X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartw
    • 2011
    • 3

Problem z af w 40

Kupiłem sobie canona 40 ze szkielkiem 70-300 (20000 klapniec) i mam problem z af. Na poczatku jak naciskam spust migawki ta tak cichutko szumi ale wogole nie ostrzy. Potem zrobilem cos i zacza dzialac i ostrzyl super, a teraz nie. Moze to kwestia ustawien ???
  • janmar
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 3468

Jak coś zrobiłeś to on też coś zrobił.Weż instrukcję i krok po kroku sprawdż pozycje pokręteł
    i przełączników aparatu i obiektywu.Na początek te na literce M przestaw na A.Jeśli masz zielony kwadracik to na niego ustaw.
    Napisz coś o sobie i o swojej wiedzy o sprzęcie i fotografii.

Komentarz

• bartw
      • 2011
      • 3

Oczywiscie pominiemy mozliwosc ustawienia na obiektywie m. Wiedza jest dosyc spora ale lustrzanka 1 preferuje tryb manualny w aparacie ale af automatyczny . Sprawdzalem z instrukcja opcje af na przyciskach i w menu C.FNIII ustawilem wszystkie pozycje na 0 (podobno domyslne)

Komentarz

• janmar
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 3468

Możesz sprawdzić z innym szkłem.Nie wiem czy w 40tce mozesz przełączyć AF na przycisk AF- on?
        Ostatnio edytowany przez janmar; 7379.

Komentarz

• bartw
          • 2011
          • 3

Jest wlasnie taki przycisk i jak naciskam to cicho szumi (ale tylko przy wlaczonym liveviev) pozycze od kogos szklo i sprobuje

Komentarz

• janmar
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 3468

Przeczytaj ten wątek.http://www.canon-board.info/showthre...76#post1011076

Komentarz

Pracuję...