X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aptur
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3837

Przede wszystkim szeroki kąt. Widoki w Norwegii są naprawdę piękne. O fiordach pisali już poprzednicy. Warto jeszcze trochę pofocić w Oslo i jeśli będziesz miał okazję w Lillehamer. Zazdroszczę Ci tego wyjazdu. Byłem tam zimą ale i tak było pięknie.

PS. Uwaga - alkohol drogi jak cholera. Na stacjach benzynowych jedynie browar do 3 procent

Komentarz

• nastier
      Uzależniony
      • 2005
      • 686

Zamieszczone przez mikeqp
      a ma ktoś do polecenia dobry sprawdzony(taki niezawodny) dysk tak do 300-400zł??
      co do dysku - odezwij sie do pazurka - kupilem u niego doby dysk w dobrej cenie

fotoblog

Komentarz

• sail0r
        Bywalec
        • 2005
        • 198

dojechac najlepiej chyba Gdynia - Karlskrona promem - potem gdzies kolo 800km samochodem i jestes w Oslo....
        S45 user

Komentarz

• fICHU
          Bywalec
          • 2005
          • 200

)) ja jakos w drugiej polowie lipca uderzam na polnoc calkiem, trasa wzdluz wewnetrznego wybrzeza skandynawii... moze to bedzie ta okazja do pochwalenia sie na gremium wytworami mojej zabawki...
          i mam nadzieje, ze to bedzie 30D...
          7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
          Mój śmietnik

Komentarz

• snow
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1145

Zamieszczone przez fICHU
            )) ja jakos w drugiej polowie lipca uderzam na polnoc calkiem, trasa wzdluz wewnetrznego wybrzeza skandynawii...
            Moim zdaniem szkoda paliwa i czasu bo jak rozumiem chodzi o tą część od strony Bałtyku. Strasznie tam płasko i nieciekawie (no i ten śmierdzący brudny Bałtyk ). O wiele bardziej polecam Norwegie począwszy od Trondheim aż za koło podbiegunowe.

Komentarz

• fICHU
              Bywalec
              • 2005
              • 200

znaczy sie tak: bardziej precyzyjnie : finlandia ale nie samym brzegiem - pare fajnych miejsc - az za kolo polarne - tam przekrocze na krotko granice z norwegia - wrzuce kamyk w morze - poczytam gazete o polnocy na swiezym powietrzu, przy slonecznym swietle i wroce szwecja. norwegia od strony zewnetrznej... moze za 2 latka.
              7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
              Mój śmietnik

Komentarz

• snow
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1145

Finlandia..... na mapie wygląda fajnie, dużo jeziorek i wogóle, ale z moich podróży to ja pamiętam że tam 90% czasu jedzie sie lasami i w zasadzie to nic ciekawego nie widac. Także do tych jeziorek to musiałem przejść przez lasy czasem. Pozatym płasko no i ta monotonia. A za granicą z Norwegią jest peeełno grzybów Najlepiej być wyposażonym w kose i je tam kosić :wink:

Komentarz

• fICHU
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 200

snow - i tu masz ta przewage nade mna, ze juz tam byles
                  ja tam bede - i wtedy tez bede wiedzial "czym to sie je".
                  btw... zahacze o sw. mikiego - zastanawiam sie , czy mu nie nakopac w to grube dupsko za te wszystkie nieudane prezenty
                  jak chce ktos sie dolaczyc do "zyczen" to zapraszam

ale w sumie dosc tego Offtopa.
                  Mój śmietnik

Komentarz

Pracuję...