X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wizart
    Coś już napisał
    • 2014
    • 51

Odp: zakup c 5d mk2...?

Zamieszczone przez michpok
    wizart udało się kupić tego Canona 5DmkII?
    Kupiłem... teraz czekam na paczkę. W poniedziałek najwyraźniej będzie u mnie. Sam ocenię teraz pracę tego AF...

Taka przesiadka to troche jak zmiana furki na kolejną. Kilka dni temu sprzedałem C50D a wczoraj dopiąłem zakup 5D MK2... więc sie nieco denerwuję i niecierpliwie.
    Ostatnio edytowany przez wizart; 52789.

Komentarz

• trothlik
      Uzależniony
      • 2004
      • 782

Zamieszczone przez wizart
      Kupiłem... teraz czekam na paczkę. W poniedziałek najwyraźniej będzie u mnie. Sam ocenię teraz pracę tego AF...

Taka przesiadka to troche jak zmiana furki na kolejną. Kilka dni temu sprzedałem C50D a wczoraj dopiąłem zakup 5D MK2... więc sie nieco denerwuję i niecierpliwie.
      Nie będziesz zawiedziony...
      trothlik
      "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Komentarz

• salas
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 3000

O ile paczka dojdzie, ta oferta z fb byla dla mnie dziwna. Jaka forme zakupu i platnosci wybrales?
        SONY

Komentarz

• Element7th
          Bywalec
          • 2013
          • 230

Zamieszczone przez salas
          O ile paczka dojdzie, ta oferta z fb byla dla mnie dziwna. Jaka forme zakupu i platnosci wybrales?
          Laska wystawiła go później na allegro za jakieś 3800 ze sprawdzonym przebiegiem 50tyś.
          Fotografia produktowa Poznań | Fotograf ślubny Poznań

Komentarz

• salas
            Pełne uzależnienie
            • 2012
            • 3000

Zamieszczone przez Element7th
            Laska wystawiła go później na allegro za jakieś 3800 ze sprawdzonym przebiegiem 50tyś.
            no to powinno być dobrze
            ona najpierw rzuciła 3800 chyba za całość 5d mkII + c 50 1.4 to była dobra cena
            SONY

Komentarz

• wizart
              Coś już napisał
              • 2014
              • 51

Zamieszczone przez salas
              nie od niej kupiłem... Znalazłem na olx, zadzwoniłem i dogadałem szczegóły. Co do ogłoszenia z fb to dziewczę nie chciło mi podesłać lepszych fotek niźli te na fb. Spakowała już sprzęt i zakleiła karton czekając na kupca, który chyba miał przyjechać na białym koniu... Ja jednak niczym niezrażony rycerz podążałem dalej drogą prawości poszukując czcigodnego egemplarza jak pielgrzym w sandałkach po pustyni do "ziemi świętej".

Komentarz

• krakał
                Bywalec
                • 2013
                • 178

Poniedziałek nastał a nawet się już ku końcowi pomału chyli. Przyszła paczka z 5DmkII? Napisz jak wrażenia
                EOS 300, EOS 400D, EOS 60D i... Zenit 122
                C 15-85, C 10-18, T 70-300 VC USD i Zenitar MC 1.9 50 mm

Komentarz

• wizart
                  Coś już napisał
                  • 2014
                  • 51

dostałem paczuszkę...
                  Wrażenia (po przesiadce z 50d). Przepaść. 5D trzyma sie w garści (pod warunkiem, że ma sie duże łapy) jak kawałek mocnego sprzętu. Ciężki, masywny, fajny. Ale pomyslałem, że na wycieczce w lesie, bez plecaka lub jakiejś dobrej torby i z dobrym szkiełkiem, np sigma 50-500 - może sie okazać, że siłownia przy tym to spa dla wątłych... Plastyka zdjęć tez zupełnie różna od tej którą znałem i która cieszyła oko przez ostatnie 4 lata... Wrażenia sprzętowe fajne, nowe, miłe, ekscytujące. To coś jak pierwsze papierosy w piwnicy z kumplami, pierwszy alkohol, przed dyskoteką, pierwsza erekcja... coś nowego, nieznanego - Odlocik. Cieszy!
                  Jednak jest jeszcze druga strona medalu - w tym moim przypadku mojego medalu. Dostałem dzisiaj paczuszkę, zapłaciłem pani listonosz, i nawet poprosilem, by nie uciekała to otworzę paczkę, żeby sie nie okazało, ze kupiłem cegłę - i choć cena kupna tego co ustrzeliłem w necie była fajne (trzy z hakiem) to jednak p przypadku cegły w paczce nie uznałbym jej (ceny) za wyjątkową promocję. Pani liczyła cash, a ja rozprułem pudło niczym ninja niemal jednym cięciem (chyba były dwa ciosy). Dla oka dobry stan, podpiąłem szkiełko, pstryk, pstryk... działa. To super pomyślałem. Pani poleciała rozdawać listy, a ja poleciałem klikać pierwsze nowe fotki do ogródka (bo słonecznie było). Po pół godzninnym petingu usiałem zrzucać foty do kompa i oglądam moje nowe body, które zalotnie spogladało na mnie od czasu do czasu mrugając zalotnie tym znacznikiem "MarkII". I tu fajna część tej opowieści romantycznej sie kończy, bo czas na horror... Pójdę na skróty, bo szkoda waszego czasu czytać tą opowieść, która jak onegdaj mawiał Limahl "nie ma końca".
                  Na spodzie mojego body nie ma nalepki z numerem seryjnym. Zaświeciła mi sie lampka, szum i oklaski w głowie ucichły. Czemu jej tam nie ma? Udawałem, że nie znam odpowiedzi na uciążliwy ból hemorojdów. Zadzwoiłem do Canon Polska by się dowiedzieć jak pozyskać mój nr seryjny... Proste jak drut. W google wpisałem pełną nazwę sprzętu o jego nr. Moje przypuszczenia potwierdziły się... MOze ktoś dopisze dalszy ciąg?

