X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ^sp1n

Zamieszczone przez gwozdzt
    No wiesz, jest jeszcze Minolta (KonicaMinolta, Sony), Pentax (Samsung) oraz Olympus (+Panasonic) ze swoim systemem 4/3.
    Zakup lustrzanki cyfrowej to nie jest zakup aparatu, lecz wybór systemu!
    Tutaj pewien człowiek całe dwa elaboraty napisał na ten temat. Poczytaj to ze zrozumieniem, przemyśl i podejmij świadomą decyzję!

http://groups.google.pl/group/pl.rec...2d178f8?&hl=pl
    Wielkie dzięki, szczerze to dalej mam mały dylemat ale pójde raczej w strone Canona. Najbardziej powszechny i kilku moich znajomych ma Canony więc jakbym nie miał funduszy to zawsze jest od kogo pożyczyć szkło czy lampę.
    I jeden plus jest w tym artukule, który prezmawia za Canonem. Canon najlepiej współpracuje i mierzy światło ze szkłami z analogów, a jest to dla mnie istotne.
    Wielkie dzięki za ten text i pomoc

Komentarz

• gwozdzt
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 5780

Zamieszczone przez ^sp1n
      Wielkie dzięki, szczerze to dalej mam mały dylemat ale pójde raczej w strone Canona. Najbardziej powszechny i kilku moich znajomych ma Canony więc jakbym nie miał funduszy to zawsze jest od kogo pożyczyć szkło czy lampę.
      O, to jest konretny argument! :-)

Zamieszczone przez ^sp1n
      I jeden plus jest w tym artukule, który prezmawia za Canonem. Canon najlepiej współpracuje i mierzy światło ze szkłami z analogów, a jest to dla mnie istotne.
      Ale tak naprawdę to najlepszą kompatybilnością wsteczną charakteryzuje sie Pentax, ponieważ nawet z obiektywami manualnyalmi mierzy światło i potwierdza ostrość.

Zamieszczone przez ^sp1n
      Wielkie dzięki za ten text i pomoc
      Raczej Marcinowi na preclu podziękuj :-)
      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• gwozdzt
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 5780

Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz
        Czy Nikon d70 ma migawkę mechaniczną??
        Coś mi świta w głowie, że tylko do 1/500. Krótsze czasy realizowane sa bodajże elektronicznie. Tutaj będą wiedzieli lepiej:
        Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Tomasz Urbanowicz
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1709

Z tego co wiem, to jest tylko migawka elektroniczna - specyfika rodzaju matrycy.
          Ostatnio edytowany przez Tomasz Urbanowicz; 458.

[email protected]

Komentarz

• gwozdzt
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 5780

Z tego co wiem, to jest tylko migawka elektroniczna - specyfika rodzaju matrycy.
            Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Tomasz Urbanowicz
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1709

Aha - dzięki za info Byłem przekonany że jest tylko elektroniczna A czy w D50 jest podobnie?

[email protected]

Komentarz

• gwozdzt
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 5780

... A czy w D50 jest podobnie?
                Yes.

Shutter speed - Combined mechanical and CCD electronic shutter
                Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Tomasz Urbanowicz
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1709

Dzięki Tomasz

[email protected]

Komentarz

• piast9
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3267

Zamieszczone przez ^sp1n
                    Szczerze to takie zdjęcia z podwójnego zawsze najbardziej mi się podobały i sądziłem, że nie tylko w analogach stosują tą funkcje.
                    A co do programiku to na zasadzie, że robie dwie fotki. Jedna plener, druga obiekt fotografowany i wrzucam do do przysłowiowej "kupy" :P?
                    Dokładnie tak. W analogu nie mogłeś tego zrobić na komputerze więc funkcje takie musiał mieć aparat.

Jak dla kogo, efekt jest naprawde świetny i dlatego o to pytam bo sam chciałbym taką sztuczke robić :P
                    A jak sądzicie wobec Canon a Nikon. Na razie tylko jeden głos: P
                    Wiesz, ludzie tu piszący w większości wybrali Canony. Z różnych powodów, ale wybrali. No i nikt nie przyzna się że wybrał źle

Co do D50, to moim zdaniem fajnie sie trzyma, ale trochę ostro Nikon obciął funkcje. O ile jedno kółko to po prostu mniejsza wygoda (350D też ma jedno) o tyle brak podglądu głębi ostrości to już uniemożliwienie pewnych działań.
                    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Tomasz Urbanowicz
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1709

To prawda - podgląd GO się przydaje.
                      I jeszcze moża naprawdę drobnostka, nie mająca przełożenia na jakość zdjęć, to menu - w Canonie jest zdecydowanie ładniejsze

[email protected]

Komentarz

• tymin3
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 102

.....chyba Nikon D200 ma wielokrotną ekpozycje
                        E1, E3

http://www.fotostudio.zambrow.org

Komentarz

• Kubak82
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2348

tak, ma mozliwosc tworzenia w aparacie jednego obrazu z osobno wykonanych max 10 zdjęć.. tylko ze ta sama funkcje mozna sobie zafundowac w PS'ie ..

Komentarz

• Pikczer
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2578

Ja przed wyborem 350D czy D70 wzialem 2 aparaty i cyknalem zdjecia na 800 ISO - bo to mnie bardzo interesowalo (zdjecia koncertowe). Wynik - bez komentarza - ewidentna przewaga Canona nad Nikonem, to brak tak wielkich szumow.

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Zamieszczone przez piast9
                              Wiesz, ludzie tu piszący w większości wybrali Canony. Z różnych powodów, ale wybrali. No i nikt nie przyzna się że wybrał źle
                              Moglbym ci od reki wymienic co najmniej 6 aktualnych/bylych uzytkownikow ktorzy nie wstydza sie przesiadki z Canona na inny sprzet a nawet dosc dokladnie opisywali czego im brakuje .

Jak ja nie lubie takich demagogicznych uogolnien "nikt" , "wszyscy"

Komentarz

• leiho
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 117

Ja jedyne zastrzezenie jakie mam do 350 D to ze... jest maleńki. nie mam wielkich łap , ale mimo to jest niewielki. Dla jednych to zaleta, dla innych wada. Z ciezszymi obiektywami, sprzet bez gripa buja się nieźle

poza tym 350D ma same plusy... CMOS, niskie szumy jak to u Canona, szybkosc akurat nie jest u mnie prirytetem , ale jest dobra... No i jedno : linia obiektywów u Canona - mnie nie starczy zycia pewnie zeby wszystkiego sprobowac, kupic/sprzedac itd No, chyba ze wygram jutro w Totka te 12 baniek ))

pozdr.

Komentarz

Pracuję...