X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ate
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 36

awaria 1d2

witam,
    na ostatnim ślubie moja jedynka zaczęła robić takie zdjęcia jak z linka poniżej (górę zdjęcia rozmyłem blurem). co to może być i ile może kosztować naprawa na żytniej?

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    aha - niestety to nie jest pasek naramienny, ani nic innego przed obiektywem
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    aha - niestety to nie jest pasek naramienny, ani nic innego przed obiektywem
    Ostatnio edytowany przez ate; 22250. Powód: Automerged Doublepost
    życie zaczyna się po 50tce (najlepiej f1.2L) | www.arturbukowski.com
  • _igi
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2035

Miałem kiedyś podobne w 400D jak się poluzowała matówka, uchwyt spadł na lustro, no i ogółem niezły bajzel się tam zrobił.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• krzysiek13
      Coś już napisał
      • 2006
      • 55

Proponuję odłączyć obiektyw, włączyć tryb TV, ustawić dłuższy czas ekspozycji i zobaczyć, czy migawka do końca się otwiera. Być może skończyła Ci się migawka.

Komentarz

• tom517
        Uzależniony
        • 2007
        • 495

Zajrzyj do środka czy matówka dobrze siedzi.

Komentarz

• ate
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 36

na "bulbie" wygląda na ok, ale ja specem nie jestem wcale :\ podczas wciskania spustu migawki wszystko na oko wygląda normalnie. tyle, że w tym momencie problem na zdjęciu nie występuje. dzisiaj zabrałem ten korpus na wesele. zrobiłem nim 50-100 zdjęć i ... nie zauważyłem problemu:\
          życie zaczyna się po 50tce (najlepiej f1.2L) | www.arturbukowski.com

Komentarz

Pracuję...