Z tego co się dowiedziałem istniej możliwość naprawy migawki i jest to koszt o wiele niższy niż zakup nowej, ale obarczony również pewnym ryzykiem. Można o zrobić w jednym z serwisów, które podał Kolega wyżej. Jak się zdecyduję i wyślę aparat to napiszę jak się sprawuje, po reaktywacji migawki.
X
-
-
Mi w 5D wymienili na Zytniej migawke za free - przebieg starej okolo 30k.
Uszkodzenie objawialo sie ciemnymi zdjeciami z czasami szybszymi od 1/2000 (nie taki cien jak u Ciebie).Komentarz
-
Nie wiem, napisałem do Żytniej maila i w odpowiedzi dostałem info, że muszą mieć sprzęt u siebie do wyceny, czyli za darmo by chyba tego nie zrobili, a "wymiana" za darmo może polega właśnie na naprawianiu starej.Komentarz
-
To nie tak. Jak w 5D padnie Ci do 100 000 (tyle przewiduje Canon) to tez Ci za free wymienia. W 1D po przekroczeniu 200 000 tez bulisz.6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4Komentarz
-
Z tymi 100 000 słyszałem, więc może uderzę do Żytniej, najwyżej się okaże, że ma 200 000
.
Komentarz
-
Komentarz
-
Zobaczymy w poniedziałek, bo Żytnia razie mnie olała, może zadzwonię. W najlepszym wypadku zapłacę 80 zł, w najgorszym około 400, więc dramatu nie ma :P. Boję się tylko, żeby mi nie przetrzymali aparatu albo co gorsza nie zrobili większych szkód...Komentarz
-
Nie przesadzaj z tymi wątpliwościami nt. pracy serwisu. jak masz taką kichę, to już może być tylko lepiej. Mnie jak wymieniali lustro, to na trzeci dzień oddali i było OK
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
Wiesz, ja tam z Nimi jeszcze do czynienia nie miałem, więc rzetelną opinie wystawię po akcji, ale skądeś się te negatywne informacje biorą...Komentarz
-
korzystałem ostatnio dwa razy z usług serwisu na Żytniej i uwag krytycznych jak narazie nie mam
czego i Tobie życzę. Ja wierze w to co widzę i póki co nie czuję sie rozczarowany.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
Statystycznie na 100 klientów 2-4 MUSI być niezadowolonych. Na forach piszą ci niezadowoleni bo niby o czym mają pisać zadowoleni, że wszystko w porządku? Więc nie ma co generalizować.Komentarz
-
Kurka straciłem parę złociszy na komie i nikt nie odebrał, może w środę będzie mój szczęśliwy dzień :P.Komentarz
-
-
Jeśli nie przejechałeś 100tyś to za darmo wymieią migawkę,jednak dziwi mnie zakup sprzętu nie wiedząc jaki ma przebieg
Komentarz
Komentarz