Witam, czy ktoś miał coś takiego ?? Mruga symbol naładowania akumulatora na górnym wyświetlaczu i nic poza tym, aparat nie działa, nie ma znaczenia czy jest w pozycji ON czy OFF, nie pomaga wymiana akumulatora, oraz wyjęcie baterii systemowej .... :/
X
-
Tagi: Brak
-
-
Mam gwarancję, ale również ślub w najbliższy piątek :/ No nic zawsze sprzęty psują się wtedy kiedy są najbardziej potrzebne
Komentarz
-
Jeśli mruga symbol naładowania akumulatora - przy sprawnym body dzieje się tak tuż przed całkowitym rozładowaniem baterii -body informuję o minimalnym napięciu.
Możliwe, że występuję słaby styk w body - bateria.
Wyjąć baterię obejrzeć styki (2 miedziane małe blaszki ustawiono pionowo na środku na dole komory baterii), jesli wygladaja na nie uszkodzone - wyczyscić je delikatnie środkiem do czyszczenia styków.Komentarz
-
Mhm... a dobrze przygotowany fotograf na śub ma co najmniej dwa aparaty
.
Można pożyczyć od kogoś, nie trzeba kupować. To zbyt ważne wydarzenie by ryzykować...Komentarz
-
Ja bym się nie odważył z jednym body. Zwłaszcza, że w ostatni weekend na weselu przekonałem się, że najlepiej mieć wszystko podwójne
Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLightKomentarz
-
Komentarz
-
a wy znowu o tym samym.... nieważne czy ma jedno czy dwa.. ma problem i lepiej się tego szybko pozbyć co by nerwów nie było
)
-
Pfff, ale offtop się zrobił, człowiek pisze o usterce, a zaraz się dowiaduje że ma jedno body ! Jakie to ma znaczenie w tej sprawie, przepraszam bardzo ?? Aparat pojechał do serwisu i do piątku nie wróci. Trudno poradzę sobie jakoś, ale nie o to pytałam jak sobie poradzić, tylko czy ktoś miał coś podobnego. Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Aha, Vitez może byś przestał bawić się w jasnowidzenie !Komentarz
-
Komentarz
-
Ale się jej czepiłeś. A jeżeli dziewczyna faktycznie ma drugi aparat? Pójdzie tylko z nim na robotę i co jak jej padnie wtedy jeszcze ten. My się właśnie wydaje, że przy tej awarii to ona tym bardziej nie chce się ruszać bez drugiego nigdzie.Komentarz
-
Wczoraj zrobiło mi się dokładnie tak samo. Fotografowałem w silnym deszczu. Najpierw niektóre przyciski przestały reagować ale ogólnie aparat działał. Schowałem aparat do plecaka. Kiedy go po pewnym czasie wyjąłem, objawy były identyczne jak u Ciebie.
Teraz się suszy i zobaczymy, co będzie. Ale niezależnie od tego, trochę straciłem zaufanie do uszczelnień w tej puszce
Komentarz
-
Komentarz
-
Jest tak, jak mówisz ... W zasadzie to najlepiej mieć 3 aparaty, co by w przypadku padu tego pierwszego mieć i komfort pracy i święty spokój
Mi zdechł na przygotowaniach ślubnych nagle i bez żadnej przyczyny, myślałam, że bateria się rozładowała, ale niestety nie ...Wczoraj zrobiło mi się dokładnie tak samo. Fotografowałem w silnym deszczu. Najpierw niektóre przyciski przestały reagować ale ogólnie aparat działał. Schowałem aparat do plecaka. Kiedy go po pewnym czasie wyjąłem, objawy były identyczne jak u Ciebie.
Teraz się suszy i zobaczymy, co będzie. Ale niezależnie od tego, trochę straciłem zaufanie do uszczelnień w tej puszce
Komentarz
Komentarz