X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DarkMan
    Coś już napisał
    • 2011
    • 44

Ponoć spowodowane to było urlopem jednego z serwisantów, ale na chwilę obecną niesmak pozostanie. Jeśli jednak aparat będzie cały i zdrów, to będę mógł polecić jako tańszą alternatywę do serwisu na Żytniej.
    Flickr- różności

Komentarz

• DarkMan
      Coś już napisał
      • 2011
      • 44

Ok. Aparat doszedł na pierwszy rzut oka i zrobieni parę zdjęć wszystko ok. Co mnie trochę wkurzyło to to, że nie dostałem spowrotem zatyczki do body... Aparat jechał z osłoniętym lustrem, a paczkę wysłano w czarnej foli na oryginalnym pudełku (ja opakowałem pancernie).

Na razie wygląda ok to polecam, choć zastanawiam się gdzie dekielek... :P.
      Flickr- różności

Komentarz

• DarkMan
        Coś już napisał
        • 2011
        • 44

Ah dodam jeszcze, że chyba przeczyścili mi matrycę . Także duuuży plus. Choć może coś mi się pomerdało. Ale warto wiedzieć do wszystkich przekraczających 100 000, uszkodzoną migawkę często da się naprawić!
        Flickr- różności

Komentarz

• milus
          Coś już napisał
          • 2006
          • 60

A może napiszesz ile ta naprawa kosztowała i co oni robili z aparatem, bo z tego co piszesz to wnioskuję, że migawki nie wymieniali.

Komentarz

• N00bek
            Zablokowany
            • 2010
            • 734

[QUOTE=DarkMan;974841uszkodzoną migawkę często da się naprawić![/QUOTE]

Ale migawkę tak jak pasek w samochodzie się wymienia. Nie da się jako tako naprawić migawki. Można owszem na siłę, ale długo nie potrzyma.

Zamieszczone przez lukasz5DmkI
            do klijęta . :/
            Czy mógłbyś zaznaczyć, że masz problemy z pisownią, bo aż mnie skręca jak takie cuda widzę.

@DarkMan, dwie sprawy;
            1. Od niedawna, a było to na pewno przed tymi trzema odpowiedziami pod sobą, mamy edycję postów

2. Pochwalisz się w końcu ile kosztowała Cię ów naprawa?

Komentarz

• DarkMan
              Coś już napisał
              • 2011
              • 44

Ponoć wymienili jakąś sprężynkę, szczegółów nie znam, jak ktoś zainteresowany ceną, niech napisze na PW. Było to uzależnione od tego co trzeba było wymienić.

Liczę na nowo zrobione klatki, zobaczymy ile wytrzyma .
              Flickr- różności

Komentarz

• Bart3k
                Początki nałogu
                • 2008
                • 316

Zamieszczone przez DarkMan
                Ponoć wymienili jakąś sprężynkę, szczegółów nie znam, jak ktoś zainteresowany ceną, niech napisze na PW. Było to uzależnione od tego co trzeba było wymienić.

Liczę na nowo zrobione klatki, zobaczymy ile wytrzyma .
                kolego forum jest po to żeby dzielić się wiedzą na FORUM a nie na PW.
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                miałeś problem założyłeś wątek koledzy Ci próbowali pomóc doradzić to może warto podzielić się z nimi wiedzą na temat cen naprawy którą przeprowadziłeś.
                Ostatnio edytowany przez Bart3k; 21824. Powód: Automerged Doublepost
                Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Komentarz

• markozd
                  • 2012
                  • 1

Witam, odświeżę: obawiam się, że pada migawka (przebieg niespełna 40 tyś - pierwsza)

Może światłomierz? Lustro..

edis moj błąd - wkradł się błąd: expozycja 1.8 1/8000 zamiast podanej na jednym ze zdjęć 1/800
                  Ostatnio edytowany przez markozd; 45717.

Komentarz

Pracuję...