X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cezarycezary
    Bywalec
    • 2009
    • 122

Srubki do G10 ;(

Smieszna sprawa jezeli fabryka wkrecila srubki to niepomyslalem ze moga sie same wykrecic i wypasc - to taki prezent od mojej ''Giny 10-tej'' ma walentynki - dostałem w prezencie trzy dziurki - bo wypadły srubki. Jedna znalazłem w nkieszeni kurtki. Czy ktos wie gdzie mozna zakupic takowe - czy serwis na ul. zytniej taki asortyment posiada ???? Troche strach uzywac aparatu - zeby sie w reku nie rozlecial bo blachy maja luzy.... ((
    Canon F-1 + FD 24/1.4 Aspherical, 35/2 Concave, 85/1.8... oraz NEX-7 ( peaking Mode )
  • MaciekH
    Uzależniony
    • 2006
    • 662

Z tego co kojarzę to niechętnie (o ile w ogóle) sprzedają części serwisowe, zajrzyj lepiej do lokalnego zegarmistrza albo serwisu, może znajdziesz jakieś zamienniki...
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Komentarz

• wiktor2323
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 1290

Na allegro sprzedają często aparaty w częściach, więc pewnie śrubki też dostaniesz .
      Popatrz
      Facebook

Komentarz

• ragnar_
        • 2010
        • 7

Miałem to samo, próba rozmowy na Żytniej, nie przyniosła zamierzonego rezultatu, zostaje z tym żyć, albo kombinować z zamiennikami.
        5dmII-50d+szkła

Komentarz

• SdoubleU
          Początki nałogu
          • 2005
          • 437

Allegro, Ebay - odrobina inwencji.
          SdoubleU
          ---------------------------
          Canon :-D

Komentarz

• cezarycezary
            Bywalec
            • 2009
            • 122

Znalazłem tani serwis z dostepem do czesci, aparat poszedl do przegladu pogwarancyjnego plus srubki - maja wszystko i dobre ceny.... za grosze...
            Canon F-1 + FD 24/1.4 Aspherical, 35/2 Concave, 85/1.8... oraz NEX-7 ( peaking Mode )

Komentarz

• WaldekA
              Bywalec
              • 2006
              • 246

Zamieszczone przez cezarycezary
              Znalazłem tani serwis z dostepem do czesci...
              Nie bądź "żyła":-) Podziel się adresem.
              Kiedyś tu była stopka:-)

Komentarz

• Janusz Body
                Moderator
                • 2004
                • 5757

Śrubki, jeśli mają tendencję do wykręcania, posmarować klejem anaerobowym. Wystarczy maleńka kropelka na końcu gwintu - tak na 3 zwoje. Klej się utwardza po odcięciu dopływu powietrza i złączeniu dwóch powierzchni z których jedna musi być metalowa (dowolny metal). Używać niebieskiego (średniego) bo w razie czego można odkręcić.

Janusz,
                Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

Pracuję...