Czy komukolwiek z Was wyskoczył kiedyś błąd "Cannot Playback Image" na wyświetlaczu? Wczoraj skopiowałam zdjęcia na komputer, ale ich nie usunęłam z aparatu. Podczas przeglądania, na jednym ze zdjęć wyskoczył mi właśnie taki błąd.
X
-
Tagi: Brak
-
Odp: Canon EOS 5D MKIII - Cannot Playback Image
Marta, to już kolejny twój problem typu aparat/karta. Sprawdzałaś te karty? -
Teraz to już naprawdę możesz odetchnąć. To z pewnością nie aparat, a podrobione SanDiski.Komentarz
-
Muszę je chyba przeskanować w poszukiwaniu błędów. Najgorsze jest, że kupiłam wczoraj kartę Lexar i mam to samo... Dodam, że tę kartę kupiłam w sklepie fotograficznym.
--- Kolejny post ---
No nie wiem - tak jak napisałam wyżej, mam teraz kartę Lexar i to właśnie na niej wyskoczył ten błąd. Nie majstrowałam nic przy żadnym ze zdjęć - jedynie zgrałam je na komputer.Komentarz
-
Komentarz
-
To zmienia postać rzeczy dość wyraźnie. Za wcześnie się cieszyłem. Sorry.Komentarz
-
Wcześniej pracowałam na 500D i nie było nigdy problemów z kopiowaniem zdjęć, tak więc myślę, że to raczej kwestia aparatu. Ewentualnie mojego pecha, jeśli chodzi o karty (w co wątpię). Przetestuję jeszcze Lexara i zobaczę czy będą wyskakiwały paski, ale coraz bardziej się skłaniam do zwrotu i kupna nowego gdzie indziej (niestety sklep nie może mi zaoferować wymiany, bo nie mają tego body na stanie).Komentarz
-
Masz trzy karty i na każdej z nich są problemy. Jakie jest prawdopodobieństwo, że to wina kart? Moim zdaniem żadne... Z drugiej strony problem czasami pojawia się już na podglądzie w aparacie. Ja bym wymienił aparat. Swoją drogę to trochę dziwne, że sklep od razu zgodził się na zwrot pieniędzy. Kupowałaś wysyłkowo?Komentarz
-
Tak, była to sprzedaż wysyłkowa. Plus tego wszystkiego jest taki, że tam gdzie mieszkam (w Monachium) mają swój punkt i mogę po prostu odnieść im aparat. Tak chyba zrobię, bo już tracę cierpliwość. Napisałam dziś maila, że aparat będzie raczej do zwrotu lub wymiany na inny egzemplarz.Masz trzy karty i na każdej z nich są problemy. Jakie jest prawdopodobieństwo, że to wina kart? Moim zdaniem żadne... Z drugiej strony problem czasami pojawia się już na podglądzie w aparacie. Ja bym wymienił aparat. Swoją drogę to trochę dziwne, że sklep od razu zgodził się na zwrot pieniędzy. Kupowałaś wysyłkowo?Komentarz
-
Trochę systematyki :-)
W którym momencie powstaje problem ?
1) karta w aparat, format karty (z menu aparatu), robisz zdjęcia, przeglądasz i problem.
2) karta w aparat, format karty (z menu aparatu), robisz zdjęcia, przeglądasz, wyciągasz kartę, kopiujesz na komputer, wkładasz kartę do aparatu, przeglądasz zdjęcia na aparacie i problem?
3) czy zgrywałaś zdjęcia na: a) inny komputer b) poprzez inny czytnik i czy problem wystapił również.Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
W UK tez zostalby wymieniony od reki.
Jesli chodzi o mnie to z zasady plikow na karcie nie ruszam (jedynie odczyt). Karty gdy sa pelne formatuje, nigdy nie kasuje pojedynczych plikow.Ostatnio edytowany przez zdebik; 49147.Komentarz
-
Komentarz
-
Marta. Kiedy jest ten problem. Czy po kopiowaniu na komputer, czy wystepuje wczesniej zanim zdjecia zostana zgrane. Teraz pytanie jak zgrywasz, czytnik, kabel.Komentarz
Komentarz