cm nad podłogą. Wystarczy?
          Używam do makro sherpe 600R i jestem zadowolony, na najniższym ustawieniu często mi "ginie" w trawie na normalnej standardowej łące . Nie miałem jeszcze w terenie problemu z wysokością
          Fotografia

-

Komentarz

• borysko
            • 2005
            • 3

Zamieszczone przez jotes25
            Mam GoldPhoto, jest OK, nawet bardzo. Te zakończenie nóżek to jedyna wada, potrafią niestety wypaść i się zgubić
            A miałeś okazję bezpośrednio porównać go z frotką? Chodzi mi nie tylko o przydatość do makro, ale także o jakość wykonania i materiały. Jakiego modelu używasz? Z jaką głowicą?

Komentarz

• Ramirez
              Początki nałogu
              • 2005
              • 335

Zamieszczone przez borysko
              A miałeś okazję bezpośrednio porównać go z frotką? Chodzi mi nie tylko o przydatość do makro, ale także o jakość wykonania i materiały. Jakiego modelu używasz? Z jaką głowicą?
              Dołączam się do pytania.
              Czy warto wydać 300 zł na taki statyw?
              Trochę zaniepokoiły mnie te nóżki. Jak one są zabezpieczone i czy łatwo zgubić te osłonki? Nie chciałbym później mieć statywu ze śrubami zamiast gumowych nóźek.
              I jeszcze jedno - czy da się np. odkręcić ostre końcówki nóg i zostawić tylko gumową stopkę?

Komentarz

Pracuję...