X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 10poziom
    • 2017
    • 9

Canon 6D - problem z zapisem

Mam problem z lustrzanką Canon 6D. Problem pojawia się przy robieniu dużej ilości zdjęć w serii powtarzając co chwila, jakby aparat nie nadążał i po jakimś czasie nie da się zrobić więcej zdjęć, mryga czerwona lampka i zdjęcia z opóźnieniem się zapisują i pojawiają w podglądzie. Nigdy wcześniej nie było problemu, karta jest używana ta co zawsze, kasowanie nastaw i funkcji C.Fn z poziomu menu aparatu, a także sformatowanie karty nic nie pomogło, problem pojawia się na różnych kartach. Lustrzanka jest już używana ponad 2 lata i do tej pory nie było takiego problemu. Co poradzicie? Co można zrobić? Jaka może być przyczyna? Z góry dziękuję za pomoc.
  • Naprawiacz
    Początki nałogu
    • 2009
    • 256

Odp: Canon 6D - problem z zapisem

Sprawdzić z inną kartą. Jeśli na innej, sprawnej jest tak samo, to problem z płytą główną.

Komentarz

• adawro
      Pełne uzależnienie
      • 2011
      • 1075

Może zamiast JPG-ów włączyłeś RAW-y? Albo wybrałeś mocniejsze odszumianie.
      R3 + RF85LDS

Komentarz

• 10poziom
        • 2017
        • 9

Zamieszczone przez adawro
        Może zamiast JPG-ów włączyłeś RAW-y? Albo wybrałeś mocniejsze odszumianie.
        Od początku były używane Rawy i nie było problemu.

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez Naprawiacz
        Sprawdzić z inną kartą. Jeśli na innej, sprawnej jest tak samo, to problem z płytą główną.
        Tak jak pisałam, problem jest na różnych kartach.

Komentarz

• luso
          Uzależniony
          • 2014
          • 900

Może to po prostu ograniczenie aparatu. 6d nie ma zbyt dużego bufora i szybkiej serii. Po wykonaniu ilu zdjęć aparat zwalnia?

Komentarz

• Tringa
            Coś już napisał
            • 2016
            • 82

Mi to wygląda na problem z kartą i tym, że nie nadąża ona z zapisem. Spróbuj na innej karcie.
            "Uczeni wyliczyli, że jest tylko jedna szansa na bilion, by zaistniało coś tak całkowicie absurdalnego. Jednak magowie obliczyli, że szanse jedna na bilion sprawdzają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć."
            Terry Pratchett – Mort

Komentarz

• skura
              Bywalec
              • 2006
              • 125

potwierdzam. to zdecydowanie problem z kartą. moje 6d załatwiło tak już 2 karty(srebrne sandiski). nie pomaga format, format w innym body.
              musisz kupić nową kartę.

Komentarz

• 10poziom
                • 2017
                • 9

Problem jest na różnych kartach.
                Aparat mam od ponad dwóch lat i wcześniej nie było problemu, a używane te same karty wciąż.

Komentarz

Pracuję...