X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • roth
    • 2014
    • 14

7D Typ naprawy: Goodwill

Witam,

Od pewnego czasu mam 7D. Wraz z aparatem dostałem od poprzedniego właściciela dokumenty z Żytniej na naprawę zasilania (mrugała pusta bateria), czyszczenie matrycy oraz potwierdzenie przebiegu. Sprawdziłem sobie na stronie e-csi numer seryjny i oprócz wymienionej naprawy w tym samym zgłoszeniu znajduje się naprawa Typ naprawy: Goodwill. Co było w 7D naprawiane na tych zasadach?

Pozdrawiam
  • jotes25
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3608

Odp: 7D Typ naprawy: Goodwill

A to nie jest tak, że właśnie ta naprawa zasilania została wykonana jako goodwill? Jeśli masz dokument zakupu, to sprawdzisz czy naprawa była po okresie gwarancji.

Komentarz

• tomphoto
      Początki nałogu
      • 2007
      • 428

To chyba jest tak, że czyszczenie matrycy i sprawdzenie przebiegu zrobili za darmo, czyli good will
      http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Komentarz

• roth
        • 2014
        • 14

Nie jest tak. Wszystkie wymienione czynności znajdują się na osobnym zleceniu i są płatne. Goodwill to osobne zlecenie z innym numerem.

Komentarz

• tomphoto
          Początki nałogu
          • 2007
          • 428

kuli nie mamy...ma ktoś może ?
          dzwoń do serwisu będą wiedzieć o co chodzi
          http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Komentarz

• Bolek02
            Pełne uzależnienie
            • 2010
            • 3225

goodwill to, nic innego jak wykazanie "dobrej woli producenta " który pokrył koszty naprawy. O szczegółach można się dowiedzieć w Serwisie ale nie przez telefon, bo informacja jest udzielana tylko właścicielowi sprzętu.
            Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• roth
              • 2014
              • 14

co goodwill oznacza zdaje sobie sprawę jak również z tego, że nie zostanie mi udzielona odpowiedź telefoniczna ani pisemna (na rachunku widnieje nazwisko poprzedniego właściciela). Bardziej chodzi mi o jakie usterki canon usuwal w ramach goodwill w 7D. W 5D było to opadające lustro

Komentarz

• Bolek02
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 3225

Zamieszczone przez roth
                co goodwill oznacza zdaje sobie sprawę jak również z tego, że nie zostanie mi udzielona odpowiedź telefoniczna ani pisemna (na rachunku widnieje nazwisko poprzedniego właściciela). Bardziej chodzi mi o jakie usterki canon usuwal w ramach goodwill w 7D. W 5D było to opadające lustro
                To może poproś poprzedniego właściciela żeby podarował Ci wycenę naprawy, która otrzymał od Serwisu
                Jak wymieniałem lustro w 5D na koszt producenta w ramach właśnie takiej gwarancji, to dostałem szczegółowa specyfikację.
                Na wykazie nie było jedynie kosztów części i naprawy z oczywistego powodu.
                Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• schabu
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1352

zadzwoń do poprzedniego właściciela, może Ci powie. tak wyjdzie najszybciej.
                  Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

Pracuję...