X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robertskc7
    Pełne uzależnienie
    • 2010
    • 1485

5dII problem

Witam,

Mam mały problem. Mój 5D wczoraj zrobił mi psikusa tzn przestało działać kółko przy przecisku set. Jest to dosyć upierdliwe bo nie da się przeglądać ani kasować fotek. Żytnia powiecie zapewne. Ok. Ale w sobote kolejny ślub i pytanie czy się wyrobią a może ktoś wie jak to naporawić.
    www.robertzbiec.pl
  • iktorn92
    Uzależniony
    • 2007
    • 605

Probowałes wyjąć może baterię podtrzymującą? Którą masz wersje firmware?
    Flickr
    Portfolio Ślubne

Komentarz

• robertskc7
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 1485

nie próbowałem, firmware przed ostatnia wersja. Aparat miesiąc po GW
      www.robertzbiec.pl

Komentarz

• OsMax
        Bywalec
        • 2007
        • 186

Jesli uzywasz tego kolka tylko do wymienionych czynnosci to lepiej odpusc sobie jego naprawe i oddaj do serwisu jak juz nie bedziesz mial sezonu ...
        Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Komentarz

• mxw
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2315

Zamieszczone przez robertskc7
          Jest to dosyć upierdliwe bo nie da się przeglądać ani kasować fotek.
          do przeglądania fotek służy przecież też przednie kółko.

jedynie faktyczny problem będzie w trybie M albo przy korekcie, ale skoro nie piszesz - znaczy, że nie używasz :wink:
          pozdro.,
          m.

Komentarz

• duperel
            Bywalec
            • 2006
            • 127

Do przeglądania to można sobie ustawić przednie kółko.
            Trzeba tylko zmienić w Cf-ach żeby zamiast przeskakiwać o 10 do przodu zmieniało o 1.
            1DmkIV + 650D + 16-35 mkII + 24-70 mkI + 70-200 IS mkII (Zbieram na 24-70 mkII

Komentarz

• robertskc7
              Pełne uzależnienie
              • 2010
              • 1485

Zamieszczone przez mxw
              do przeglądania fotek służy przecież też przednie kółko.

jedynie faktyczny problem będzie w trybie M albo przy korekcie, ale skoro nie piszesz - znaczy, że nie używasz :wink:
              hahaha bardzo śmieszne o tym, że robie codziennie siku też nie pisałem... bez takich durnych nic nie wnoszących komentarzy proszę.

Sęk w tym że padło mi kółko, żeby przestawic się na drugie nie potrzebuję forum - wystarczy instrukcja i tak też zrobiłem. Gorzej jak kolega zauważył z korektą ekspozycji i usuwaniem zdjęć. Zeby zwolnić miejsce pozostaje tylko format karty. (Tak usuwam zdjęcia z karty i nie czekam aż mi się zapełni do końca po to jest przycisk kosz) Problem jest w tym, że czeka mnie serwis bo a ni na tym forum a ni na zagranicznych nie mogę znalesć nic o takim problemie. Niby błachostka ale aparat ma 13 miechów i posiada wadę. Jak by ktoś znał taki problem z góry dziękuję za pomoc. Uzależnionym ekspertom z odpowiedziami nie na temat proponuje nabijanie postów gdzie indziej.
              www.robertzbiec.pl

Komentarz

• Endriu1
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 28

Widać, że awaria tego kółka nadszarpnęła nieco twoje nerwy. Troszkę więcej luzu.
                Ostatnio edytowany przez Endriu1; 17028.

Komentarz

• robertskc7
                  Pełne uzależnienie
                  • 2010
                  • 1485

Żeby było śmieszniej zresetowałem ustawienia i teraz dodatkowo mam z automatu ustawione duże jpgi... raw plus jpeg i połowa pamięci na kartach odpada. ehhh
                  www.robertzbiec.pl

Komentarz

• oasisman
                    Bywalec
                    • 2009
                    • 100

Zamieszczone przez robertskc7
                    Żeby było śmieszniej zresetowałem ustawienia i teraz dodatkowo mam z automatu ustawione duże jpgi... raw plus jpeg i połowa pamięci na kartach odpada. ehhh
                    Ale wiesz chyba, że w menu można wszystko ustawić bez tylniego kółka.....
                    |Canon|

Komentarz

• PNC
                      Dopiero zaczyna
                      • 2008
                      • 26

aż dziw bierze, że żyłujesz się na forum, zamiast po prostu zadzwonić na Żytnią, umówić się na konkretny dzień i zawitać z flaszką, coby Ci zrobili to w kilka godzin.
                      Pozwiedzasz Krakowskie Przedmieście a potem wrócisz na Żytnią i aparat gotowy.
                      Próbuj, może się uda. Powodzenia

Komentarz

• robertskc7
                        Pełne uzależnienie
                        • 2010
                        • 1485

Dzięki Body jak body, po plenerach w lipcu idzie na wakacje. Gorzej, że 35L zaliczył wczoraj na zleceniu upadek i nie da się go zamocowac do body! heh też wakacje go czekają albo pogrzeb...
                        www.robertzbiec.pl

Komentarz

• blackninja
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 378

Oj pech Cię prześladuje. Rozumiem, że nie używasz BP, bo mi kiedyś właśnie battery pack zablokował tylne koło nastaw. Rozłączyłem, podłączyłem i działa do dziś.
                          Marki trzy.

Komentarz

• maki1000
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 148

Ja też miałem taką akcję przez gripa ! Kilka razy odkręciłem, bateriami się pobawiłem i mu przeszło

Komentarz

Pracuję...