mi potrzebny jest szybki AF bo często focę sport tub różne pokazy tańców, sztuk walki lub podobnych... i jak mówiłem... body ma być przyjazne i pomagać w pracy a nie utrudniać swoją ułomnością lub brakami...
X
-
-
Zajrzałeś pod wskazany link do camera museum? Masz tam wszystkie body opisane z ich możliwościami i funkcjami. Kup najtańsze któremu nie będzie brakowało potrzebnych Tobie funkcji i gotowe. Albo nie najtańsze ale leżące w zakresie przewidywanych funduszy.650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
-
a co moglibyście powiedzieć o EOSie 30. nadaje się do reporterki? no i do sesji zdjęciowych oczywista rzecz...Komentarz
-
Nadaje się. Kupuj. Do tego możesz mieć batery packa i to też jest spory plus bo np w 5 nie ma. Przy reporterce to się liczy.5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58Komentarz
-
Miałem kiedyś 33V i byłem z niego bardzo zadowolony. Oczywiście to nie 1, ale wydaje mi się że w zupełności Ci wystarczy. Kolejny plus to to, że 30v i 33v są najpóźniej "wydanymi" aparatami analogowymi Canona.Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...Komentarz
-
czyli można brać... a czy będą później np szkła czy lampa kompatybilne z np EOSem 40D czy jakimś następcą 5D?Komentarz
-
Jeżeli to będą szkła Canona to tak, co najwyżej jakość optyczna na cyfrze może być gorsza - szczególnie przy budżetowych obiektywach.Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...Komentarz
-
Komentarz
-
ja od niedawna mam Canona 5 - bardzo sobie chwalę już po 2 roleczkach
opis powoli powstaje tutaj
wcześniej miałem 500n potem 50e teraz 5 - każdy był o niebo lepszy od poprzedniego
Warto zwrócić też uwagę na porownanie tych body z 30 i 30V
jeśli nie fotografujesz z Lampa to 5 będzie sensowny jeśli lubisz uzywać lampy to polecam 50e lub 30-3 maja e-TTLKomentarz
-
an_zak zależy czy to na zamówienie czy poprostu 4fun... jeśli 4fun to jestem tylko ja i modelka i jedziemy fotki na żywioł do upadłego... jeśli na zamówienie lub kontrakt to zbieram ekipę, modelki, wsiadamy w busa, jedziemy na miejsce, robię fotki wg ściśle określonego planu i w sposób baaardzo przemyślany...
jak jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem...Komentarz
-
Nie wiem czy orientujesz się w specyfice pracy na analogu ale na pracę nazlecenie zdecydowanie IMHO lustro cyfrowe lepsze.
Jedyne zastosowanie w tym wypadku dla analoga widzę obecnie w klasycznym b&w. Profesjonalne negatywy kolorowe oferują, owszem, pewne możliwości niedostepne dla cyfry, jednak cena najlepszych materiałów nie jest mała. Później masz jednak mozliwość edycji zdjęć - przy odbitkowaniu na labie analogowym (jednak zakładam, że masz wizażystę, więc ten problem odpada), chyba że masz możliwość uzyskania dobrego skanu... a to niestety, kosztuje jeszcze więcej. Skoro jednak napisałeś, że interesuje Cie "glamour" i "fashion", to wnioskuję, że będziesz obrabiał prace cyfrowo. Zwracam więc uwagę, że tylko naprawdę bardzo dobre skany będą przeważać nad cyfrą. Dobrze naświetlony obraz z cyfry położy swoją jakością i możliwościami postprocessingu wszystkie skany labowe i sporą część amatorskich (no, chyba że masz kumpla ze skanerem bebnowym, to nie mam pytań
). Oczywiście, istnieje jeszcze pewna grupa zawodowców pracujących na analogu, ale pójście w tą stronę albo znacząco podwyzsza koszty (za to zyskujesz większe możliwości), albo odbija się na gorszej jakości (korzystanie z tanich materiałów, oszczędzanie na wywołaniu i skanie).
Oczywiście, powyższe uwagi nie dotyczą ręcznie robionego b&w oraz pracy na slajdzie (poza tym, że ten ostatni do tanich nie należy, a skanowanie też kosztuje - tyle, że łatwiej o nie-skopany skan).
Jeśli jednak chcesz pracować na anlogu za pieniądze i znalazłeś kogoś, kto Ci za to dobrze zapłaci... to zazdroszczę
Komentarz
-
ja mysle ze to taka prowokacja ze strony kolego sapphirona, z tymi sesjami komercyjnymi na zlecenie, zdjeciami feszyn, busem i modelkami:>
z checia dowiedzialbym sie jacy to klienci placa za te wielce przemyslane zdjecia robione cyfrowa malpa
pozdrawiam,
zbyKomentarz
-
akurat nie jest to żadna prowokacja... i śmieszne oskarżenia wysuwasz do mnie...Komentarz
-
Komentarz
-
jeśli chcecie mogę precyzyjnie odpowiedzieć... tylko zadajcie precyzyjne pytanie... nie lubię jak ktoś poprostu puszcza do mnie takie teksty... chcesz jakichś dowodów? zdjęć? wystarczyło normalnie powiedzieć...Komentarz
Komentarz