X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mic_kas
    • 2009
    • 8

40D - problem z lampą

Witam!

Dziś w moim body nie chciała się otworzyć wbudowana lampa. W ogóle nie działa mechanizm otwierania lampy.
    W menu wyświetla się mi inf że jest podłączona zewnętrzna lampa, gdy podłącze zewnętrzna lampę, normalnie działa. co mam zrobić, gdy zajdzie potrzeba to nadal chciałbym używać lampy wbudowanej . Proszę o poradę.
  • Marx44
    • 2007
    • 14

Odp: 40D - problem z lampą

Witam
    Sanki od lampy mają czujnik założenia lampy zewnętrznej, jest pod jedną sprężynek na sankach może się zblokował albo blaszka się za bardzo dogięła i body odbiera sygnał że masz założoną lampę.

Komentarz

• mic_kas
      • 2009
      • 8

w jakiej pozycji powinien być ten czujnik i blaszki? czy mają dotykać górnych ścianek sanek? Czujnik ma lekko wystawać ? Czy ktoś może mi podesłać szczegółowe foto ?

Komentarz

• Marx44
        • 2007
        • 14

Jak patrzysz na sanki od strony wizjera to czujnik jest pod blaszką po lewej stronie sanek (przynajmniej w 30D), odegnij blaszkę do góry i spróbuj otworzyć lampę.

Komentarz

• mic_kas
          • 2009
          • 8

niestety to nie pomaga. w 40d czujnik jest po 2 stronie....

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18766

Ale czemu w tym dziale?
            Przeniesione .
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...