X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DFF
    Dopiero zaczyna
    • 2012
    • 16

Canon 550D problem

Witam, mam pewien problem ponieważ gdy byłem na feriach zauważyłem że przez ekran LCD przechodzą mi takie jakby paski przesuwające sie z góry na dół albo na odwrót(cieżko określić) na zdjęciach tego nie widać (komputer) na filmach chyba też nie (możę są ale nie zauważyłem). I co teraz? Niby to nic ale strasznie mnie to denerwuję. Z góry dzięki za pomoc
    Pozdrawiam
    DFF
  • Bangi
    Moderator
    • 2010
    • 5117

A reset nie pomaga?
    SAMOLOTY CB
    SAMOLOTY lotnictwo.net
    SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• DFF
      Dopiero zaczyna
      • 2012
      • 16

Reset co przez to rozumiesz ? Włączenie i wyłączenie aparatu ?(jeżeli tak to nie pomaga)

Komentarz

• Aleximov
        Początki nałogu
        • 2011
        • 260

Witam,
        Zamieszczone przez DFF
        (...) zauważyłem że przez ekran LCD przechodzą mi takie jakby paski przesuwające sie z góry na dół albo na odwrót(cieżko określić) na zdjęciach tego nie widać (komputer) (...)
        Cały czas przechodzą? Czy również przy oglądaniu zrobionych zdjęć na LCD? Czy przy fotografowaniu w świetle słonecznym również? Czy tylko przy oświetleniu sztucznym (świetlówki energooszczędne) ?

Jeśli tylko przy fotografowaniu przy świetlówkach (żarówkach energooszczędnych), to tak czasem jest (zależy od żarówek i oświetlenia) - nic nie poradzisz (tak ma być).

Pozdrawiam, Alex

Komentarz

• adawro
          Pełne uzależnienie
          • 2011
          • 1075

Czy w świetle dziennym też latają te pasy.
          Paski najczęściej pojawiają się przy sztucznym oświetleniu ze świetlówek i świetlówek kompaktowych tzw. energooszczędnych.

Acha - spóźniłem się kolega "Aleksimov" był szybszy
          R3 + RF85LDS

Komentarz

• Aleximov
            Początki nałogu
            • 2011
            • 260

Uściślając...

Jeśli TYLKO przy fotografowaniu w świetle żarówek energooszczędnych, to tak ma być (niestety) - efekt stroboskopowy - nakładanie się częstotliwości odświeżania LCD i sieci przemysłowej (50Hz i harmoniczne).

Jeśli występuje przy OGLĄDANIU zdjęć na ekraniku lub przy foceniu w świetle dziennym, to jakieś uszkodzenie wyświetlacza....

Pozdrawiam, Alex
            Ostatnio edytowany przez Aleximov; 42794.

Komentarz

• DFF
              Dopiero zaczyna
              • 2012
              • 16

Niestety podczas przeglądania i robienia zdjęć... Teraz jeszcze takie pytanie ile mniej więcej aparat może być w serwisie (gwarancja)?
              Ostatnio edytowany przez DFF; 44765.

Komentarz

• Bangi
                Moderator
                • 2010
                • 5117

Zamieszczone przez DFF
                Reset co przez to rozumiesz ? Włączenie i wyłączenie aparatu ?(jeżeli tak to nie pomaga)
                Miałem na myśli przywrócenie domyslnych ustawień aparatu.
                Co do migania ekranu lub pasków przy świętować to mi się to nigdy nie zdarzyło a często przy takim świetle ogladam
                SAMOLOTY CB
                SAMOLOTY lotnictwo.net
                SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• DFF
                  Dopiero zaczyna
                  • 2012
                  • 16

Bangi - to też nie działa. Wydaje się na to że będe musiał pojechać oddać aparat na gwarancje...

Komentarz

Pracuję...