X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sapphiron
    • 2007
    • 14

mi potrzebny jest szybki AF bo często focę sport tub różne pokazy tańców, sztuk walki lub podobnych... i jak mówiłem... body ma być przyjazne i pomagać w pracy a nie utrudniać swoją ułomnością lub brakami...
    Kliknij tutaj:
    http://r6.bloodwars.interia.pl/r.php?r=11119
    Dla ciebie to niewiele a mi może pomóc

Komentarz

• piast9
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3267

Zajrzałeś pod wskazany link do camera museum? Masz tam wszystkie body opisane z ich możliwościami i funkcjami. Kup najtańsze któremu nie będzie brakowało potrzebnych Tobie funkcji i gotowe. Albo nie najtańsze ale leżące w zakresie przewidywanych funduszy.
      650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Sapphiron
        • 2007
        • 14

a co moglibyście powiedzieć o EOSie 30. nadaje się do reporterki? no i do sesji zdjęciowych oczywista rzecz...
        Kliknij tutaj:

Komentarz

• Mariusz_C
          Uzależniony
          • 2007
          • 577

Nadaje się. Kupuj. Do tego możesz mieć batery packa i to też jest spory plus bo np w 5 nie ma. Przy reporterce to się liczy.
          5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Komentarz

• Robson01
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1574

Miałem kiedyś 33V i byłem z niego bardzo zadowolony. Oczywiście to nie 1, ale wydaje mi się że w zupełności Ci wystarczy. Kolejny plus to to, że 30v i 33v są najpóźniej "wydanymi" aparatami analogowymi Canona.
            Canon
            Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• Sapphiron
              • 2007
              • 14

czyli można brać... a czy będą później np szkła czy lampa kompatybilne z np EOSem 40D czy jakimś następcą 5D?
              Kliknij tutaj:

Komentarz

• Robson01
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1574

Jeżeli to będą szkła Canona to tak, co najwyżej jakość optyczna na cyfrze może być gorsza - szczególnie przy budżetowych obiektywach.
                Canon
                Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• an_zak
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 427

Zamieszczone przez Sapphiron
                  a co moglibyście powiedzieć o EOSie 30. nadaje się do reporterki? no i do sesji zdjęciowych oczywista rzecz...
                  Czym w Twojej opinii są sesje zdjęciowe ?

Komentarz

• enter
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1201

ja od niedawna mam Canona 5 - bardzo sobie chwalę już po 2 roleczkach
                    opis powoli powstaje tutaj

wcześniej miałem 500n potem 50e teraz 5 - każdy był o niebo lepszy od poprzedniego
                    Warto zwrócić też uwagę na porownanie tych body z 30 i 30V

jeśli nie fotografujesz z Lampa to 5 będzie sensowny jeśli lubisz uzywać lampy to polecam 50e lub 30-3 maja e-TTL

Komentarz

• Sapphiron
                      • 2007
                      • 14

an_zak zależy czy to na zamówienie czy poprostu 4fun... jeśli 4fun to jestem tylko ja i modelka i jedziemy fotki na żywioł do upadłego... jeśli na zamówienie lub kontrakt to zbieram ekipę, modelki, wsiadamy w busa, jedziemy na miejsce, robię fotki wg ściśle określonego planu i w sposób baaardzo przemyślany...

jak jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem...
                      Kliknij tutaj:

Komentarz

• an_zak
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 427

Nie wiem czy orientujesz się w specyfice pracy na analogu ale na pracę nazlecenie zdecydowanie IMHO lustro cyfrowe lepsze.

Jedyne zastosowanie w tym wypadku dla analoga widzę obecnie w klasycznym b&w. Profesjonalne negatywy kolorowe oferują, owszem, pewne możliwości niedostepne dla cyfry, jednak cena najlepszych materiałów nie jest mała. Później masz jednak mozliwość edycji zdjęć - przy odbitkowaniu na labie analogowym (jednak zakładam, że masz wizażystę, więc ten problem odpada), chyba że masz możliwość uzyskania dobrego skanu... a to niestety, kosztuje jeszcze więcej. Skoro jednak napisałeś, że interesuje Cie "glamour" i "fashion", to wnioskuję, że będziesz obrabiał prace cyfrowo. Zwracam więc uwagę, że tylko naprawdę bardzo dobre skany będą przeważać nad cyfrą. Dobrze naświetlony obraz z cyfry położy swoją jakością i możliwościami postprocessingu wszystkie skany labowe i sporą część amatorskich (no, chyba że masz kumpla ze skanerem bebnowym, to nie mam pytań ). Oczywiście, istnieje jeszcze pewna grupa zawodowców pracujących na analogu, ale pójście w tą stronę albo znacząco podwyzsza koszty (za to zyskujesz większe możliwości), albo odbija się na gorszej jakości (korzystanie z tanich materiałów, oszczędzanie na wywołaniu i skanie).

Oczywiście, powyższe uwagi nie dotyczą ręcznie robionego b&w oraz pracy na slajdzie (poza tym, że ten ostatni do tanich nie należy, a skanowanie też kosztuje - tyle, że łatwiej o nie-skopany skan).

Jeśli jednak chcesz pracować na anlogu za pieniądze i znalazłeś kogoś, kto Ci za to dobrze zapłaci... to zazdroszczę

Komentarz

• zby
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 102

ja mysle ze to taka prowokacja ze strony kolego sapphirona, z tymi sesjami komercyjnymi na zlecenie, zdjeciami feszyn, busem i modelkami:>
                          z checia dowiedzialbym sie jacy to klienci placa za te wielce przemyslane zdjecia robione cyfrowa malpa
                          pozdrawiam,
                          zby

Komentarz

• Sapphiron
                            • 2007
                            • 14

akurat nie jest to żadna prowokacja... i śmieszne oskarżenia wysuwasz do mnie...
                            Kliknij tutaj:

Komentarz

• janmar
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 3468

Zamieszczone przez zby
                              ja mysle ze to taka prowokacja ze strony kolego sapphirona, ....
                              Była kiedyś taka bajka o dziewczynce i grajku.A oto ona: "Coś tu K...a nie gra"
                              Też myślę że kolega Sapphiron mówiac ogólnie,nie udziela precyzyjnych odpowiedzi Ale moze ja sie mylę Pozdrawiam:smile:

Komentarz

• Sapphiron
                                • 2007
                                • 14

jeśli chcecie mogę precyzyjnie odpowiedzieć... tylko zadajcie precyzyjne pytanie... nie lubię jak ktoś poprostu puszcza do mnie takie teksty... chcesz jakichś dowodów? zdjęć? wystarczyło normalnie powiedzieć...
                                Kliknij tutaj:

Komentarz

Pracuję...