X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • slima
    • 2007
    • 11

Zgubiłem ładowarkę do 450D

Witajcie, czy ktoś z was testował te zamienniki ładowarek do LP-E5, czy to jest coś warte? Nie chce wykładać 180zł na oryginalną ładowarkę, która gdzieś mi zginęła, no ale jak to jedna opcja to co zrobić...
  • MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

Zamienniki do BP-511 działają prawidłowo i nie niszczą akumulatorów, taki do LP-E5 też powinien być OK.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• apstryk
      Dopiero zaczyna
      • 2011
      • 34

Przy okazji ładowarki zapytam: jak najlepiej zadbać o akumulatorki, chodzi mi o podobny proces jak w ładowarkach procesorowych do paluszków - tryb odświeżania? Czy tylko zbudowanie samemu czegoś podobnego do bc700 ale na wyższe napięcia? Nie sądzę żeby podpięcie pod kilka kanałów zamiast kilku paluszków było możliwe...

Komentarz

• Maciek Canon 7d
        Dopiero zaczyna
        • 2011
        • 32

Jakby co to mam oryginalną ładowarkę do aku bp-511...
        Możemy się jakoś dogadać.
        Jakby co to pisz na priv.

Komentarz

• grzechol54
          Dopiero zaczyna
          • 2010
          • 33

Kazdy zamiennik ,ale o tych samych parametrach mam na mysli napiecie i prad ladowania spelni wymogi i bedzie dobry,nie niszczac aku.

Komentarz

• slima
            • 2007
            • 11

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Komentarz

• ElSor
              Uzależniony
              • 2008
              • 504

Zamieszczone przez apstryk
              Przy okazji ładowarki zapytam: jak najlepiej zadbać o akumulatorki, chodzi mi o podobny proces jak w ładowarkach procesorowych do paluszków - tryb odświeżania? Czy tylko zbudowanie samemu czegoś podobnego do bc700 ale na wyższe napięcia? Nie sądzę żeby podpięcie pod kilka kanałów zamiast kilku paluszków było możliwe...
              A490+SDK
              Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Komentarz

Pracuję...