X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • iREM
    Uzależniony
    • 2005
    • 951

Zamieszczone przez Pawel_G
    Dokładnie - mam zarówno na 5D jak i 50D to samo. Dzwoniłem na Żytnią to nie mówili nic konkretnego - stara śpiewka żeby przysłać na wycenę.
    Żeby chociaż ktoś pierwszy wysłał i powiedział ile go skasowali
    Ja się asekuruję wyzwalaniem lampy - irdą drugiej lampy :-D
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• Artur100
      • 2008
      • 13

Miałem tydzień temu również problem z prawie nową 580ex II polegający na braku możliwości przestawienia trybu z TTl (którego niegdy nie używałem) na E-TTL. Kilkakrotne wyjmowanie baterii i czyszczenie styków nic nie pomogłow. Sprawdziłem nastawe CFn-5 - była prawidłowa - E-TTL (!). Następnie przestawiłem na TTL, wykonałem kilka błysków, z powrotem na E-TTL i .... problem ustał, lampa działa prawidłowo i tylko mam nadzieję, że nie zepsuje sie ostatecznie po okresie gwarancyjnym. Wygląda na to, że chwilowo "zgłupiała" elektronika.

50d+kilka szkieł
      www.artdomagala.pl

Komentarz

• odi
        Bywalec
        • 2005
        • 141

Też mi się tak dzieje w kombinacji 5D MK1 plus 580EXII, ale po resecie jednego i drugiego problem znika, najgorzej że mi się to pojawia wtedy gdy zależy mi aby było ok, ale rozumiem, rozumiem - złośliwość rzeczy martwych:P
        pkt 8 regulaminu

Komentarz

• Pawel_G
          Uzależniony
          • 2008
          • 527

No własnie - mi też zaczyna swirować w najgorszych momentach - w sobotę przy rzucaniu welonem na weselu. Tak się nie da pracować. Chyba przesiąde się na Metze.

Komentarz

• sebcio80
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2655

moze po prostu wyjac lampe z sanek i uzywac je na jakies radiowej smyczy? ;-)

ja mam 3 sztuki 580EX II i żadanych problemow, ale w zasadzie nie przypinam juz ich do body w ogole
            Moje wątki na forum: sport | fashion
            | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• iREM
              Uzależniony
              • 2005
              • 951

Zamieszczone przez sebcio80
              moze po prostu wyjac lampe z sanek i uzywac je na jakies radiowej smyczy? ;-)

ja mam 3 sztuki 580EX II i żadanych problemow, ale w zasadzie nie przypinam juz ich do body w ogole
              Na sankach od wyzwalaczy jest to samo. Wszędzie tam gdzie musi być komunikacja mam ten problem. Wprawdzie dotyczy to 430EXII a 580EXII mam zdrową, to bez serwisu się nie obejdzie.

Komentarz

• iREM
                Uzależniony
                • 2005
                • 951

Moje objawy skończyły się tak jak myślałem - wymianą stopki. Koszt 130 złotych.

Komentarz

• amroz
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 772

no i u mnie ten sam problem z przepalaniem w 580EXII. Większośc czasu działa dobrze ale juz kilka razy zdarzyło mi się że musiałem odczepic od 5dII i założyc stara 580EX z która nigdy problemów nie ma.

Komentarz

• Aro70
                    Dopiero zaczyna
                    • 2010
                    • 26

U mnie tez na ostatnich 2 slubach 580II przelaczyla sie na TTL i pelna moc... Odpialem ja od 5DII i zalozylem... Niby dobrze.. Ale potem znowu sie przelaczylo... Wydaje mi sie jak na pionowe sie ustawi, to ciezar lampy chyba powoduje, ze styki sie odpinaja na stopce... Hmmm...

Komentarz

• lukasz8402
                      Coś już napisał
                      • 2007
                      • 81

40D+50D+T17-50/2.8+50/1.4+70-200/4+580ex II+580ex

Komentarz

Pracuję...