X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szymerski
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 15

Mirror Box w C 1D MkIIN

Smutek mnie ogarnął. Zdechł AF w 1D MK2N. Serwis na Żytniej stwierdził, że do wymiany jest Mirror Box, a ponieważ nie mają na stanie ani skąd sprowadzić to nie podejmą się naprawy. Czy może znacie jakiś serwis, który by mi to naprawił, a może jakiś serwisant czyta i wie co z tym fantem zrobić. Bardzo lubię ten aparat. Mimo, że mam jeszcze inne korpusy to ten w pewnych sytuacjach jest niezastąpiony. A może sobie darować?
    Ktoś coś? Będę wdzięczny.
  • aptur
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3837

Odp: Mirror Box w C 1D MkIIN

Mnie smutek ogarnia jeśli autoryzowany serwis Canona w Polsce nie jest w stanie naprawić takiego aparatu jak 1D MK2N. Ja rozumiem że ten aparat ma z 10 lat ale to przecież profesjonalne body canona. Pozostaje chyba jedynie kupno drugiego używanego 1d mk2n. Za wymianę mirror boxa zapłacisz pewnie ok. 1500-2000. Używki chodzą po ok. 2000.
    Możesz jeszcze spróbować zapytać w serwisie Canona w Berlinie. U nas, jeśli Żytnia nie jest w stanie sprowadzić mirror boxa to szanse widzę marne.
    Ostatnio edytowany przez aptur; 3315.

Komentarz

• zdebik
      Pełne uzależnienie
      • 2013
      • 4065

Byl na forum podobny temat. Warszawa twierdzila, ze nic nie moze zrobic - Berlin nie mial problemu. Sprawa poszla do Canon Polska i nasi znalezli brakujace czesci.

Pytaj na zachodzie, moze bedzie podobnie.
      https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• jas_r
        dawniej jas_rambo
        • 2013
        • 116

Smutna jest to informacja, że w razie czego nie można liczyć na autoryzowany serwis, bo sam mam mkIIN.

Komentarz

• jelcyk
          Uzależniony
          • 2013
          • 592

Moze tu ?
          1d mirror box | eBay

a co sie z nim stalo? chyba caly sie nie zepsul ( no, chyba, ze cos po nim przejechalo...)

Komentarz

Pracuję...