X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • popmart
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1721

Miałem to samo .... zespół luster .... psuł się psuł aż w końcu rozpadł się na części

a serwis Canon Zytnia w warszawie poszukaj adresu nie powinno to stanowić problemu ...

Komentarz

• leiho
      Bywalec
      • 2006
      • 117

Żytnia 15, wejscie nieco w głebi budynku, idc od okopowej/Leszna. Tzn oczywiscie w Warszawie, w innych miastach nie wiem. ja swoją opinię o tym serwisie mam, ale na razie zachowam dla siebie.

Komentarz

• Raff
        Uzależniony
        • 2005
        • 778

Zamieszczone przez McKane
        Looknij tez na obiektyw. Blad 99 moze wystapic w momencie kiedy obiektyw musi przymknac przyslone a ta sie zacina. Aparat nie zawiesi CI sie w takim przypadku na maksymalnym otworze przyslony a bedzie wywalal blad kiedy zwiekszysz ja o jedna dzialke (badz wiecej oczywiscie).
        Nie chce zakładać nowego wątku a wszystko wskazuje na to, że zacina mi się przysłona w kicie (err 99). Miał ktoś taki przypadek, jakie koszty naprawy? Mam jeszcze niemiecką gwarancję, ale nie mam pojęcia jak ją zrealizować. Będę myślał w razie draki.

Komentarz

• McKane
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2015

Zamieszczone przez Raff
          Nie chce zakładać nowego wątku a wszystko wskazuje na to, że zacina mi się przysłona w kicie (err 99). Miał ktoś taki przypadek, jakie koszty naprawy? Mam jeszcze niemiecką gwarancję, ale nie mam pojęcia jak ją zrealizować. Będę myślał w razie draki.
          Nowe kity stoja kolo 120-140 zl. Naprawa wyniesie Cie pewnie nie mniej niz 50 a raczej kolo 100 zl chyba ze wykonasz ja samodzielnie

Podsumowujac kup nowego (badz lekko uzywanego) a uszkodzonego sprzedaj na CB tym ktorzy robia pierscienie posrednie z potwierdzeniem ostrosci
          http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Raff
            Uzależniony
            • 2005
            • 778

Hmm, no zapytam w Krakowie na Czapskich. Jak 50 zł to bym się jeszcze szarpnął. Może biorą pod uwagę cenę sprzętu Jak więcej, to trzeba inaczej pokombiować

Komentarz

• McKane
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2015

Ja za smarowanie i naprawe bolca (chyba wymiana sprezynki) w Sonnarze 180/2.8 do P6 placilem 50 zl (w Lodzi). Mysle ze cena naprawy szkla z AF bedzie wyzsza. Ale popytaj moze wystarczy przesmarowac
              http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Raff
                Uzależniony
                • 2005
                • 778

Niestety na Czapskich nic z tego bo potrzeba wymiany taśmy. Zapodałem mejla na Żytnią o cenę. Zobaczym... (?) Póki co jeżdżę na pełnej dziurze jak potrzebuję szerokiego

Komentarz

• pst
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 560

to ja tez nie bede zakładać nowego topicu :]

mam pytanie jak rozpoznać 'zjechany' (jak to okreslil znajomy) obiektyw
                  kupiłem uzywany 100-300usm - ostrzy szybko i cicho; zdjecia jak mi sie uda to wychodza ladne (ostre, dobrze naswietlone itp)
                  jesli sa jakies nieudane to tylko przez brak umiejętności

jednak sam obiektyw dosyć luźno chodzi - czasem jak zwiśnie dziobem w dól do zdarza mu sie samoczynnie wysunąć

może ktoś jakiś komentarz? czy to zużycie? czy może to mieć wpływ na optyke? i czy ewentualnie da sie to poprawic i czy warto?

z góry dzieki
                  pzdr
                  pst

Komentarz

• piast9
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3267

Zamieszczone przez pst
                    jednak sam obiektyw dosyć luźno chodzi - czasem jak zwiśnie dziobem w dól do zdarza mu sie samoczynnie wysunąć
                    To normalne.
                    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

Pracuję...