X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • martyna_p
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 49

Awaria 7D

Witam, czy ktoś miał coś takiego ?? Mruga symbol naładowania akumulatora na górnym wyświetlaczu i nic poza tym, aparat nie działa, nie ma znaczenia czy jest w pozycji ON czy OFF, nie pomaga wymiana akumulatora, oraz wyjęcie baterii systemowej .... :/
  • VIS-A-VIS AF
    Zablokowany
    • 2006
    • 11

nie masz sie co martwic jesli masz gwarancje...

Komentarz

• martyna_p
      Dopiero zaczyna
      • 2007
      • 49

Mam gwarancję, ale również ślub w najbliższy piątek :/ No nic zawsze sprzęty psują się wtedy kiedy są najbardziej potrzebne

Komentarz

• aroaro
        Dopiero zaczyna
        • 2010
        • 26

Jeśli mruga symbol naładowania akumulatora - przy sprawnym body dzieje się tak tuż przed całkowitym rozładowaniem baterii -body informuję o minimalnym napięciu.
        Możliwe, że występuję słaby styk w body - bateria.
        Wyjąć baterię obejrzeć styki (2 miedziane małe blaszki ustawiono pionowo na środku na dole komory baterii), jesli wygladaja na nie uszkodzone - wyczyscić je delikatnie środkiem do czyszczenia styków.

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez martyna_p
          Mam gwarancję, ale również ślub w najbliższy piątek :/ No nic zawsze sprzęty psują się wtedy kiedy są najbardziej potrzebne
          Mhm... a dobrze przygotowany fotograf na śub ma co najmniej dwa aparaty .
          Można pożyczyć od kogoś, nie trzeba kupować. To zbyt ważne wydarzenie by ryzykować...

Komentarz

• myslidar
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1010

Ja bym się nie odważył z jednym body. Zwłaszcza, że w ostatni weekend na weselu przekonałem się, że najlepiej mieć wszystko podwójne
            Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
            Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Komentarz

• Kolaj
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 3293

Zamieszczone przez Vitez
              Mhm... a dobrze przygotowany fotograf na śub ma co najmniej dwa aparaty .
              Zamieszczone przez myslidar
              Ja bym się nie odważył z jednym body.
              Czy koleżanka gdzieś napisała, że to jej jedyne body?

Komentarz

• adino
                Początki nałogu
                • 2008
                • 404

a wy znowu o tym samym.... nieważne czy ma jedno czy dwa.. ma problem i lepiej się tego szybko pozbyć co by nerwów nie było )

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez Kolaj
                  Czy koleżanka gdzieś napisała, że to jej jedyne body?
                  Łatwo się domyśleć, ale skoro wolisz być optymistą to wolna wola...

Komentarz

• martyna_p
                    Dopiero zaczyna
                    • 2007
                    • 49

Pfff, ale offtop się zrobił, człowiek pisze o usterce, a zaraz się dowiaduje że ma jedno body ! Jakie to ma znaczenie w tej sprawie, przepraszam bardzo ?? Aparat pojechał do serwisu i do piątku nie wróci. Trudno poradzę sobie jakoś, ale nie o to pytałam jak sobie poradzić, tylko czy ktoś miał coś podobnego. Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    Aha, Vitez może byś przestał bawić się w jasnowidzenie !
                    Ostatnio edytowany przez martyna_p; 12580. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Aha, Vitez może byś przestał bawić się w jasnowidzenie !
                      W przypadku braku backupu na ślubie to raczej czarnowidzenie

Komentarz

• damiank
                        Coś już napisał
                        • 2010
                        • 73

Ale się jej czepiłeś. A jeżeli dziewczyna faktycznie ma drugi aparat? Pójdzie tylko z nim na robotę i co jak jej padnie wtedy jeszcze ten. My się właśnie wydaje, że przy tej awarii to ona tym bardziej nie chce się ruszać bez drugiego nigdzie.

Komentarz

• Kolaj
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 3293

Witam, czy ktoś miał coś takiego ?? Mruga symbol naładowania akumulatora na górnym wyświetlaczu i nic poza tym, aparat nie działa, nie ma znaczenia czy jest w pozycji ON czy OFF, nie pomaga wymiana akumulatora, oraz wyjęcie baterii systemowej .... :/
                          Wczoraj zrobiło mi się dokładnie tak samo. Fotografowałem w silnym deszczu. Najpierw niektóre przyciski przestały reagować ale ogólnie aparat działał. Schowałem aparat do plecaka. Kiedy go po pewnym czasie wyjąłem, objawy były identyczne jak u Ciebie.

Teraz się suszy i zobaczymy, co będzie. Ale niezależnie od tego, trochę straciłem zaufanie do uszczelnień w tej puszce

Komentarz

• MaciekH
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 662

Zamieszczone przez Vitez
                            W przypadku braku backupu na ślubie to raczej czarnowidzenie
                            W tym przypadku to ułańska fantazja...
                            20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Komentarz

• martyna_p
                              Dopiero zaczyna
                              • 2007
                              • 49

Zamieszczone przez damiank
                              Ale się jej czepiłeś. A jeżeli dziewczyna faktycznie ma drugi aparat? Pójdzie tylko z nim na robotę i co jak jej padnie wtedy jeszcze ten. My się właśnie wydaje, że przy tej awarii to ona tym bardziej nie chce się ruszać bez drugiego nigdzie.
                              Jest tak, jak mówisz ... W zasadzie to najlepiej mieć 3 aparaty, co by w przypadku padu tego pierwszego mieć i komfort pracy i święty spokój

Zamieszczone przez Kolaj
                              Wczoraj zrobiło mi się dokładnie tak samo. Fotografowałem w silnym deszczu. Najpierw niektóre przyciski przestały reagować ale ogólnie aparat działał. Schowałem aparat do plecaka. Kiedy go po pewnym czasie wyjąłem, objawy były identyczne jak u Ciebie.

Teraz się suszy i zobaczymy, co będzie. Ale niezależnie od tego, trochę straciłem zaufanie do uszczelnień w tej puszce
                              Mi zdechł na przygotowaniach ślubnych nagle i bez żadnej przyczyny, myślałam, że bateria się rozładowała, ale niestety nie ...

Komentarz

Pracuję...