X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michalab
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1580

Mam A2 - amerykanska wersja 5 bez sterowania wzrokiem. Celowo kupilem te wersje aby miec korekcje dioptryczna, czego 5 nie ma. Dla mnie najwazniejsza przewaga 5 nad 30/33 jest lepszy wizjer.
    Zapraszam

Komentarz

• MacGyver
      Cenzor
      • 2006
      • 7043

Zamieszczone przez michalab
      ...Dla mnie najwazniejsza przewaga 5 nad 30/33 jest lepszy wizjer.
      Mam 33, miewam okazje fotografować 5 . Różnica w wizjerze, jakkolwiek istnieje, to przynajmniej dla mnie jest nieodczuwalna.
      Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• szwayko
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2076

Do fotografii w plenerze to jak najbardziej EOS 5 - lepszy wizjer, - lepsze trzymanie, - i lepszy pomiar punktowy.

Natomiast praca z blyskiem to nie ma co myslec tylko aparat z FEL. 30/33 daje tu duza dokladnosc jesli chodzi o kontrole blysku, gdy uzywamy parasolki, rozprzaszaczy, odbic, itd.
        frickr FB
        www.szwajkowski.pl

Komentarz

• michalab
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1580

Zamieszczone przez MacGyver
          Mam 33, miewam okazje fotografować 5 . Różnica w wizjerze, jakkolwiek istnieje, to przynajmniej dla mnie jest nieodczuwalna.
          A jak dla mnie decydujaca. M.in. dlatego nie mam jeszcze DSLR, wizjery w XXXD i XXD dla mnie to porażka. Niestety Pentaxy tutaj bija Canona na głowę.
          Zapraszam

Komentarz

• MacGyver
            Cenzor
            • 2006
            • 7043

Zamieszczone przez michalab
            A jak dla mnie decydujaca. M.in. dlatego nie mam jeszcze DSLR, wizjery w XXXD i XXD dla mnie to porażka...
            No cóż, temat wielkości wizjera w "kropniętych" cyfrankach był już tu przewałkowany na tyle gruntownie, że szkoda do niego wracać, można się przyzwyczaić :-) No ale faktem jest że po sesyjce z 33 lub z EF-M odnajduje w wizjerze swojego trabanta to "wewnętrzne fuj" ;-)
            Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• nor
              Bywalec
              • 2006
              • 220

Mam Eos'a A2 i chwalę sobie. Szczególnie wygodę trzymania (mam duże łapska ) i solidność obudowy. Na siarczystym mrozie trzeba uważac zeby przypadkiem nie otworzyć sobie lampy - maly przycisk na lewo od lampy - u mnie aparat pada wykazujac pad baterii. Dopiero po wyłaczeniu odczekaniu chwili i ponownym włączeniu wraca do normy.

Komentarz

• moregun
                Początki nałogu
                • 2006
                • 351

tez kiedys stalem przed wyborem starsza 5 z wyzszej polki czy nowsza 30 z nowszyma technologia, dokupiłem bp300 i pilot na kablu do tego sigma 300 f4 i na pełnej dziurze nad biebrza ptaki sa moje.

przez kilka dni mialem w rekach 3 z boosterem - troche sie przerazilem bo jest cięższa a w lesie gdy wisisz nad tafla wody i aparat masz praktycznie w palcach jednej reki (bo druga sie trzymasz zeby nie zamoczyc wszystkiego) to ta lekkosc jest nieoceniona, kumpel ma 5 i bardzo długo szukal do niej booster ale znalazł na giełdzie. a wiec majac do wybory 30, 5, 3 wybralem 30 i bardzo z niej jestem zadowolony.

a jezeli vhodzi o temp. w sobote byłem (podlasie) w plenerze 20d zamazło (chyba karta) wiec dobra 30 ze slajdem uratowała wyprace. było ok -10 do -15C

Komentarz

• Marek40

Eos5 lub Eos 33v

Witam
                  Oj panowie wiecie gidze coś piszczy ale nie wiecie co piszczy.
                  Eosik 5 w filozofi canona odpowiadał pod względem elektroniki 1n tak jak Eos 3 odpowiadał 1v.
                  Eos 5 powstał w zamysłach dla pewnej grupy odbiorców. Jest to jedyny aparat który wszystkie napędy ma realizowane na paskach przez co jest najcichszym w działaniu aparatem fotograficznym.
                  Odbiorcami tego modelu byli wszyscy przyrodnicy i myśliwi.
                  Dobrym modelem i wytrzymałym jest 30v wzmocniona wersja eosa 30 z jeszcze bardziej poprawionym AF. Chyba aktualnie 30/33v to najsprawniejszy i najszybszy AF.

Komentarz

• Niedzwiedz
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 578

uzywalem 5 , wybieralem miedzy 30 nikonem f80 i wlasnie 5 , bardzo sobie ja chwalilem u mnie popsuty byl zoom w lampie wbudowanej ale jej nie uzywalem
                    www.mariuszspruch.pl - fotografie ślubne
                    www.mariuszspruch.blogspot.com - fotoblog

Komentarz

• moregun
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 351

z tego co juz zauwarzylem jaką półką fotografowano w analogach po przezuceniu sie na cyfre półka pozostaje - wiec uwazaj z 5 czy 3 bo 5d to nie mały wydatek

Komentarz

• krzychoo
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 349

Zamieszczone przez moregun
                        z tego co juz zauwarzylem jaką półką fotografowano w analogach po przezuceniu sie na cyfre półka pozostaje - wiec uwazaj z 5 czy 3 bo 5d to nie mały wydatek
                        No to mi się nie udało, bo ja z 5tki na 20tkę się przesiadłem.... a le 5d niewykluczone...:-)
                        Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Komentarz

• moregun
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 351

mimo wszystko ciągnie wilka do lasu

Komentarz

Pracuję...