X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukasz1826
    • 2011
    • 3

problem Canon 40D

Więc mam taki problem gdyż gdy włączam Canona 40d i od razu się on wyłącza. Bateria świeżo naładowana a karta pamięci jest ok.
  • kuzi4
    Początki nałogu
    • 2008
    • 411

Spróbuj wyjąć i włożyć baterię zostawiając włącznik aparatu w pozycji ON.
    WWW.RSMP.PL
    http://maciejko.net/cbsearch/ - przeszukaj CB
    WWW.BEZPIECZNERAJDY.PL
    www.rallynews.pl

Komentarz

• lukasz1826
      • 2011
      • 3

Zamieszczone przez kuzi4
      Spróbuj wyjąć i włożyć baterię zostawiając włącznik aparatu w pozycji ON.
      nic to nie dało ;/

Komentarz

• xite
        Dopiero zaczyna
        • 2010
        • 49

Masz drugą baterie ? Jak tak to sprawdź na drugiej, jak nie to postaraj się od kogoś pożyczyć i sprawdzić, bo mogła Ci zawsze bateria paść.
        Eos 50D, 17-85, 28/2.8, 430 EX II
        Zdjęcia na CB: http://canon-board.info/showthread.php?t=62961

Zdjęcia na PB: http://xite.pinkbike.com/

Komentarz

• lukasz1826
          • 2011
          • 3

Zamieszczone przez xite
          Masz drugą baterie ? Jak tak to sprawdź na drugiej, jak nie to postaraj się od kogoś pożyczyć i sprawdzić, bo mogła Ci zawsze bateria paść.
          i również to nic nie dało

Komentarz

• b300
            Coś już napisał
            • 2009
            • 68

a wyjmij baterie i do tego wyjmij jeszcze tą mała zegarkową która podtrzymuje zegar. odczekaj trochę włóż obie z powrotem i sprawdź czy działa
            C40D + samyang 8mm + S10-20 + S24-70 2.8 + C85 1.8 + 580EXII + system M42

Komentarz

• piotrko
              Coś już napisał
              • 2011
              • 50

canon ma dziwne objawy. może to być tysiąc różnych rzeczy. podaj jaki ma przebieg aparat. w jakich okolicznościach zauważyłeś pierwsze objawy.

Komentarz

• Goomis
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1893

Może poszła ładowarka. Pokazuje, że naładowała baterie, a tak naprawdę wcale nie. Energii starczy na tyle żeby odpalic puszkę i nic więcej.
                5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• Naprawiacz
                  Początki nałogu
                  • 2009
                  • 256

Często powodem jest uszkodzenie jednej z trzech płyt aparatu.
                  Czy pokazuje jakikolwiek komunikat? Czy sprawdziłeś czy piny w czytniku karty pamięci nie są pogięte?

Komentarz

• xxkomarxx
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1456

Sprawdź takie małe dzyngle przy klapce baterii oraz karty. Czasem tam coś nie łączy i tak może się dziać. Już się z takim czymś spotkałem. Może to akurat to.
                    Oczywiście jeśli bateria jest ok.

Komentarz

• BRS
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 116

jakis komunikat na gornym wyswietlaczu?
                      gdy bateria jest w srodku to mozesz wlaczac i wylaczac i za kazdym razem
                      sie to dzieje?
                      Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
                      http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html

Komentarz

• xxkomarxx
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1456

No to czekamy na info od autora.

Komentarz

• piotrko
                          Coś już napisał
                          • 2011
                          • 50

czasami aparaty potrzebują czułości, trzeba je uważnie rozebrać, złożyć i okazuje się, że nic im nie dolegało ja miałem coś podobnego z 20D, tyle, że po kilku zdjęciach zaczynał mrygać symbol baterii i trzeba było wyjąć i włożyć baterię spowrotem. rozebrałem więc aparat, kompletnie, (przy okazji wymieniłem jeden z kondensatorów ( a tak dla zasady, bo może powodował zwarcie złożyłem i ożył.

Komentarz

• Goomis
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1893

Zamieszczone przez piotrko
                            czasami aparaty potrzebują czułości, trzeba je uważnie rozebrać, złożyć i okazuje się, że nic im nie dolegało ja miałem coś podobnego z 20D, tyle, że po kilku zdjęciach zaczynał mrygać symbol baterii i trzeba było wyjąć i włożyć baterię spowrotem. rozebrałem więc aparat, kompletnie, (przy okazji wymieniłem jeden z kondensatorów ( a tak dla zasady, bo może powodował zwarcie złożyłem i ożył.
                            No tak dobra rada dla przeciętnego użytkownika aparatu: "Weź śrubokręt i rozkręc swój sprzęt na części pierwsze" Mhmmm
                            5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• baldhead_72
                              Coś już napisał
                              • 2011
                              • 89

Zamieszczone przez piotrko
                              No pomysł całkiem ciekawy. Pierwsze słyszę, że kondensatory wymienia się dla zasady...........

Komentarz

Pracuję...