X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PMP
    Bywalec
    • 2012
    • 131

Odp: 70d

Zamieszczone przez Fotopstryczek
    Wrzucając foty na F32 ISO6400 marnujesz swój i nasz czas
    Fotopstryczku dziękuję za twój czas, który dla mnie marnujesz
    Wiem, że te zdjęcia nie były najszczęśliwsze, ale w ciągu dnia w dni pracy nie łapię się na światło dzienne o tej porze roku, a chciałem uzyskać opinie jak najszybciej. Wydaje mi się, że coś jednak można z nich wywnioskować. Ja mam mieszane odczucia bo na tych samych szkłach na poprzednim aparacie 50D moim zdaniem zdjęcia wyglądały lepiej.

Zamieszczone przez Bangi
    Do tego czy zawsze robisz foty używając wyostrzania w puszce na 0???
    Nigdy nie robię na 0, ale ktoś wcześniej w tym wątku poprosił mnie abym do testu takie właśnie wrzucił.
    Z bliska i z daleka

Komentarz

• rostek andrzej
      Bywalec
      • 2008
      • 218

Zamieszczone przez MC_
      Mimo, że nie ma to znaczenia w tej sprawie, to uprzejmie proszę, abyś nie opowiadał bzdur.

--- Kolejny post ---

Mimo, że nie ma to znaczenia w tej sprawie, to uprzejmie proszę, abyś nie opowiadał bzdur.
      Faktycznie, nie ma to znaczenia w tej sprawie, więc się nadto nie denerwuj
      Nie 2 tyg, a 10 dni, ale nie będę się kłócił.
      Zwrot towaru z e-sklepu - nie wszyscy znają szczegóły - Biznes, Finanse i Prawo

Komentarz

• lokowaty
        Bywalec
        • 2006
        • 139

PMP czy Ty masz jakieś pojęcie o fotografii? Wiesz co to jest GO (Głębia Ostrości)? Dzięki niej możesz przetestować AF w swoim aparacie, tym bardziej że posiadasz szkło w którym taką GO można bardzo dobrze wykorzystać. Przymknij obiektyw do f/2, bo na f/1.8 może być mydło z powodu jakości tego obiektywu, ale to już inna historia...Możesz użyć flasha, czyli Tryb A t:1/60, f/2 ustaw coś w rządku i wyślij nam w końcu te zdjęcia...
        7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
        fotki

Komentarz

• PMP
          Bywalec
          • 2012
          • 131

Zamieszczone przez lokowaty
          wyślij nam w końcu te zdjęcia
          Te zdjęcia już wysłałem - możesz zerknąć kilka postów wyżej. Dzięki za rozwinięcie skrótu GO mistrzu.
          Z bliska i z daleka

Komentarz

• GKM
            • 2013
            • 5

Hallo!
            Jestem tu nowy (Canon Board) dlatego na poczatku pozdrawiam wszystkich.
            Posiadam 450D i chce zmienic na 70D.
            Doczytalem sie, ze ten apart ma problemy z ostroscia z objektywami swiatloczulymi (np. 1.8).
            Znalazlem bardzo dobre porownanie z 7D:

bluetopas - Magic of Photos

Przepuscie to przez tlumacza (bo jest po niemiecku) i bedzie wszystko jasne. Canon musi w 70D jak najpredzej zmienic soft bo inaczej klapa.

Ja na pewno troche odczekam (moze cos sie zmieni)

Przepraszam za pisownie (mieszkam w Niemczech)

Pozdro

GKM

@PMP : mam nadzieje ze pomoglem.

Komentarz

• PMP
              Bywalec
              • 2012
              • 131

Minęło trochę czasu i niestety nadal uważam, że coś jest nie tak jak powinno z ostrością. Najchętniej oddałbym aparat do przetestowania komuś doświadczonemu zanim odeślę do serwisu. Z resztą nie wiem czy serwis pomoże jeśli to faktycznie wina softu - jak myślicie jest to możliwe? Jest dokładnie tak jak jest to opisane w teście podlinkowanym przez GKM - w wizjerze/na ekranie wszystko ok, a na zdjęciu już nie.
              Z bliska i z daleka

Komentarz

• GKM
                • 2013
                • 5

Hallo PMP!