Komentarz

• salas
                    Pełne uzależnienie
                    • 2012
                    • 3000

Kradziony? Az tak prosto a zarazem smutno?
                    SONY

Komentarz

• marfot
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 4568

W exifie jest SN body.
                      Zazwyczaj zrywa się naklejkę jak sprzęt jest "refurbished".
                      https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
                      EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• Bechamot
                        Pełne uzależnienie
                        • 2012
                        • 2512

dostałem paczuszkę...

Na spodzie mojego body nie ma nalepki z numerem seryjnym. Zaświeciła mi sie lampka, szum i oklaski w głowie ucichły. Czemu jej tam nie ma? Udawałem, że nie znam odpowiedzi na uciążliwy ból hemorojdów. Zadzwoiłem do Canon Polska by się dowiedzieć jak pozyskać mój nr seryjny... Proste jak drut. W google wpisałem pełną nazwę sprzętu o jego nr. Moje przypuszczenia potwierdziły się... MOze ktoś dopisze dalszy ciąg?
                        jesli chcesz odniesc sukces , co jest mozliwe , to raczej nie prowadzilbym teraz publicznie dyskusji na ten temat.
                        Wszyskie zdjecia, za wyjatkiem 087, 088 mozna dowolnie, nieodplatnie kopiowac , powielac nawet bez podania zrodla.

Komentarz

• zdebik
                          Pełne uzależnienie
                          • 2013
                          • 4065

Lipa, laska tez pewnie podstawiona. Nawet konto moze byc "lewe".

Ciekawe czy policja jest w stanie odzyskac kase i zapuszkowac rabusia (sprzet ofc wraca do wlasciciela).
                          https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• wizart
                            Coś już napisał
                            • 2014
                            • 51

Najłatwiej jest kupić sprzęt w necie... a potem zupełnie nieświadomie zostać wkręcony w cały ten ciąg wydrzeń z kradzionymi fantami w tle. Najtrudniej potem "wyprostować" i uporządkować temat na tyle, by nie być elementem tej układanki, odzyskać kasę i nie dostać punktów karnych od prokuratora. Brzmi niewiarygodnie? A jednak. Mi udało sie odkręcić historię, ale dwa tygodnie ciśnienia, nocny bezdech, opadajace powieki w aucie i inne dolegliwości. Przestrzegam i zalecam daleko idacą ostrożność.

Komentarz

• zdebik
                              Pełne uzależnienie
                              • 2013
                              • 4065

Jak udalo Ci sie to odkrecic?
                              https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• Yaru
                                Początki nałogu
                                • 2010
                                • 256

Najłatwiej jest kupić sprzęt w necie... a potem zupełnie nieświadomie zostać wkręcony w cały ten ciąg wydrzeń z kradzionymi fantami w tle. Najtrudniej potem "wyprostować" i uporządkować temat na tyle, by nie być elementem tej układanki, odzyskać kasę i nie dostać punktów karnych od prokuratora. Brzmi niewiarygodnie? A jednak. Mi udało sie odkręcić historię, ale dwa tygodnie ciśnienia, nocny bezdech, opadajace powieki w aucie i inne dolegliwości. Przestrzegam i zalecam daleko idacą ostrożność.
                                Jeżeli możesz odpisz jak to się skończyło.
                                Sprzedałem Canony poszedłem do Sony

Komentarz

Pracuję...