X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • egpaulus
    Coś już napisał
    • 2007
    • 55

Problem BG-E2

Witam, na plenerze przestał mi działać 50D z gripem, więc gripa postanowiłem odkręcić, a że po wyprawie nad morze dostał się tam piasek a wszystko robiłem w pośpiechu pokrętło się zerwało i teraz kręci się w obie strony bez żadnego oporu:-?
    Czy znacie jakiś sposób co trzeba odkręcić żeby tego gripa zdemontować Jak to zrobić a co się w nim zepsuło to zostawię na potem jak się okażę czy to grip czy aparat
  • deeppy
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 36

Komentarz

• Bolek02
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 3225

Wcześniej ktoś pisał na Forum, że wbił klina i w szczelinę wsadził brzeszczot. Śrubę przeciął i w serwisie wymienili mechanizm pokrętła. Może nie Boschem ale trzeba ciąć
      Innego sposobu raczej nie ma skoro śruba się obraca.
      Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• egpaulus
        Coś już napisał
        • 2007
        • 55

Tak widziałem ten topic. Ale ja nie mam tej szczeliny bo grip jest na maksa dokręcony :neutral:
        Próbowałem tą zębatkę w środku popychać pilniczkiem ale też ani drgnie.

Nie wiecie w taki razie ile to kosztuje na Żytniej?
        A najlepiej by było jakby to byli w stanie gdzieś w Krakowie zrobić. Nie orientuje się ktoś czy na Czapskich dadzą sobie z tym radę?

Komentarz

• glasseye
          Bywalec
          • 2008
          • 154

na którym piętrze mieszkasz?
          moje zdjęcia
          fotografia koncertowa

Komentarz

• Gimli
            Bywalec
            • 2009
            • 172

Zamieszczone przez egpaulus
            Tak widziałem ten topic. Ale ja nie mam tej szczeliny bo grip jest na maksa dokręcony :neutral:

Spróbuj podlać delikatnie jakimś specyfikiem np wd40, stuknąć delikatnie w śrubę i jeszcze raz spróbować popchać pilnikiem (we właściwym kierunku).
            Pozdrawiam....Gimli
            http://lotnictwo.net.pl/gallery/foto...z_walczyk.html
            http://maciejko.net/cbsearch/

Komentarz

• Bolek02
              Pełne uzależnienie
              • 2010
              • 3225

Wątek dot. uszkodzenia i naprawy gripa jest tutaj :

Naprawa na Żytniej to koszt ok 200zł
              Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• Yoshitaka
                Uzależniony
                • 2006
                • 585

Zamieszczone przez egpaulus

Nie wiecie w taki razie ile to kosztuje na Żytniej?
                A najlepiej by było jakby to byli w stanie gdzieś w Krakowie zrobić. Nie orientuje się ktoś czy na Czapskich dadzą sobie z tym radę?
                Złap za telefon i zapytaj Czapskich 1, Kraków - 12 429 10 28
                Canon 50D + dodatki

Komentarz

Pracuję...