X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piast9
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3267

Zamieszczone przez Kubak82
    dziwi mnie jeszcze jedna rzecz.. jesli 350d/20d mozna zrobic naprawde fajne fotki to czy po wypuszczeniu 380(czy jak mu tam bedzie)/30d te "starsze" modele beda robic gorsze foty
    Gorszych robić nie będzie. Ale za podobne pieniądze w następcy można mieć parę ulepszeń. Lepszy uchwyt, ekranik, może kadrowanie na ekranie a'la E-330 ?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Kubak82
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2348

Zamieszczone przez piast9
      Gorszych robić nie będzie. Ale za podobne pieniądze w następcy można mieć parę ulepszeń. Lepszy uchwyt, ekranik, może kadrowanie na ekranie a'la E-330 ?
      z tych trzech przydalby mi sie tylko lepszy uchwyt ;-) .. na reszte po prostu szkoda pieniedzy .. ale to moje zdanie

pozatym - wakacje ida - lepiej focic niz czekac na nowy model 8)

Komentarz

• AGO
        Początki nałogu
        • 2005
        • 351

problem w tym, ze ci co kupuja nowosci - jak sie pojawia - ciesza sie nowymi funkcjami (czasami nie majacymi wplywu na jakosc fotek). Natomiast ci co czekaja az cena spadnie to czekaja, czekaja, az doczekaja sie kolejnego stresu zwiazanego z 'czy kupic czy poczekac na nastepce' .... jak widac problem to niekanczaca sie petla.

miszaqq:: kupuj wasc bo z takim podejsciem to sie na piekna, dluga zime w szkocji nie zalapiesz ... aha i dodam jeszcze, abys sie za szkielkami porozgladal bo puszka wazna jest ale bez dobrego obiektywu to nie zabawa ...

Komentarz

• RadiB
          Bywalec
          • 2005
          • 176

Zamieszczone przez leiho
          Byle nie było tak jak z tą ponoć niezniszczalną zyletką która wkupił Gilette czy wieczną zarówką wykupioną przez Philipsa
          Urban Legend.

Prawo patentowe ma to do siebie, ze kazdy patent musi byc ujawniony. Nie wierze zeby Phillips czy Gillette mialy wykupione patenty na wszystkie kraje swiata - dlatego wynalazki o ktorych pisales musialy by byc dostepne jako prywatne importy z Mozambiku czy Tajlandii.

Komentarz

• Mac
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2063

350D to dobry sprzęt a i tak szybko przekonasz się, że liczą się szkła a tych nie zmienia się tak często jak puszki.
            EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• miszaqq
              Uzależniony
              • 2006
              • 678

Zamieszczone przez AGO
              problem w tym, ze ci co kupuja nowosci - jak sie pojawia - ciesza sie nowymi funkcjami (czasami nie majacymi wplywu na jakosc fotek). Natomiast ci co czekaja az cena spadnie to czekaja, czekaja, az doczekaja sie kolejnego stresu zwiazanego z 'czy kupic czy poczekac na nastepce' .... jak widac problem to niekanczaca sie petla.

miszaqq:: kupuj wasc bo z takim podejsciem to sie na piekna, dluga zime w szkocji nie zalapiesz ... aha i dodam jeszcze, abys sie za szkielkami porozgladal bo puszka wazna jest ale bez dobrego obiektywu to nie zabawa ...
              no jak tak mowisz to kupilem, zamowiony dzisiaj przez neta, ale ze to w polaczeniu z kuponami rabatowymi i cashback to dopiero w przyszly czwartek zaczne sie cieszyc nowym nabytkiem, teraz pozostaje tylko uzbroic sie w cierpliwosc a pozniej zastanawiac co dalej
              EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• AGO
                Początki nałogu
                • 2005
                • 351

Zamieszczone przez miszaqq
                no jak tak mowisz to kupilem, zamowiony dzisiaj przez neta, ale ze to w polaczeniu z kuponami rabatowymi i cashback to dopiero w przyszly czwartek zaczne sie cieszyc nowym nabytkiem, teraz pozostaje tylko uzbroic sie w cierpliwosc a pozniej zastanawiac co dalej
                jak to co ... szkielka

Komentarz

• miszaqq
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 678

Zamieszczone przez AGO
                  jak to co ... szkielka
                  wiem wiem mam juz kandydatow na 2 pierwsze, po przeczytaniu dziesiatek opini i recenzji m.in na tym forum w pierwszej kolejnosci beda to 50 1.8 i 70-200 4L, wybor chyba dobry zwlaszcza ze finanse troche ograniczaja
                  EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• AGO
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 351

Zamieszczone przez miszaqq
                    wiem wiem mam juz kandydatow na 2 pierwsze, po przeczytaniu dziesiatek opini i recenzji m.in na tym forum w pierwszej kolejnosci beda to 50 1.8 i 70-200 4L, wybor chyba dobry zwlaszcza ze finanse troche ograniczaja
                    jak krucho z finansami to L-ka bedzie bolala (okolo 680 € nowa) ... zalezy co chcesz focic mozna dobrac w miare tanio i dobrze
                    Ostatnio edytowany przez AGO; 1578.

Komentarz

• Hodga

ELki bolą, ale warto to przeboleć, przekonałem się wczoraj. Miałem Sigme 70-300 DG APO i eLke 70-200 4f. Teraz wiem że nie warto ładować pieniędzy w tańszy sprzęt, jeśli tylko można to przeboleć. Dzisiaj facet mi powiedział 154 zeta przy zakupie na raty tej eLki. Myślę że warto będzie się uziemić nią na dwa lata.

Komentarz

Pracuję...