X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RobertON
    Pełne uzależnienie
    • 2012
    • 2190

Odp: Problem z softem 600D

Prawy Przycisk Myszy na ikonie Canon Eos w oknie Mój komputer - funkcja Importuj obrazy i wideo - następnie Ustawienia importowania - podać gdzie mają być umieszczane pliki i to wszystko.

Proponuję na którys z tych plików (np. jpeg) najechać myszą i ustawić Otwórz za pomocą i wybrać program EOS Utilty. Aby to zadziałało wybierz program domyślny (ale bez ptaszka) i tam podaj ścieżkę dostępu - jest we właściwiściach - powinna być taka jak poniżej. Wówczas możesz otwierać pliki programem EOS Utility za jednym kliknięciem.

"C:\Program Files (x86)\Canon\EOS Utility\EOS Utility.exe"

--- Kolejny post ---

Dla Eos Utility musisz ustawić monitowanie folderu. Ale to i tak jest przeglądaczka.

Program do obróbki plików DPP masz poniżej i taką ścieżkę można podać w oknie Otwórz za pomoca i dalej Program domyślny.

"C:\Program Files (x86)\Canon\Digital Photo Professional\DPPViewer.exe"

--- Kolejny post ---

Czy na ikonie EOS Utility ustawiłaś tryb zgodności np. z XP SP3 ?

Może będzie konieczne zaptaszkowanie na dole jako Administrator w trybie zgodności.

--- Kolejny post ---

Pytanie - Czy w Zarządzaniu komputerem - Menedżer urządzeń - Kontroler magistrali szeregowej - nie ma czasem alertu, że nie działa ?
    Ostatnio edytowany przez RobertON; 47552.
    https://500px.com/robowert26

Komentarz

• Canonierka
      • 2012
      • 10

Wielkie dzięki za pomoc, zadziałało!!! Na sprzęcie ustawiłam diagnozę, pokazało znowu że mam wadę sterownika, Windows powiedział, że to dlatego, że mam aktualizacje ustawione na ręcznie zamiast na automat, kazał przestawić na automat, pobrał jakies aktualizacje i ... tadammmmm! Mam EOS Utility.
      A dodatkowo laptop śmiga jak Ksawery ... Szacunek i jeszcze raz dzięki za wszelką pomoc!

Komentarz

• RobertON
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 2190

Uff i po problemie, przy okazji wyszło coś przydatnego.

Komentarz

• Canonierka
          • 2012
          • 10

Zamieszczone przez RobertON
          Uff i po problemie, przy okazji wyszło coś przydatnego.
          Bardzo przydatnego, bo mi laptop mulił a teraz - huragan!!!
          Wszystkie te programy do rejestrów zgrałam i zapamiętałam, bardzo się przydadzą. Miałam do czyszczenia TuneUp, ale jak widać nie za bardzo czyścił, bo mi twoje programy wyświetliły całą listę badziewia różnego.
          Ja dużo obrabiam zdjęć na komputerze, więc jak się sprzęt muli to wiesz, jak idzie praca z grafiką. A teraz mam cały projekt do opracowania i myślałam już że się załamię. Wczoraj kilka razy dzwoniłam do Canona do serwisu, a dzisiaj od rana walczyłam... Dobrze, że tu trafiłam i że mi pomogłeś :-)

Komentarz

• RobertON
            Pełne uzależnienie
            • 2012
            • 2190

Miło mi za dobre słowo.

Pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...