X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dan7770
    Zablokowany
    • 2006
    • 119

kupilem 2 i jest git.wszystko gra.rowno i sprawnie jak najbardziej,odkreca sie bez zadnego problemu.o lustro nie "haczy".

Komentarz

• Diodak
      Uzależniony
      • 2005
      • 696

Zamieszczone przez Delt4
      Bardzo ciekawa teoria, bo te czarne przejściówki są anodowane elektrochemicznie (trawione).
      To nie teoria tylko u mnie tak bylo w nietypowych warunkach. Te adaptery są malowane metodą proszkową i coś to się nie zawsze trzyma, np. w zimie na mrozie przy teleskopie gdzie skrapla się dużo pary wodnej przy późniejszym wycieraniu ta czarna powłoka zaczęła się trochę rozmazywać, stała się jakby lepka. Oczywiście nie spływa jak plakatówki i w dalszym ciągu jest czarna ale przecieranie szmatką robi smugi i wyraznie odbarwia metal ale biore poprawkę że nie kazdy katuje sprzęt tak jak ja .
      EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Komentarz

• popmart
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1721

Zamieszczone przez mrek
        A moja czarna przejsciowka (nie wiem jakiego producenta) zapina obiektywy przekrecone jakies 10 stopni w prawo. Nie przeszkadzalo mi to do czasu jak kupilem Taira 300, ktory ma mocowanie statywowe i okazalo sie ze na statywie korpus mam przekoszony.
        taira można łatwo wyregulować do porządanego kąta .... takie małe 3 śrubeczki zaraz przy gwincie

pozdro

Komentarz

• mrek
          Początki nałogu
          • 2004
          • 331

Zamieszczone przez popmart
          taira można łatwo wyregulować do porządanego kąta .... takie małe 3 śrubeczki zaraz przy gwincie

pozdro
          Widzialem je. Balem sie je ruszac, zeby nie przekosic obiektywu. Poza tym sadzilem, ze one sie wkrecaja w korpus. Tak? Czy w takim razie musze nawiercic w korpusie nowe gniazda dla nich???
          Pozdrawiam
          Marek
          -----------
          canon user

Komentarz

• popmart
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1721

nie poluzuj wszystkie zmień kąt i dokręć .... uf troche odwagi

Komentarz

• yaro78
              Coś już napisał
              • 2006
              • 79

Ja mam numer 1.
              Jest czarna ale farba jak na razie nie schodzi.
              Problemem jest tylko to że tak jak u kolegi mrek po wkręceniu obiektywu pozostaje on o około 10-15 stopni przekrzywiony w prawo
              Długo się przyzwyczajałem
              bez sensu

Komentarz

• Czarek
                Coś już napisał
                • 2004
                • 93

polecam tego dostawcę http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=2410270
                Sam używam. Solidnie zrobiony, żadnych zacięć, nie powoduje problemów z ostrzeniem na nieskończoności.

Komentarz

• enter
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1201

również polecam Ciecio7

przetestowałem wiele adapterów i ten dostawca nigdy nie zawiódł, adaptery trzymają parametry, i zawsze są od ręki

Komentarz

• Silwe
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 164

Dołączam się. Ciecio7 robi je od lat. Chyba najpewniejszy sprzedawca jeżeli chodzi o tego typu wyroby.
                    Staram się, ale za mało...

Komentarz

• rafalziomek1

Mozna gdzies dostac jego produkty w Warszawie ? Bedzie pasowac taki adapter z canonem 300v ?

Komentarz

• c42
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 266

wiem ze to maly offtop ale co jest wart obiektyw Carl Zeiss jena Flektogon 35 f2,4 ? lezy mi od roku na chacie. zdobylem go w oryginalnym takim futerale (eLki moglby sie uczyc) i z tego co widze zadnych rysek, tylko pierscien w pewnym miejscu "stawia" opor :-) obiektyw nic mnie nie kosztowal bo wytargalem od rodziny ze strychy i nie wiem czy kupowac specjalnie przejsciowke czy moze gdzies go popchnac...

Komentarz

• enter
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1201

Zamieszczone przez rafalziomek1
                          Mozna gdzies dostac jego produkty w Warszawie ? Bedzie pasowac taki adapter z canonem 300v ?
                          na Giełdzie foto w stodole
                          jak wchodzisz to po prawej stronie stanowisko 2 z duzą iloscią puszek i szkiełek u Pana Tomasza

Komentarz

• FERRER
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 190

Zamieszczone przez c42
                            wiem ze to maly offtop ale co jest wart obiektyw Carl Zeiss jena Flektogon 35 f2,4 ? lezy mi od roku na chacie. zdobylem go w oryginalnym takim futerale (eLki moglby sie uczyc) i z tego co widze zadnych rysek, tylko pierscien w pewnym miejscu "stawia" opor :-) obiektyw nic mnie nie kosztowal bo wytargalem od rodziny ze strychy i nie wiem czy kupowac specjalnie przejsciowke czy moze gdzies go popchnac...
                            Jak taki http://www.allegro.pl/item258259650_...dzo_ladny.html
                            to już bedziesz wiedział co zrobić chyba że się upierasz to chętnie go przygarnę
                            Zastrzegam sobie prawo do pomyłek.

Komentarz

• c42
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 266

Zamieszczone przez FERRER
                              Jak taki http://www.allegro.pl/item258259650_...dzo_ladny.html
                              to już bedziesz wiedział co zrobić chyba że się upierasz to chętnie go przygarnę
                              dzieki Ferrer! to wlasnie ten obiektyw z tym ze moj ma troche inny napis ;-) dodatkowo widnieje "electric MC" wiec podejrzewam ze chodzi o powloke... no nic teraz musze przeanalizowac i zastanowic sie czy warto zainwestowac w przejsciowke m42 jak juz mam darmowe szklo :> gdzie znajde sample z tego szkielka? :-) nie uzwalem przegladarki wiec nie zabijajcie ;-)

Komentarz

• theremin

Zamieszczone przez c42
                                (...) dodatkowo widnieje "electric MC" wiec podejrzewam ze chodzi o powloke... no nic teraz musze przeanalizowac i zastanowic sie czy warto zainwestowac w przejsciowke m42 jak juz mam darmowe szklo :> gdzie znajde sample z tego szkielka?
                                W!

MC - tak, z powłokami...
                                electric - obiektyw ma wbudowany potencjometr sprzęgnięty z pierścieniem nastaw przysłony, wykorzystywany przez układ światłomiwrza w Prakticach.

BTW, bardzo fajne szkiełko, wygodna ogniskowa na cropie, jeżeli nie było "huknięte" i rozkolimowane to jakośćą optyczną bije wiele dzisiejszych "plastików" . Jedno z moich ulubionych szkieł.

Zostaw je sobie. Sprzedać możesz w każdej chwili, bo popyt na nie jest duży.

więcej opisów i sampli tu: http://forum.stock-photo.pl/

Pzdr!

Komentarz

Pracuję...