No to chyba jednak 20D wezmę Przyzwyczaiłem się co prawda do ekranika w 7D ale jakoś to zniose :-) Ale brak spota w aparatch Canona to porażka. Ja już w swojej starej M 505si miałem
X
-
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Witam serdecznie
Jest to mój pierwszy post na Szanownym Forum
Zastanawiam się dlaczego w moim aparacie (30d) ilość zdjęć w serii wynosi tylko 9 (raw-ów bez jpg-a) ? W instrukcji napisane jest, że maksymalna ilość zdjęć w serii (raw) to 11
Karta 4 GB 120X 18 MB/sKomentarz
-
Pewnie masz stary soft i wyświetla Ci 9, a jak zrobisz serię to wyjdzie 11.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wejdź na stronę Canona i pobierz nowszy.7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
http://piotrplyszewski.pl/Komentarz
-
Mam nowy soft w aparacie (wersja 1.0.5)
"Użycie szybkiej karty CF może zwiększyć długość serii"-wedle instrukcji.
Czy ktoś z forumowiczów może to potwierdzić ?Komentarz
-
Maksymalnie czyli uwzględniając np. wielkość plików zależną od ISO czy ilości "informacji" na zdjęciu itp.EOS 50D|EF24-105/4LIS|VelbonKomentarz
-
Na EIII mój wyciąga nawet 12. A to ile mi pokazuje to ....
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Zmieniałem iso i dalej 9 zdjęć w serii. Wiem, że marudzę ale jest to dla mnie ważne. Czy ktoś pomoże i napiszę jakie parametry mam dokładnie ustawić aby uzyskać 11 rawów w serii ?
Proszę o wyrozumiałość
Komentarz
-
strzel serie na biala, czysta kartke papieru lub sciane - na iso100 z wylaczonym autofocusem. jak nie bedziesz mial 11, to karta nie wyrabia.Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...Komentarz
-
-
Sprawdzałeś czy tylko w wizjerze zobaczyłeś? Przy robieniu serii aparat zdąży zapisać pare zdjęć na karte i zwolni się miejsce w buforze.Zmieniałem iso i dalej 9 zdjęć w serii.Komentarz
-
Komentarz
-
Strzeliłem serią i wyszło, że 9 zdjęć raw. Postaram się przetestować aparat z szybszą kartą. Już Was nie będę męczył tymi pytaniami
Komentarz
Komentarz