Dwa dni temu kupiłem 70D. Naprawdę super aparat. Przesiadłem się z 450D. Na razie mam 18-55 STM i 55-250 IS i jakość zdjęć jest OK. 18-135 STM jest w drodze, a za tydzien będę testował objektyw kolegi 50 1,8.
                Zobaczymy jak to wyjdzie. Na razie jest super. Próbowałeś AF-Justage?

Pozdro.

P.S. Polecam ten test (po nim kupiłem 70D) Niestety trzeba go przetłumaczyć (w razie niejasności pytaj - pomogę w tłumaczeniu)

Canon EOS 70D - Der Test! - Traumflieger.de
                Ostatnio edytowany przez GKM; 50254.

Komentarz

• salas
                  Pełne uzależnienie
                  • 2012
                  • 3000

mogę zapytać po co Ci 18-135 mając 18-55 i 55-250 ?

--- Kolejny post ---

mogę zapytać po co Ci 18-135 mając 18-55 i 55-250 ?
                  SONY

Komentarz

• Adam71
                    Początki nałogu
                    • 2011
                    • 316

To ja dołożę do ognia - po co kupować puszkę za 4000 zł i jakieś szkła kitowe co w komplecie dają obrazek na poziomie dobrego kompakta za 2000 zł.
                    Rozumiem żeby mieć jedno szkiełko "uniwersalne" z STM do filmowania ale cały taki zestaw - szkoda kasy. Minimum to 40mm STM .
                    Ja bym wolał kupić puszkę za 1500 zł ( np 50d) a reszte kasy wydać na porządne jedno czy dwa szkła do tego .

Komentarz

• GKM
                      • 2013
                      • 5

Wyjaśniam.

W450D popsuł mi się 18-55 IS. 450-tke daje mojej córce w prezencie (dlatego też dostanie 18-55 STM do tego) Ja dla siebie kupuje 18-135 STM bo robie zdjęcia przeważnie w zakresie 24 do 100.
                      Obiektyw 55-250 IS zostawie sobie na wszelki wypadek. Nie jestem profesjonalistą, ale wydaje mi się, że 18-135 STM nie jest taki zły (na moje potrzeby wystrczy). A tag wogóle to ten aparat bez objektywu STM traci pewną część swoich walorów - a ja chcę też z nich korzystać.

Pozdro

Komentarz

• adam1004a
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 270

czy te fotki z 70d z tego linku są aktualne? bluetopas - Magic of Photos czy faktycznie 70d ma tak kiepski obraz? mam jasne szkła i to co zobaczyłem trochę mnie przeraziło
                        5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Komentarz

• salas
                          Pełne uzależnienie
                          • 2012
                          • 3000

na f/1.4 pstrykać obiekty oddalone o kilkadziesiąt czy kilkaset metrów to trochę przesada lol
                          SONY

Komentarz

• GKM
                            • 2013
                            • 5

Do adam 1004a

Na niemieckich forach dywagują na ten temat i czekają na odpowiedź od Canona. Dużo ludzi mówi, że to jakaś pewna partia produkcyjna 70D jest trochę "skopana".
                            Ja na razie nie mogę tego zaprzeczyć ani potwierdzić. (najwcześniej po testach za ok. tydzień będę wiedział więcej - może)

Komentarz

• RobertON
                              Pełne uzależnienie
                              • 2012
                              • 2190

Zamieszczone przez adam1004a
                              czy te fotki z 70d z tego linku są aktualne? bluetopas - Magic of Photos czy faktycznie 70d ma tak kiepski obraz? mam jasne szkła i to co zobaczyłem trochę mnie przeraziło
                              Różne obiektywy Canon i Tokina, a różnice widoczne bez cropowania w tym teście.

Może faktycznie soft jest niedopracowany i wypuścili w pośpiechu taka lipę.
                              https://500px.com/robowert26

Komentarz

• Fotopstryczek
                                Uzależniony
                                • 2013
                                • 653

Jeśli dobrze zrozumiałem poprzez google translate, to chodzi tam o powtarzalność AF w 70D. Nie winił bym tutaj softu, chyba canon nie dodaje funkcji random, która odpowiada za losowość AF, im tańszy aparat tym większy wpływ funkcji na działanie?
                                Moim zdaniem problemy z powtarzalnością to coś (mirrorbox) z torem optycznym do układu AF.

Komentarz

Pracuję...