Witam, pytanko cz spotkał się ktoś przypadkiem z problemem ostrości w 5dmarkIV problem jest taki że każde podpięte szkło czy to canona czy sigmy czy tamrona jest jak by zamglone przy przybliżeniui nie tylko na aparacie ale także na komputerze serwis na żytniej zrobił regulację af położenie matrycy w tolerancji ale problem jest cały czas ten sam
X
-
Tagi: Brak
-
Odp: Ostrość 5dmkIV
Bez przykładu nikt nic nie powie... Brzmi niedorzecznie.Witam, pytanko cz spotkał się ktoś przypadkiem z problemem ostrości w 5dmarkIV problem jest taki że każde podpięte szkło czy to canona czy sigmy czy tamrona jest jak by zamglone przy przybliżeniui nie tylko na aparacie ale także na komputerze serwis na żytniej zrobił regulację af położenie matrycy w tolerancji ale problem jest cały czas ten sam -
ponieważ 5dmIV to niestety "szrot", który ma tylko 30mpix i filtr dolnoprzepustowy. Jak potrzeba ostrości to albo 5DS R albo np. Nikon d810 (d850).Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
jestem w szoku, w takim razie nie wiem po co Twój post - dla statystyk? Ja miałem 5dsr i 5dmiv oraz d810 i d850, więc wiem o czym piszę.Komentarz
-
Po to, żeby uzmysłowić ci że nadgorliwość przesłania ci jasność widzenia.
Gość ma ewidentnie jakiś problem ze sprzętem, a ty sugerujesz że jedyne rozwiązanie to mega upakowane matryce bez filtra AA.
Zdjęcie może być ostre nawet z matrycy 10 Mpix...I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Rozumiem o co chodzi, ale wydaje mi się, że autor narzeka właśnie na filtr dolnoprzepustowy.Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Jest prośba żeby w wątkach gdzie ludzie pytają o konkretne problemy ze sprzętem powstrzymać się od śmiecenia takimi wpisami."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Mnie ten wpis o tyle rozbawił, że kolega onegdaj stwierdził na tym forum, iż żałuje sprzedaży 5DIII i kupna 5DSR
Komentarz
Komentarz